E frumoasă și arată sănătos, dar... Selma Blair suferă de scleroză multiplă. Actrița a descris chinurile prin care trece. Nu mai poate merge fără baston

Publicat pe
E frumoasă și arată sănătos, dar... Selma Blair suferă de scleroză multiplă. Actrița a descris chinurile prin care trece. Nu mai poate merge fără bastonE frumoasă și arată sănătos, dar... Selma Blair suferă de scleroză multiplă. Actrița a descris chinurile prin care trece. Nu mai poate merge fără baston

Una dintre cele mai bine cotate actrițe de la Hollywood, Selma Blair a fost mereu în formă. În spatele fizicului ei, impresionant la 47 de ani, se ascunde însă o boală incurabilă, cu manifestări îngrozitoare: scleroza multiplă. Vedeta a descoperit boala recent, dar avea simptome de peste 15 ani.

Selma Blair, actrița din 'Legally Blonde' și 'Cruel Intentions', este una dintre cele mai talentate actrițe de la Hollywood, dar în spatele fizicului se ascunde o boală incurabilă, cronică, cu manifestări îngrozitoare: scleroza multiplă.

Boala neștiută pe care Selma Blair o are de 15 ani, dar a descoperit-o abia anul trecut

Recent, actrița și-a dechis sufletul pentru revista americană People, apărând pe copertă cu un baston de care se sprijină, întrucât scleroza multiplă afectează capacitățile motrice. De altfel, aceasta nu mai poate face nici un pas fără baston de când a descoperit afecțiunea, veind cu bastonul înclusiv la Oscaruri. Vedeta a vorbit despre simptomele care apar din senin, afectându-i viața de zi cu zi, și despre faptul că boala i-a afectat și vederea, motiv pentru care nu mai vede aproape deloc cu ochiul drept.

Actrița a descoperit boala anul trecut, deși conform propriilor declarații avea simptome de circa 15 ani, care s-au și agravat după ce a adus pe lume un băiețel, în 2011. Într-o postare pe Instagram, Selma Blair a povestit că se confruntă cu o afecțiune nemiloasă, care o face să scape lucruri pe jos și să nu le mai poată ridica, să aibă pierderi de memorie, spasme musculare și o oboseală îngrozitoare.

Ce este scleroza multiplă

Conform site-urilor de specialitate, scleroza multiplă este o afecțiune neurologică cronică, care afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării și nervii optici. Printre cele mai frecvente simptome se numără amorțirea și slăbiciunea membrelor, pierderea parțială sau totală a vederii, plus durere la mișcarea ochilor, senzație de șoc electric în special în timpul executării unor mișcări ale gâtului, dificultăți de coordonare motrică, vorbire neclară, oboseală. Cauzele sclerozei multiple sunt necunoscute, iar simptomele variază de la persoană la persoană. Ce știm cu siguranță e că, deși simptomele se pot ameliora, boala este incurabilă, fiind întâlnită mai des la femei decât la bărbați.

Foto: Northfoto

Citește și:

Ion Țiriac, drumul de la cerșetor la prinț. Povestea tumultoasă a celui mai bogat român: „Foamea m-a ajutat!'

Cum arăta Lady Gaga în urmă cu 10 ani, înainte de operațiile estetice. Transformarea e evidentă! Ce modificări a făcut feblețea lui Bradley Cooper

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter