EXCLUSIV! Ce decizii a luat Andreea Mantea din cauza pandemiei de coronavirus: ”L-am retras pe David de la grădiniță, încă de la primele zvonuri”

Publicat pe

Stabilită de mai mult timp la Istanbul, pentru filmările la 'Puterea dragostei' (Kanal D), Andreea Mantea ne-a povestit care este starea de spirit în Turcia, în contextul pandemiei de coronavirus. Frumoasa brunetă ne-a dezvăluit ce măsuri de protecție a luat, cum și-a organizat viața alături de fiul ei, David, în această perioadă și la ce planuri a trebuit să renunțe.

Andreea, cum e atmosfera în Turcia, în contextul în care încep să apară cazuri de COVID-19 și acolo?

Atmosfera în Turcia este destul de ok, lumea nu este foarte panicată, poate și datorită faptului că încă nu sunt foarte multe cazuri confirmate, până la acest moment când acord acest interviu. Aseară, am ieșit să cumpăr ceva și era un mic haos creat, în câteva supermarketuri. Am văzut că era coadă, multe mașini, făceau multe cumpărături, lucruri care m-au speriat puțin, deoarece nu acesta este comportamentul de consum al oamenilor de aici. Am urmărit și canelele de știri, de aici, din Turcia. Atât cât am putut să înțeleg, cei avizați îi sfătuiau pe toți să nu intre în panică și să urmeze sfaturile medicilor. Deja au început să se închidă multe școli.

Dar tu și băiețelul tău cum sunteți? Ai luat vreo măsură pentru protecție?
Da, sigur că da, l-am retras pe David de la grădiniță, încă de la primele zvonuri cu privire la această situație. Ulterior hotărârii mele s-au închis mai multe școli și grădinițe. O parte dintre ele au intrat în vacanță – vacanța din aprilie s-a reprogramat pentru acum. Și măsuri de protecție luăm: nu ieșim decât dacă este absolut necesar, nu mergem în zone aglomerate. Stăm în casă sau pe balcon. Și atunci când ieșim din casă, purtăm mască. Dezinfectăm totul. Și înainte de această situație acordam o mare atenție igienei.

Ce se întâmplă la supermarketurile din Turcia? Ți-ai făcut provizii?
Se tot anunță la televizor să nu se instaureze panica, dar este coadă la market, indiferent de perioada zilei. Aici este și altă densitate a populației…

Ți-a schimbat pandemia de coronavirus vreun plan? Aveai de gând să călătorești, ți-a dat planurile, programul peste cap în vreun fel?
Mi-am schimbat toate planurile, atât evenimentele personale, cât și profesionale, vacanțele. Am oprit totul. Trebuie să înțelegem cu toții că trebuie să fim prudenți, responsabili. Măsurile luate sunt pentru a combate această pandemie; ar trebui să fim uniți și ar trebui să încercăm să ne respectăm, să nu mai arătăm cu degetul. Să ne acceptăm, să fim constienți de răul pe care am putea să îl facem involuntar persoanelor dragi.

S-a pus vreo clipă problema să te întorci în România?
Mă număr printre oamenii care respectă sfaturile celor avizați din domeniu. Nu este urgent să călătorim, și atunci de ce să o facem, dacă am fost rugați de autorități să nu o facem, spre binele nostru? Nu intenționez să călătoresc până când nu vom primi acordul și confirmarea că totul este bine și că lucrurile au intrat în normal.

EXCLUSIV! Ce decizii a luat Andreea Mantea din cauza pandemiei de coronavirus: 'L-am retras pe David de la grădiniță, încă de la primele zvonuri'EXCLUSIV! Ce decizii a luat Andreea Mantea din cauza pandemiei de coronavirus: 'L-am retras pe David de la grădiniță, încă de la primele zvonuri'

Foto: Instagram

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter