De ce nu are pensie Aurel Pădureanu: "Am muncit doar la negru"

Publicat pe

Aurel Pădureanu trece prin clipe foarte grele după moartea soției sale, Cornelia Catanga. Acesta a mărturisit că se luptă cu datorii mari și încearcă să obțină o pensie de urmaș. De asemea, Aurel Pădureanu a dezvăluit de ce nu primește pensie de la stat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Aurel Pădureanu nu are pensie pentru că a muncit „doar la negru', după cum acesta afirmă.

Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru, în anii comunismului, așa erau vremurile, nu am avut carte de muncă, așa că nu beneficiez de pensie. E îngrozitor ce s-a întâmplat cu artiștii! Sper să dea drumul la evenimente, să pot cânta, să pot câștiga și eu un ban!', a spus Aurel Pădureanu pentru playtech.ro.

De ce nu are pensie Aurel Pădureanu: "Am muncit doar la negru"De ce nu are pensie Aurel Pădureanu: "Am muncit doar la negru"

De asemenea, văduvul cântăreței Cornelia Catanga a mărturisit că are datorii mari, iar, din cauza restricțiilor pe fondul pandemiei de coronavirus, activitatea lui artistică a fost întreruptă. Aurel Pădureanu spune că trăiau din pensia Corneliei Catanga atunci când aceasta era în viață.

Avem datorii mari, la chiria pentru apartamentul în care locuiam cu toții. În pandemie, când niciunul dintre noi, eu, soția și fiul nostru pianist, Alex, nu am mai avut concerte, am rămas în urmă cu plățile. Mai ne peticeam din drepturile de autor ale Corneliei și din pensia ei de invaliditate, de 2.000 de lei. Acum, însă, trebuie să ieșim din această situație financiară grea', a declarat văduvul Corneliei Catanga.

Citește și: Ce decizie a luat Aurel Pădureanu după ce Gigi Becali l-a trimis la cămin:”O să fiu cu cerșeală”

Citește și: Ce i-a spus Aurel Pădureanu Marei Bănică, după ce Cornelia Catanga a murit.„E o moarte în mizerie'

Citește și: Nelu Ploieșteanu, în stare critică, la ATI!Ce regret și-a exprimat înainte de a fi intubat

Citește și: Antonia așteaptă să fie cerută în căsătorie de Alex Velea:„O să mă întrebe unde e inelul'

Aurel Pădureanu vrea să obțină o pensie de urmaș

Aurel Pădureanu spune că va lupta ca să depășească această situație grea și, momentan, se zbate să obțină o pensie de urmaș până când va putea să meargă din nou la spectacole.

„N-am (n.r. pensie), măi, oameni buni! În anii comunismului, cântam pe unde apucam, unde puteam, unde eram chemați, cine îți făcea p-atunci carte de muncă? Prin urmare, dacă nu am avut acele cotizații, nu primesc pensie.

O să mă zbat să văd dacă există posibilitatea, până or reveni spectacolele și vom scăpa de pandemia de coronavirus, să primesc o pensie de urmaș. O să ieșim și din asta, nu mă dau bătut, trebuie să-mi revin din acest șoc, de dragul copilului meu, Alexandru, care și el suferă enorm după măicuța lui dragă, de care era atât de atașat', a mai mărtursit soțul Corneliei Catanga.

Corenelia Catanga: „Trăim din pensia mea'

Cornelia Catanga mărturisea mai demult că se confruntă cu probleme financiare. Artista povestea că a trebuit să plece din vila din Chitila din cauza neachitării unui credit bancar de 90.000 de euro. În momentul în care a izbucnit pandemia, artista a recunoscut că întreaga familie trăiește din pensia ei.

„Am fost nevoită să mă mut, ne-au dat afară, a cumpărat altcineva, în Chitila, acolo. Cândva, am avut bani, dar n-am știut să îi gestionez, am avut și un magazin alimentar, dar mai mult dădeam mâncarea pe degeaba, oamenilor sărăci, nu m-am priceput la afaceri.

Stau cu chirie, ne-am mutat din casă în casă, nu ne mai găsim un loc al nostru, este foarte trist că, după o viață de artist, am rămas în această situație. În pandemie, trăim din pensia mea pe caz de boală, sufăr de retinopatie pigmentară, am mari probleme cu vederea, încă din copilărie, e fără leac.

La ultimele spectacole, din martie 2020, am cântat pe mai nimic, mi s-a dat doar cât să-mi plătesc lumina. Am pierdut 60.000 de euro, în 2020, din anularea nunților și botezurilor', declara Cornelia Catanga în luna decembrie.

Sursa Foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter