Cine este fosta soție a lui Ducu Darie. Regizorul avea un copil cu Maria Miu

Publicat pe

Ducu Darie a murit pe data de 18 septembrie, răpus de ciroză. Regizorul era o prezență foarte discretă și tocmai din acest motiv nu se știu foarte multe despre familia lui. Fiul lui Iurie Darie a fost căsătorit cu Maria Miu și împreună au un băiat.

Vestea că Alexandru Darie, Ducu așa cum îl știa toată lumea, a murit a luat pe toată lumea prin surprindere. Regizorul suferea de ciroză, iar în ultima perioadă boala l-a făcut să fie de nerecunoscut.

Foarte discret din fire, Ducu Darie nu vorbea prea des despre familia lui. Regizorul a fost căsătorit cu Maria Miu, singura femeie pe care a dus-o în fața altarului. Fosta soție a lui Ducu Darie este scenograf, creator de costume şi decoruri.

Alexandru Darie și Maria Miu s-au cunoscut când pe vremea când amândoi erau studenți. Din dragostea lor a venit pe lume Serghei, iar băiatul lor are acum 30 de ani. Serghei este singurul copil al lui Ducu Darie, iar acesta i-a călcat pe urme când vine vorba despre artă.

'A terminat Arte Plastice, e specializat pe grafică, desenează şi pictează foarte frumos. Iura a fost mândru de nepotul lui. Când Serghei avea 12 ani, sau chiar mai devreme, tata a plecat de la noi şi s-a mutat cu Anca. Ne mai vizitam, însă nu aşa de des. Între timp, s-a pierdut legătura. Apoi după ce s-a îmbolnăvit, fiul meu nu l-a mai vizitat pentru că a vrut să păstreze o altă amintire a bunicului său, cel pe care îl cunoscuse odinioară, nu pe patul de spital, chinuit. Serghei nu ar fi suportat aşa ceva, este un băiat destul de sensibil', povestea Ducu Darie, cu ceva timp în urmă, potrivit Click!.

Căsnicia lui Ducu Darie cu Maria Miu s-a sfârșit printr-un divorț. Fiul lui Iurie Darie nu vorbea prea des despre femeia pe care a luat-o de soție, însă la adresa băiatului său avea numai cuvinte de laudă și era mândru că a terminat Arte Plastice.

Ducu Darie era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă

În vârstă de 60 de ani, regizorul se lupta de mulți ani cu o afecțiune gravă, ciroză, iar recent starea sa de sănătate s-a agravat. Ducu Darie, care era managerul Teatrului Bulandra, și se afla de 11 zile în spital, unde a ajuns din cauza unor complicații la plămâni.

Alexandru (Ducu) Darie, regizor de talie internațională

Alexandru (Ducu) Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu, a fost unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în țară, cât și în străinătate.Alexandru Darie a absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale Bucureşti.

Din 2002, Alexandru Darie a condus Teatrul Bulandra, conferindu-i acestuia un statut unic între teatrele din România, cu artişti de elită şi cu o dimensiune profund europeană.
În studenție a regizat spectacolul „Paracliserul, de Marin Sorescu, pentru care i s-a acordat marele premiu pentru cea mai bună producție la Festivalul International al școlilor de Teatru Jacques Lecoq, Riccione, Italia, 1981. În 1992, regizorul a fost invitat de Oxford Stage Company să regizeze „Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare, BBC apreciind montarea drept un eveniment al stagiunii.

Alexandru Darie a regizat şi spectacole montate în SUA, la Performing Arts Centre din New, dar și la Globe Theatre Tokio, Japonia.
În ianuarie 1995 a regizat „Trei surori, de Anton Cehov, premiat de Asociația Criticilor de Teatru și de Uniunea Teatrală din România (UNITER).
În 1998, a montat la Teatrul Nottara o curajoasă adaptare a piesei „Viforul, cu Stelian Nistor.
În 2006, este ales preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, ducând la bun sfârşit în 2011, două mandate consecutive la conducerea acestei prestigioase instituţii

FOTO: Facebook

Cine este fosta soție a lui Ducu Darie. Regizorul avea un copil cu Maria MiuCine este fosta soție a lui Ducu Darie. Regizorul avea un copil cu Maria Miu
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter