Artistul George Finiș a murit de COVID-19. A încercat să se trateze acasă și a ajuns la spital în stare gravă

Publicat pe

Doliu în lumea muzicii populare românești. George Finiș a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Interpretul de muzică populară a ales să se trateze acasa, dar, după 7 zile, starea lui de sănătate s-a agravat și a fost internat la Spitalul Judeţean Suceava.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

George Finiș, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din Suceava, a murit, sâmbătă, 17 aprilie, din cauza bolii COVID-19. Artistul, în vârsta de 61 de ani, nu a vrut să meargă de la început la spital, așa că a încercat să se trateze acasă. Organismul lui nu a răspuns la medicamentație, iar saturația de oxigen îi scăzuse la 80. Starea lui de sănătate s-a agravându-se, medicul de familie l-a sfătuit să meargă la spital.

Artistul George Finiș a murit de COVID-19. A încercat să se trateze acasă și a ajuns la spital în stare gravăArtistul George Finiș a murit de COVID-19. A încercat să se trateze acasă și a ajuns la spital în stare gravă

George Finiș a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava într-o stare gravă. Pe 25 martie, interpretul de muzică populară a fost internat la secția Boli Infecțioase. Chiar dacă i s-a administrat alt tratament, starea de sănătate a lui George Finiș tot nu s-a îmbunătățit.

Pe 31 martie, George Finiș a primit alt tratament, iar din 2 aprilie a fost dus la ATI, ventilat non-invaziv, potrivit Monitorul de Suceava.

Citește și: Semnificația colierului purtat de Kate Middleton la funeraliile Prințului Philip.A aparținut și Prințesei Diana

Citește și: Ce au vorbit Prințul Harry și Prințul William la înmormântarea Prințului Philip.Experții au citit pe buze!

Citește și: Îți mai amintești de Radu Almășan, solistul trupei Bosquito?Cum arată la 40 de ani

Citește și: De ce a trimis-o Irinel Columbeanu pe Irina în America, la Monica.Nu lipsa banilor a fost problema!

George Finiș a murit de COVID-19

George Finiș, internat în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou' Suceava, era conștient la începutul lunii, însă, din 13 aprilie, starea lui s-a agravat și mai rău. Pe 15 aprilie, interpretul de muzică pupulară a fost intubat, iar după două zile, a murit.

Îninate de a fi intubat, George Finiș a acordat un interviu presei locale și a spus că s-a infectat cu coronavirus la locul de muncă, din cauza colegilor, care nu au respectat măsurile de protecție.

Am avut colegi care nu prea au respectat măsurile şi de la unul la altul s-a dus. De la o colegă, la un coleg, la un coleg. Deocamdată mă simt bine. Sunt foarte bine tratat de medici, de asistente… Toată lumea îşi dă interesul şi sper să mă duc acasă cât mai repede. Sunt puternic', a declarat George Finiş.

Cine a fost George Finiș

George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu' din Suceava. Artistul a participat la sute de spectacole și festivaluri. George Finiș a câștigat Trofeul „Floarea din Grădină', a colaborat cu compozitori și orchestratori cunoscuți, a înregistrat sute de cântece și a fost un „ambasador' al cântecului popular bucovinean.

De asemenea, George Finiș a participat la multe emisiuni de folclor și a debutat la Ansamblul Ciobănașul al Cooperației Meșteșugărești Suceava. În plus, interpretul de muzică populară a fost căsătorit și are două fete.

Sursa Foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter