Chris Simion, destăinuiri neașteptate despre lupta cu boala: "Pentru mine cancerul a fost un dar, nu o nenorocire"

Publicat pe .

Chris Simion-Mercurian a fost greu încercată de viață, mai ales după ce a primit un diagnostic crunt: cancer! Cu toate acestea, scriitoarea și regizoarea nu s-a lăsat înfrântă, iar acum susține că nu a perceput această boală ca pe o nenorocire, ci mai degrabă ca pe un dar. Cancerul i-a dat ocazia de a se cunoaște cu adevărat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Scriitoare și regizoare de teatru, Chris Simion-Mercurian este un om de o naturalețe covârșitoare. Cunoscută ca un artist de avangardă, regizoarea a reușit de fiecare dată să ia prin surprindere.

Conduce prima companie de teatru privat din România, DAYA, un proiect inovator pornit din frumoasa sa prietenie cu scriitorul francez Pascal Bruckner, dar și Festivalul de Teatru Independent „Undercloud', care reuneşte cele mai apreciate spectacole de teatru independent, din România şi de peste hotare.

Chris-Simion-1Chris-Simion-1

Ce spune Andreea Marin despre Chris Simion-Mercurian

Unul dintre cele mai mari proiecte ale sale a fost, cu siguranță, construirea primului teatru din donații. Cu determinare, sacrificii și multă energie, a desfășurat o adevărată campanie de forțe pentru a pune bazele „Primului teatru construit împreună', cunoscut drept proiectul „Griviţa 53' sau şi mai simplu „G 53'.

„Am ascultat-o cu nesaț la prima noastră întâlnire și mărturisesc cinstit: deși pe scenă sau în scaunul de regizor e un om care-ți captează atenția negreșit, când stai față în față cu ea și-ți povestește simplu și nepregătit despre viață, vise, împliniri și căderi, nu-ți dorești nici să respiri… nu cumva să risipești fără să vrei energia electrizantă cu care te învăluie atunci când intră în propria-i poveste', a spus Andreea Marin despre Chris Simion-Mercurian, invitata sa din cadrul emisiunii „Nu există nu se poate'.

Citește și: Chris Simion, regizoarea care s-a luptat cu cancerul, scrisoare de încurajare în perioada pandemiei de COVID-19:”Acum ai șansa să trăiești autentic. Nu mai aștepta salvarea din exterior, e în tine”

Citește și: Andreea Marin și-a schimbat look-ul.S-a tuns și și-a făcut șuvițe blonde

Citește și: De la ce pornesc certurile în familia lui Cristi Iacob și cum își împacă actorul soția:„Suntem colerici amândoi'/ EXCLUSIV

Citește și: Tavi Clonda s-a bătut cu un bărbat, din cauza unei femei, și s-a ales cu grave probleme de sănătate:„Era să-l pierd'

Chris Simon a avut cancer

Cu siguranță curajul este una dintre cele mai proeminente calități ale regizoarei Chris Simion-Mercurian și care a stat la baza tuturor realizărilor sale. A avut nevoie de curaj pentru a-și face un nume în lume scenei, dar și într-un moment de cumpănă din viața sa, peste care a trecut cu o nouă lecție de optimism, concretizată într-un film și o carte, „Care dintre noi', despre puterea de a învinge o boală necruțătoare: cancerul.

Aflată într-un moment de cumpănă, Chris Simion a reușit să facă ce alții nu au putut – a primit cancerul ca pe un dar. În urmă cu aproximativ trei ani a primit un diagnosticul crunt. Drumul parcurs până la vindecare a fost unul anevoios, de la tratamente dure până la izolare.

Chris Simion: „Pentru mine cancerul nu a fost o nenorocire'

În tot acest timp, mână în mână, alături i-a stat soțul său, Tiberiu, fără de care regizoarea spune că n-ar fi învățat să spună „Nu există nu se poate'.

„Pentru mine cancerul a fost un dar, nu a fost o nenorocire. Am dat șansa acestei boli să fie o oportunitate. Cancerul poate fi văzut ca o cale, ca o renaștere, nu ca un stigmat. Mi-a dat ocazia să văd cine sunt cu adevărat!', i-a spus Chris Simon Andreei Marin.

Sursa foto: Facebook, TVR

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton