Documentarul “colectiv”, propunerea României pentru OSCAR 2021: "Povestea va ajunge la cât mai mulți oameni"

Publicat pe

Documentarul colectiv' în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României la premiile OSCAR® 2021, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, anterior numită Cel mai bun film străin', potrivit Centrului Național al Cinematografiei (CNC). Este prima oară când un documentar este propunerea României în competiția pentru premiile Academiei Americane de Film.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Documentarul colectiv' va fi înscris și pentru secțiunea „Cel mai bun film documentar”. Participarea unui film la două secțiuni îi sporește șansele de a fi nominalizat. Un exemplu în acest sens l-ar constitui, Honeyland, apreciatul documentar din Macedonia de Nord, care a intrat în istorie ca primul documentar nominalizat simultan la secțiunile „Cel mai bun film documentar” şi „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

Citește și: Brittany Pattakos a devenit mamă pentru prima oară!Mesajul emoționant al lui Paul Nassif, pentru fiica lui

„Este o mare onoare pentru noi să fim învestiți cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinși că povestea colectiv' va ajunge la cât mai mulți oameni, ea fiind susținută de eforturile partenerilor noștri americani în lungul drum care ne așteaptă. Va fi o competiție atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiția de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism și responsabilitate”, a declarat Alexander Nanau.

Citește și:Anda Adam, adevărul despre relația cu Andrei Stoica, de la Ferma:„Nu avem 12 ani să spunem că nu putem dormi lângă cineva în pat'/ EXCLUSIV

colectiv', pe lista celor mai importante festivaluri de film din lume

Totodată, documentarul colectiv' este pe lista scurtă a premiilor Academiei Europene de Film (European Film Awards) și poate fi votat pentru nominalizare în categoria Documentar European'. Filmul a obținut titlul de cel mai bun documentar în cadrul mai multor festivaluri internaționale de film, printre care It’s All True'- Brazilia, Hamptons International Film Festival'- SUA, Docville'- Belgia, DocAviv Film Festival'- Israel, Zürich Film Festival'- Elveția, sau Luxembourg Film festival'- Luxemburg.

Premiera mondială a filmului a avut loc anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la Toronto International Film Festival.

Citește și: Cum răspunde Anna Lesko celor care îi critică pozele sexy:„Mă deranjează cumplit'. Ce meserie a avut concurenta de la Ferma înainte de a deveni cântăreață

„colectiv' a fost și în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020 și a făcut parte din selecția mai multor festivaluri internaționale, printre care New Directors/New Films, IDFA, True/False, CPH DOX, San Francisco International Film Festival, Göteborg International Film Festival sau Full Frame.

Documentarul colectiv', propunerea României pentru OSCAR 2021: "Povestea va ajunge la cât mai mulți oameni"Documentarul colectiv', propunerea României pentru OSCAR 2021: "Povestea va ajunge la cât mai mulți oameni"

Când se lansează colectiv' în alte țări

Documentarul colectiv' va fi lansat în SUA pe 20 noiembrie de către Magnolia Pictures și Participant, în aceeași zi în care distribuitorul Dogwoof va lansa filmul în Marea Britanie și Irlanda.

Citește și: Cum arată Teodora Becali la 4 luni de când a născut!Fiica latifundiarului din Pipera și-a scos copilul la plimbare

În plus filmul va intra în cinematografe și VOD în mai multe țări în această toamnă, printre care și Franța, Germania, Israel, Belgia, Olanda și Elveția, ceea ce îi va oferi o expunere și mai mare, fiind și mai mult în atenția numeroşilor membri ai Academiei Americane de Film care locuiesc în afara SUA.  Filmul va fi disponibil în 20 de țări și prin intermediul HBO Europe.

Distribuția în cinematografele din România a fost realizată de către Bad Unicorn. „colectiv' este produs de Alexander Nanau Production, în coproducție cu Samsa Film Luxembourg și HBO Europe, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund și Sundance Documentary Fund, cu participarea MDR Germania, RTS Elveția, RSI – Elveția și YES Docu – Israel

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter