Crima care a îngrozit România! 26 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea, artistul ucis cu brutalitate în propriul apartament

Publicat pe
Crima care a îngrozit România! 26 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea, artistul ucis cu brutalitate în propriul apartamentCrima care a îngrozit România! 26 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea, artistul ucis cu brutalitate în propriul apartament

Pe 30 noiembrie 1993, Poliția București era informată cu privire la o crimă abominabilă. Cunoscutul muzician Ioan Luchian Mihalea fusese ucis cu sânge rece de doi bărbați, în propriul apartament. Este vorba de crima care nu doar că a îngrozit România, dar a deschis pentru prima dată după Revoluție un subiect altfel tabu la vremea aceea: homosexualitatea.

La începutul anilor 90, Ioan Luchian Mihalea, cântăreț, compozitor și creatorul faimosului grup 'Song' era una din cele mai în vogă vedete. Căsătorit de trei ani și tatăl unui băiețel, artistului în vârstă de 42 de ani nu-i lipsea nimic, aparent.

Ioan Luchian Mihalea, ucis cu sânge rece

Pe 29 noiembrie, însă, într-o după amiază fatidică, Ioan Luchian Mihalea a fost ucis cu brutalitate în apartamentul său din Drumul Taberei de Nelu Gavrilă și Ionel Păun, doi tineri al căror mobil s-a spus că a fost jaful. Așa cum s-a aflat ulterior, unul dintre aceștia fusese partenerul artistului. Ioan Luchian Mihalea ducea o viață secretă și avusese o idilă cu Nelu Gravilă, începută în 1991 și sfârșită în 1993, ascunzându-și homosexualitatea.

Unul din criminali, Ionel Păun, avea să povestească mai târziu filmul abominabilelor evenimente.

'Eu mi-am pus boxul metalic pe mâna dreaptă, pe sub mănuşă şi am început să îl lovesc şi eu în faţă pe Mihalea. Ne aflam pe holul de la intrarea în casă, pe lângă uşa de la bucătărie, când Gavrilă l-a lovit ultima oara cu letconul în cap, iar Mihalea s-a dezechilibrat şi a căzut lângă uşa de la intrare cu capul orientat spre uşa de la debara. Eu l-am tras pe Mihalea de picioare prin sufragerie până în holul de lângă baie, iar Gavrilă mergea după mine. L-am lăsat pe Mihalea în holul respectiv şi l-am mai lovit de câteva ori cu pumnul în piept, iar Gavrilă l-a lovit cu letconul tot în cap. M-am dus apoi la baie şi mi-am spălat mănuşile albastre de sânge, pentru că nu puteam să plec cu ele aşa murdare. De asemenea, am dat cu apă şi pe petele de sânge aflate pe hainele cu care eram îmbrăcat. În timp ce mă spălam, Gavrilă a strigat la mine şi mi-a zis să vin la el în sufragerie. L-am văzut când a smuls un cablu de alimentare electrică de la un aparat pe care l-a înfăşurat în jurul gâtului lui Mihalea. El mi-a zis să trag de un capăt al cablului, dar eu am refuzat iniţial. Însă el a insistat şi am tras de un capăt. Cablul s-a rupt la un capăt, dar Gavrilă a adus un alt cablu pe care l-a înfăşurat în jurul gâtului lui Mihalea, dar de capetele acestuia am tras foarte puţin', aceastea au fost cuvintele lui Ionel Păun.

Făptașii au furat apoi din apartament un aparat video, un radiocasetofon, o cameră de filmat, o combină muzicală, un lănțișor, o brățară și o verighetă de aur, un ceas de mână, o geacă și pantaloni de blugi, plus 400 dolari și 30.000 lei. Au fost prinși după 44 de zile, condamnați la închisoare pe viață și eliberați în 2015.

Foto: Libertatea

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter