Îl mai ții minte pe Bruce Lee? Legenda filmelor de arte marțiale a avut un destin tragic și o moarte învăluită în mister

Publicat pe

La începutul anilor ’90, în România făceau senzație casetele video cu Bruce Lee. Cel mai cunoscut actor de arte marțiale din toate timpurile a cucerit generații întregi, iar moartea sa, fulgerătoare și vremelnică, este și azi învăluită în mister. S-a vorbit chiar și de blesteme, având în vedere că și fiul său a murit de tânăr, în circumstanțe enigmatice.

Dacă ai copilărit la începutul anilor ’90, e imposibil să nu fi auzit de Bruce Lee, casetele video piratate cu acesta fiind nelipsite din casele românilor după Revoluție. Pe bună dreptate, căci legendarul actor de filme cu arte marțiale a cucerit mapamondul atât cu mișcările nemaivăzute de karate, cât și cu carisma sa.

Pe cât de glorioasă a fost viața lui, pe atât de subită și crudă și meschină a fost moartea, învăluită și astăzi, la aproape 50 de ani distanță, în mister.
Bruce Lee era, la 32 de ani, în culmea gloriei. Filmele sale creau isterie colectivă, iar sportivul a primit o reputație incredibilă, având cea mai puternică și rapidă lovitură din lume. Practicantul de arte marțiale a făcut istorie în kung-fu și în cinematografie, dar, în ciuda unui regim de viață spartan și al unui program de pregătire fizică incredibil, corpul său a cedat mult prea devreme.

Moartea lui Bruce Lee, învăluită în mister

În 1973, Bruce Lee era pe val, iar sănătatea sa părea una de fier. Un dușman nevăzut, însă, aștepta să-și facă numărul. În timpul unor discuții pentru un film, actorul a leșinat, fiind dus de urgență la spital, unde a acuzat dureri groaznice de cap. Medicii s-au prins imediat că era vorba despre un edem cerebral și l-au tratat cu succes. În lunile ce au urmat, în afară de rare dureri de cap, Bruce Lee nu a mai întâmpinat nicio problemă. Până în după-amiaza zilei de 20 iulie 1973…

Cum a murit Bruce Lee. Avea doar 32 de ani

Aflat în vizită la o actriță cu care se spune că avea o aventură, Bruce Lee a acuzat din nou dureri de cap. A luat două analgezice și s-a dus să se întindă un pic. Câteva ore mai târziu, văzând că nu coboară la cină, actrița s-a dus să-l verifice, găsindu-l pe actor fără suflare. În ciuda eforturilor medicilor, Bruce Lee nu a putu fi salvat, decedând la doar 32 de ani.

Fiul lui Bruce Lee a avut același destin tragic

Cauza oficială a morții a fost edem cerebral, însă au circulat numeroase ipoteze despre cauza morții. Unii spun că actorul ar fi fost ucis de Mafia din Hong Kong, deoarece refuzase să plătească taxă de protecție, alții spun că a fost vorba de răzbunarea unui dușman, iar alții vorbesc de un blestem generațional.

În mod cumplit, nici fiul lui Bruce Lee, Brandon, care a îmbrățișat aceeași meserie, nu a avut o soartă mai blândă. Acesta a murit în circumstanțe la fel de crude și misterioase, în timpul unor filmări. Brando a fost împușcat cu gloanțe adevărate, strecurate nu se știe cum printre gloanțele oarbe ale pistolului din recuzită.

Îl mai ții minte pe Bruce Lee? Legenda filmelor de arte marțiale a avut un destin tragic și o moarte învăluită în misterÎl mai ții minte pe Bruce Lee? Legenda filmelor de arte marțiale a avut un destin tragic și o moarte învăluită în mister

Foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter