Copilul tău se plictisește? Încearcă aceste jocuri și activități, cât timp sunt închise școlile

Publicat pe

Școlile sunt închise, iar majoritatea părinților lucrează de acasă, în contextul pandemiei de coronavirus. Și cum recomandările sunt să petrecem cât mai mult timp acasă, este evident că cei mici, plini de energie, se vor plictisi cu ușurință. Iată ce activități s-ar putea întreprinde în casă, cât timp școlile, grădinițele și creșele sunt închise!

Copilul tău se plictisește? Încearcă aceste jocuri și activități, cât timp sunt închise școlileCopilul tău se plictisește? Încearcă aceste jocuri și activități, cât timp sunt închise școlile

Printre măsurile luate de autorități în contextul coronavirusului s-a numărat și închiderea școlilor, grădinițelor și a creșelor. Majoritatea angajaților lucrează de acasă, astfel că mulți își petrec timpul între patru pereți. În primele zile, cel mai probabil fiecare s-a bucurat că petrece mai mult timp alături de cei dragi, numai că este normal ca la un moment dat să intervină plictiseala. Și de ce să o lași să-ți strice planurile, când există atâtea activitați de făcut în carantină?

Specialiștii susțin că, în primul rând, ar fi o ocazie ideală pentru a citi și a ne dezvolta pasiunile, de la mic la mare. Acum avem mai mult timp pentru a face ceea ce ne place, pentru a ne dezvolta pasiunile. În plus, în această perioada nu trebuie neapărat să ignorăm școala, ci ar fi ideal să se aloce câteva ore pe zi studiului.

Citește și: Se ia sau nu coronavirusul COVID-19 de pe haine și alimente? Raed Arafat spune ce trebuie să facem imediat ce intrăm în casă

În funcție de vârsta copiilor, se pot organiza jocuri în familie: de la făcut slime, la jucat cărți, până la concursuri de cultură generală, învățat ghicitori sau a spune bancuri, pentru o atmosferă veselă în familie, potrivit libertatea.ro.

De asemenea, adulții își pot aduce aminte de copilărie și îi pot antrena pe cei mici în jocuri precum Fazan, Ce încape în valiză, telefonul fără fir, Nu te supara frate. Se pot dezlega puzzle-uri, iar imaginația le poate fi pusă la treabă prin intermediul desenului. De asemenea, împreună puteți urmări un film, din nou în funcție de vârstă.

Citește și: Ne protejează măștile textile sau cele fabricate manual, împotriva coronavirusului? Trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ce spun experții

În egală măsură, puțin sport nu strică. Se pot face câteva exerciții ușoare și în casă pentru un somn liniștit. Copii ar putea fi antrenați și la bucătarie, să își ajute părinții cu treburi ușoare, care nu îi pun în niciun pericol. Atât timp cât li se acordă atenția neceasară, cei mici se vor adapta schimbărilor.

Sunt o serie de activități ce pot fi întreprinse acasă, important este să existe dispoziție și răbdare, multă răbdare. Într-adevăr, poate că activitățile în aer liber sunt preferate de copii, numai că în aceste condiții sănatatea trebuie să primeze.

Puteți învăța împreuna și care sunt cele mai interesante curiozitati despre lumea in care traim

Adu-ți aminte de jocurile copilariei și distrează-te jucându-le cu copilul tău!

Sursa foto: pixabay, pezels, unsplash

Citește și: Studiile arată că ne atingem de 23 de ori pe față, într-o oră. Ce putem face pentru a evita gestul care favorizează infecția cu noul coronavirus

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter