Drama neștiută a prezentatoarei de știri Lavinia Petrea: "Medicul mi-a spus că sarcina este oprită din evoluție"

Publicat pe

Prezentatoarea Știrilor ProTV, Lavinia Petrea, este o prezență caldă și calmă, mereu cu zâmbetul pe buze. Puțini știu, însă, ce se ascunde în sufletul ei! Vedeta și-a făcut acum curaj să spună povestea „copilului miracol” și prin ce a trecut cu a doua sarcină!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Lavinia Petrea a trecut prin clipe de coșmar în momentul în care a auzit medicul spunând: Sarcina este oprită din evoluție. Îmi pare rău, dar nu este activitate cardiacă. Nu există durere mai mare decât cea a unei mame, iar vedeta a simțit pe propria piele cât de sfâșietor poate fi un asemenea diagnostic.

„Cu o expresie plină de compasiune, o doctoriță foarte tânără îmi spune aceste cuvinte după câteva minute bune de tăcere. Eram la prima ecografie de confirmare a celei de-a doua sarcini. Am intrat în clinică de mână cu soțul meu, emoționați și bucuroși că o să auzim bătăile inimii unei noi vieți. La recepție ne-am întâlnit cu o colegă de-ale mele cu care am împărtășit bucuria. Nu am vrut să mint în legătură cu vizita mea la medic, plus că bucuria nostră era evidentă. Așa că atunci am primit și primele felicitări pentru sarcină. În scurt timp, însă, avea să-mi cadă cerul în cap.

Citește și: Cum se descurcă Lavinia Petrea, mamă a trei copii, pe timp de pandemie:”Nu primim ajutor de niciun fel. Am considerat…”. Cât de mult i s-a schimbat viața în carantină / INTERVIU

Îmi amintesc atât de bine amorțeala care mă cuprinsese. Încercam să îmi însușesc spusele doctoriței, dar nu reușeam. Eu aveam simptomele unei sarcini, simțeam cu toată ființa mea că voi avea un copil, însă ecografia ne arătase altceva. M-au dus la un test de sânge pentru măsurarea hormonului HCG, specific femeilor însărcinate. Era prezent în sânge, dar nu chiar în cantitatea ideală. Am repetat testul la mai multe intervale de timp pentru că hormonul trebuie sa fie într-o continuă creștere din momentul în care apare sarcina. Al meu era, dar, iar, nu chiar cât scria la carte că ar trebui să fie”, a povestit Lavinia Petrea pe blog.

Citește și: Lavinia Petrea, primele imagini în rochie de mireasă. Știrista PRO TV a postat fotografii de colecție de la nuntă:”A fost exact așa cum mi-am dorit”

Lavinia Petrea: „Refuzam să cred”

Ce a urmat a fost un adevărat coșamar. Analize, ecografii, embrionul ori ceea ce se vedea la ecografie nu arăta normal și nici nu avea activitate cardiacă, iar trăirile unei femei care credea că va deveni mamă – greu de explicat. „Nu puneam neapărat la îndoială ce îmi spusese medicul, dar refuzam să cred… Peste câteva zile am mers să mai cer o părere… Fără să-i spun doctorului specialist în medicină materno-fetală despre ce este vorba, m-am întins pe patul de consultații pentru o ecografie de confirmare a sarcinii, pentru asta mă programasem… După câteva minute, aud aceleasi vorbe pentru a treia oara: nu are activitate cardiacă. Dar… Beta HCG este tot în creștere de o săptămână de la primul test, îi spun eu, Nu este posibil, totuși…, insist eu. Nu! Îmi pare rău, dar sarcina este oprită din evoluție. Valoarea în sânge a hormonului mai poate fi în creștere chiar și o săptămână după oprirea din evoluție (un fel de inerție a organismului, îmi explică doctorul)„.

Citește și: Lavinia Petrea, interviu inedit după ce a devenit mamă pentru a treia oară.Mereu se bazează pe ajutorul soţului – EXCLUSIV

Lavinia Petrea: „Îmi stătuse mie inima de fericire”

Au urmat zile în care și-a făcut tot felul de gânduri, în care a reflectat la ce ar fi putut greși și de ce i s-a întâmplat tocmai ei asta. Totuși, în sufletul ei mai exista speranță.

Mă întind din nou pentru a patra ecografie în a zecea zi de la prima. Reacția doctoriței întârzia să apară. Se uita și se tot uita la ecograf, apoi ridică volumul și… se auzeau perfect bătăi de inimă! Acele bătăi pe care le auzisem și atunci când i-am ascultat pentru prima dată inima bătând lui Mathias. Nu vreau să îți dau false speranțe și nici să mă grăbesc să îți spun că totul este în regulă cu sarcina ta, dar uite, eu văd acum un embrion care arată ca un inel cu diamant! Așa spunem noi medicii când o sarcină la început arată cum trebuie. Ai un inel cu diamant! Și are activitate cardiacă, îmi spune medicul Alina Pleșoianu. Eu mă blocasem. Acum îmi stătuse mie inima de fericire. Alina îi arată ecografia unei alte colege, pentru încă o părere, și aud iar: ai un inel cu diamant. Hai să ne revedem peste o săptâmână! Am ieșit din cabinet și aveam impresia că sunt învăluită în lumină. Mi se întâmplase un miracol. Eram eu și un soare„, a conchis Lavinia Petrea.

Drama neștiută a prezentatoarei de știri Lavinia Petrea: "Medicul mi-a spus că sarcina este oprită din evoluție"Drama neștiută a prezentatoarei de știri Lavinia Petrea: "Medicul mi-a spus că sarcina este oprită din evoluție"

Sursa foto: Facebook, Instagram

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter