Matilda Pascal-Cojocărița a împlinit 64 de ani. Ce tort inedit a primit fosta Miss România / EXCLUSIV

Publicat pe

Matilda Pascal-Cojocărița a împlinit 64 de ani pe data de 4 octombrie! Am aflat ce tort a primit cântăreața de muzică populară, care a fost Miss România în anul 1979. De ziua ei de naștere, artista a mai primit numeroase flori și tot felul de daruri simbolice, care i-au umplut sufletul de bucurie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Matilda Pascal-Cojocărița a împlinit 64 de ani! Celebra interpretă de muzică populară și-a serbat ziua de naștere pe data de 4 octombrie, zi în care mai este născută și o altă artistă de folclor, tot din zona Moldovei, și anume Daniela Condurache. Matilda a primit titlul de Miss România la un concurs de frumusețe organizat la Costinești în anul 1979.

Matilda Pascal-Cojocărița a împlinit 64 de ani. Ce tort inedit a primit fosta Miss România / EXCLUSIVMatilda Pascal-Cojocărița a împlinit 64 de ani. Ce tort inedit a primit fosta Miss România / EXCLUSIV

Citește și: Cât costa rochia pe care Matilda Pascal Cojocărița a purtat-o la Miss România, acum 42 de ani:”Ar fi trebuit să merg cu o stilistă”

Citește și: Matilda Pascal Cojocărița, adevărul despre operațiile estetice:”Soțul meu este cel care…”

Citește și: Cum arată Loredana Groza fără machiaj și fără filtre, la 52 de ani

Citește și: Adela Popescu a împlinit 36 de ani. Ce surpriză pregătește Radu Vâlcan de ziua ei:„Ieșim puțin din rutină'

Matilda Pascal-Cojocărița a împlinit 64 de ani! Ce tort a primit Miss România

Matilda Pascal-Cojocărița a petrecut de ziua ei câteva zile la rând și susține că nu se oprește aici. Mai întâi, celebra interpretă de muzică populară a fost serbată în avans de colegi, dar și de realizatorii emisiunii Start Show România' de la postul Național TV, unde a fost prezentă alături de familia sa.

Pe data de 4 octombrie însă, artista noastră a petrecut în prima parte a zilei alături de colegii ei de la Ansamblul din Bistrița unde activează de ani de zile. Apoi, a plecat la drum, pentru ca seara, tot pe 4 octombrie să petreacă în compania fiului ei, Alin Pascal și a celor doi nepoți de la acesta, Adam, de 9 ani, și Tudor, de 7 ani.

Interpreta de muzică populară intenționează să petreacă de ziua ei mai multe zile la rând, în funcție de programul pe care îl are. A doua zi, aceasta a plecat la Tulcea, pentru un eveniment unde a fost solicitată să cânte alături de soțul ei, dirijorul și violonistul Ștefan Cigu.

'Am serbat în mai multe tranșe, ca să spăun așa… Ieri am petrecut acasă la Bistrița, în compania colegilor mei de la ansamblu, apoi am plecat la drum. Seara am petrecut cu fiul meu și nepoții, iar azi petrec și la tulcea, unde am plecat cu soțul meu, pentru un eveniment artistic. La întoarcere dau o petrecere pentru familia noastră de acasă și continui tot așa, timp de 7 zile. Așa ne place nouă, 7 zile înainte, 7 zile după…', a declarat pentru viva.ro, interpreta de muzică populară Matilda Pascal-Cojocărița.

Ce tort a primit de la colegi și ce scria pe el

Artista susține că a petrecut frumos în mulți ani de ziua ei, de-a lungul timpului, dar anul acesta consideră că a fost cea mai frumoasă aniversare. A primit numeroase cadouri, dar și numeroase flori. Și pentru că artista este născută în Moldova și reprezintă în folclor această zonă, pe tortul comandat de colegii săi de la ansamblu pentru ziua sa de naștere scria așa: 'moldoveancă, așa îmi spune'.

'Încă nu am primit toate cadourile de ziua mea. Dar am primit de la soțul meu niște cercei frumoși. În general am primit foarte multe flori și cadouri simbolice, așa cum mi-am dorit. Am primit exactr lucrurile de care aveam nevoie. Cred că aceasta de acum a fost cea mai frumoasă aniversare, deși am petrecut zile frumoase și de-a lungul anilor, de ziua mea de naștere', a declarat pentru viva.ro, Matilda Pascal-Cojocărița.

Matilda Pascal-Cojocărița a fost Miss România

Matilda Pascal-Cojocărița a obținut titlul de Miss România la un concurs de frumusețe organizat la Costinești în anul 1979. Pe vremea aceea, în urmă cu 43 de ani, artista și-a cumpărat rochia pe care a purtat-o în competiția respectivă cu 101 lei. Concursul de frumusețe se numea 'Muncă, Tinerețe, Frumusețe'.

„La competiția Miss România am îmbrăcat o rochie superbă, care m-a costat 101 lei, pe vremea aceea. În mod normal, ar fi trebuit să merg cu o stilistă la etapa națională… Concursul de frumusețe se numea «Muncă, Tinerețe, Frumusețe»', a mai declarat Matilda Pascal Cojocărița.

Cariera sa a fost marcată de Maria Tănase, idolul ei

Interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocăriţa s-a născut pe plaiurile vasluiene, mai exact la Negreşti. Talentul artistic l-a moştenit din familie. Părinţilor artistei le plăcea să cânte, însă nu au făcut din asta o profesie, niciunul dintre ei.

Mai mult, bunicul din partea tatălui ei a fost rapsod cunoscut în Huşi, pe malul Prutului. Matilda Pascal Cojocărița şi-a început cariera artistică la vârsta de12 ani. În anul 1978, Matilda a primit premiul special al juriului în cadrul primului concurs la care a participat, Festivalul „Maria Tănase', organizat în orașul Craiova. Mai târziu, în anul 1985, interpreta a câştigat trofeul „Floarea din grădină', o distincție importantă pentru acele vremuri.

Fostă Miss România, Matilda Pascal Cojocărița a devenit între timp o artistă pentru care eleganța este o marcă personală. Idolul cântăreței a fost nimeni alta decât celebra Maria Tănase. De aceea, toată cariera sa artistică, de interpretă de folclor și cântece de petrecere, s-a aflat sub semnul bucuriei de a aduce cultura autentică a muzicii românești tradiționale.

Sursa foto: Facebook, arhiva personală.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter