Daniel Pavel de la Survivor, totul despre relația cu fiul adolescent: „E mult mai ambițios decât am fost eu, la vremea mea”/ EXCLUSIV

Publicat pe

Daniel Pavel de la Survivor, totul despre relația cu fiul adolescent. Este un tată mândru și are grijă să sublinieze acest lucru, cu fiecare ocazie. Prezentatorul show-ului de la Kanal D ne-a vorbit despre relația cu fiul lui adolescent, mai ales că trebuie să stea mult timp departe de el, având în vedere job-ul care nu-i permite să stea mereu în Viena.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Care e cea mai importantă lecție de viață primită de la părinții tăi? Nu de alta, dar gândindu-mă la caracterul tău, la cultura ta generală, la totalul experiențelor tale, cred că au și părinții un mare rol aici…

Mulțumesc și da, rolul fondator în dragostea de carte, excelența în sport și limbile străine l-au avut părinții mei, pentru mine, fratele și sora mea. Lecturile au existat întotdeauna ca parte a educației noastre non-formale cum o numim astăzi, alături de foarte mult timp petrecut în natură, drumeții, picnicuri etc. Au pus bazele centrării mele pe înțelegerea lumii vii și a credinței în Creator. Și de la mama, muzica, ea cânta foarte frumos la chitară, un lucru care s-a pierdut printre amintirile familiei noastre. Poate cea mai importantă lecție de la ai mei este folosirea liberului arbitru, cu puterea, importanța și responsabilitatea atașate. Faci cum vrei, dar să știi/înțelegi ce faci e ideea, ca să parafrazăm un slogan comercial foarte cunoscut în anii 90.

Daniel Pavel de la Survivor, totul despre relația cu fiul adolescent: „E mult mai ambițios decât am fost eu, la vremea mea'/ EXCLUSIVDaniel Pavel de la Survivor, totul despre relația cu fiul adolescent: „E mult mai ambițios decât am fost eu, la vremea mea'/ EXCLUSIV

Daniel Pavel de la Survivor, totul despre relația cu fiul adolescent

Cum e să fii tată de adolescent? Care sunt ultimele provocări pe care le-ai avut în acest sens? Simți că există un conflict al generațiilor?

Perspectiva unui conflict generațional o văd mai degrabă ca pe o curbă de învățare între viteza de percepție a lumii și instrumentele de analiză ale fiecărei părți, noi și copiii noștri. Sigur că, tehnologic, unii dintre noi, cei care am prins saltul de la telefonul cu disc și scrisul la tablă cu cretă la dispozitivele smart, nu ne putem compara cu adolescenții noștri, care le manipulează cu dexteritate din fragedă pruncie, și aici e un punct de negociere eternă între ce vrem noi pentru ei și ce ar vrea ei să vrem pentru ei. (râde)

Însă eu sunt binecuvântat cu un băiat care, cum aminteam mai sus, este genetic și comportamental un spirit liber, al mărilor, munților și, generic, un gen de Indiana Jones, așa că, și atunci când este prins în realitatea virtuală a unui joc video, tot pe frecvența aventurii se găsește. În ceea ce privește provocările, mama lui fiind zi de zi în linia întâi a devenirii lui, să spunem așa, mai are de gestionat, cu calm și tact, mici provocări de etapă, însă sunt doar furtuni de vară, vijelii, că tot îi place băiatului, ca și mie, o furtună bună, fie trăită pe mare sau pe uscat. (râde)

Daniel Pavel: „Este un an cu mari provocări și pentru fiul meu'

Și… cum e să ai un job care te face să lipsești destul de mult din viața fiului tău adolescent?

Mărturiesc că greu, foarte greu. Proiectul media pe care l-am construit și coordonat de la Viena ne aducea mai mult împreună, la debutul adolescenței lui, iar ulterior, provocarea una-pe-viață, cum este „Survivor, mă ține departe fizic de el. Este un an cu mari provocări și pentru el deoarece, în Lycée, sistemul francez de educație pe care mai are doi ani și îl va parcurge integral, a 11-a este an de Bac.

De aceea mi-aș dori foarte mult să prindem câteva zile și în Dominicană, în vacanța lui de iarnă, să reușim ce nu am putut anul trecut. Dar am și încredere deplină în capacitatea lui de efort – combină foarte bine intermezzo-urile de antrenamente fizice cu lecțiile extrem de solicitante intelectual în limbile franceză, germană și engleză, pe care le stăpânește deja la nivel de nativ. Și e mult mai ambițios decât am fost eu la vremea mea. Și rebel, între rebelii lui colegi din toată lumea, de la școlile din Viena și București, cu care chiar ține legătura.

Daniel Pavel: „Câteodată e greu de descifrat'

Chiar, ai primit reproșuri?

Slavă Domnului, nu! Sau nu verbalizate. Câteodată e greu de descifrat laserul ochilor lui verzi-căprui hazel, însă, când le spune, nu se ferește, așa că, dacă va simți ceva, nu se va sfii să spună. (râde) Așa, la scara vieții, generic, de la oamenii dragi am tot primit (râde). Și mi-am luat-o!

Citește și: Daniel Pavel, prezentatorul Survivor, imagini în premieră cu mama băiatului său.Și ea locuiește în Viena

Citește și: Daniel Pavel de la Survivor are o nouă iubită!Cine l-a cucerit după despărțirea de logodnică / EXCLUSIV

Citește și: Cine câștigă Survivor 2022?Casele de pariuri au listat preferații

Citește și: Cabral și Cătălin Măruță, schimb de replici, în direct, la TV:„La ce salariu ai, aș munci și eu ca tine'

Daniel Pavel: „Viața timpurie de căminist a venit cu multe peripeții'

Tu cum ai fost ca adolescent? Presimt că ai multe povești spumoase…

Ca adolescent, piatra de temelie a tot ceea ce urma să întreprind în viață a fost folosirea wild card-ului de liber arbitru oferit de ai mei și să plec din București la Constanța, pentru Liceul de Marină. Dintr-un copil timid și destul de conformist, cuminte după standardele de astăzi, faptul că am plecat la drum, de acasă, la 14 ani, a contat foarte mult. În context, România pleca și ea la drum, ca o adolescentă în ale democrației, și nebuniile ei au fost și ale mele.

Viața timpurie de căminist a venit cu multe peripeții (interesant este că doar peste ani urma să aflu amănuntul că și tatăl meu fusese la internat, în școala profesională, nu știam asta la vremea căminului meu). Pot spune că am profitat din plin de diferența de control asupra mea și am făcut multe nefăcute, de ne-ar trebui mai mult spațiu de tipar. (râde) Însă, ca un fan Frank Sinatra cum sunt, regrete, doar câteva, iar referitor la acelea, nimic de semnalat!

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter