Irina Rimes, în mijlocul unei controverse după ce a fost numită ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși: "Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere pentru a..."

Publicat pe

Cântăreața Irina Rimes a fost desemnată ambasador al Zilei Brâncuși, care urmează sa fie sărbătorită în mai puțin de o săptămână. Numirea cel puțin surprinzătoare la Ministerul Culturii a stârnit o serie de controverse.

Irina Rimes, în mijlocul unei controverse după ce a fost numită ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși: "Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere pentru a..."Irina Rimes, în mijlocul unei controverse după ce a fost numită ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși: "Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere pentru a..."

Ministerul Culturii sărbătorește Ziua Brâncuși pe data de 19 februarie, când se vor împlini 144 de ani de la naștere unuia dintre cei mai mari sculptori din lume. Astfel, pentru ziua de miercuri se pregătește un eveniment de anvergură, și anume proiecția unei holograme la Muzeul Național de Artă, scrie realitatea.net.

Ambasadorul onorific al evenimentului va fi Irina Rimes, numirea sa stârnind o serie de controverse. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, însă, a venit cu o explicație pentru alegerea făcută: „Irina Rimes face parte din campania noastra de încurajare a tinerilor de a face pași spre fenomentul cultural. sigur că poate genera controverse. Este o inițiativă curajoasă, trebuie sa urmărim ce fel de modele au tinerii, nu trebuie să etichetam, din start îi descurajam din nou creăm distanțe față de societate, mediul cultural trebuie să aibă deschidere, să atragă tineretul spre cultura”.

Citește și: Smiley, declarații siropoase pentru Irina Rimes la Vocea României:'Am nevoie de ceva dulce în viața mea'

La rândul ei artista, a ținut să precizeze că nu știe dacă este cea mai bună alegere, însă a subliniat că ar fi bine să ne apărăm cultura, valorile, acestea dat fiind că acestea nu ne pot fi luate, noteaza libertatea.ro.

„Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere pentru a face puntea între generaţii, dar mulţumesc pentru încredere. Aparent, eu nu ascult 5Gang, dar mă gândeam că poate ar trebui să apelăm şi la tinerii vloggeri, pentru că au mai mare influenţă. Ca o idee, pe viitor.

Ştiu un lucru sigur: Noi, românii, avem o cultură cu care ne putem mândri. Pentru că ceea ce avem noi e ceva ce se cam pierde în Vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de nişte personalităţi, genii despre care se vorbeşte de secole, între care şi Constantin Brâncuşi. Personalităţile astea au crescut cu aceleaşi valori cu care creştem şi noi”.

Citește și: Detalii din culise de la Vocea României.Irina Rimes, despre colegii din emisiune: 'Sunt oameni frumoși la suflet'

Cum va contribui Irina Rimes la Ziua Naţională Constantin Brâncuşi

Precum era de așteptat, cântăreața a fost întrebată cum va contribui concret la Ziua Naţională Constantin Brâncuşi. Răspunsul ei a venit imediat: „Eu ştiu să cânt şi să vorbesc. Mai mult să cânt”, menționând că nu are de gând să facă o melodie dedicată marelui sculptor, ci doar va publica mesaje pe rețelele de socializare.

„M-aş folosi mai degrabă de proiectul Irina Rimes pe partea de social media. Să le povestesc oamenilor despre acest eveniment, despre cultura noastră. Probabil, o să postez despre asta”, a mai spus Irina Rimes.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Irina Rimes a fost externată, după ce a fost operată de urgență.Artista a ajuns la spital cu hemoragie internă: 'Am tras dureri infernale'


 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter