Luminița Gheorghiu a murit! Marea actriță avea 71 de ani

Publicat pe

S-a mai stins o stea a cinematografiei românești. Marea actriță Luminița Gheorghiu a murit duminică, 4 iulie, la vârsta de 71 de ani. Aceasta era cunoscută mai ales pentru rolul Catrinei din „Moromeții, dar și pentru rolurile din „Moartea domnului Lăzărescu' sau „Poziţia copilului'.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Luminița Gheorghiu a murit duminică, 4 iulie, la vârsta de 71 de ani. Marea actriță, potrivit primelor informații, s-a stins din viață după o luptă cu o boală grea. De asemenea, starea precară de sănătate a actriței a fost și motivul pentru care Luminița Gheorghiu se retrăsese din lumina reflectoarelor în ultima perioadă.

Luminița Gheorghiu a murit! Marea actriță avea 71 de aniLuminița Gheorghiu a murit! Marea actriță avea 71 de ani

Luminița Gheorghiu este cunoscută pentru rolurile din filme precum „Moromeţii', „Moartea domnului Lăzărescu' sau „Poziţia copilului'. Ba mai mult, aceasta a și câștigând Ursul de Aur cu filmul „Poziţia copilului'. Marea actriță s-a născut pe data de 1 septembrie, în anul 1949, la Bucureşti. De asemenea, în anul 1972, Luminuța Gheorghiu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din București. Actrița și-a petrecut mulți ani din cariera sa excepțională pe scena Teatrului Bulandra, unde a interpretat roluri care mai de care mai celebre.

Citește și: Cum a început relația dintre Marius Moga și soția lui, Bianca Lăpuște:„A fost dragoste la prima vedere'/ EXCLUSIV

citește și: Ce greutăți a avut Camelia Potec în carieră:„Putea să mă dărâme, dar m-a ambiționat…'

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Alexandru Papadopol de când nu mai joacă în seriale TV

Citește și: Imagini de la Survivor România, în timpul Uraganului Elsa.Daniel Pavel a filmat tot

Luminița Gheorghiu a murit la 71 de ani

Luminița Gheorghiu, care s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, și-a început cariera cinematografică în umră cu mai bine de 30 de ani. Primul ei rol important într-un filma a fost Catrina din „Moromeţii” (1987), regizat de Stere Gulea. După 20 de ani, marea actriță a fost premiată la nivel internațional pentru rolul asistentei medicale din „Moartea lui Lazăr'. Mai exact, aceasta a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin la gala premiilor Asociaţiei Criticilor de Film de la Los Angeles.

Printre capodoperele cinematografice în care Luminița Gheorghiu a interpretat roluri de excepție se numără și „Autora”, „După dealuri” şi „Sunt o babă comunistă', ecranizare a romanului omonim scris de Dan Lungu şi regizat de Stere Gulea. De asemenea, marea actriță a fost premiată, în anul 2014, pentru rolul din filmul „Cuscrii'„ de către Academia Română.

Sursa Foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter