Mihai Bendeac și familia lui au fost infectați cu coronavirus. Actorul a ținut totul ascuns: ”Aveam toate simptomele”

Publicat pe

Mihai Bendeac a surprins pe toată lumea atunci când a anunțat că a fost infectat cu noul coronavirus. Actorul a anunțat la iUmor cum s-a manifestat boala, dar și cum a contactat acest virus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Sâmbătă seară, Mihai Bendeac a anunțat în ediția specială de la iUmor că a fost infectat cu noul coronavirus. Juratul de la Antena 1 a povestit pe videoconferință cum a luat acest virus, iar familia lui a fost și ea infectată.

Actorul a declarat că după înmormântarea bunicului său, pe 13 martie, a aflat că preoții și toți ceilalți slujnici ai bisericii au fost testați pozitiv cu COVID-19. La scurt timp, Mihai Bendeac și familia sa au început să aibă simptomele specifice noului coronavirus.

'Ne-am infectat la înmormântarea bunicului. În cinci minute aveam toate simptomele', a declarat Bendeac.

Unchiul și mătușa actorului au ajuns la spital, însă mama, tata și fratele său s-au tratat acasă. 'Fratele meu doar a tușit, eu, mama și tata am avut simptome: dureri musculare, stare de oboseală, fără gust și miros. Pe mine m-au ținut 48 de zile, dar pe ai mei 8-9 zile. Ce m-a frapat pe mine e că eram absolut normal, iar în decurs de cinci minute aveam toate simptomele', a mai povestit Mihai Bendeac.

Mihai Bendeac a făcut testul de imunitate

Pe canalul său de YouTube, Mihai Bendeac a publicat un video unde a povestit mai multe despre asta.

„După înmormântare la 4-5 zile distanță m-a sunat maică-mea și mi-a zis că a apărut o știre la televizor cum că la biserica respectivă toți preoții și personalul au fost testați pozitiv. Au fost în total 20-25 de persoane. Treaba asta era cumva la început, încă nu se dăduse ordonanța.

În cinci minute am început să am simptome. Aveam dureri puternice musculare, o stare de oboseală și nu mai aveam absolut deloc gust și miros… Eu nu m-am testat atunci, atât eu, cât si familia mea ne-am autoizolat…cea ce știam că e ok să facem în cazul în care suspectezi ca ai treaba asta.', a declarat Mihai Bendeac despre infectarea cu noul coronavirus.

Chiar în timp ce filma clipul, actorul a făcut un test de imunitate. Rezultatul a fost că există anticorpi în sângele său. Anticorpii sunt produși de organismul uman ca răspuns la infecția cu COVID-19. Aceștia sunt detectați prin teste și indică faptul că o persoană a venit în contact cu virusul, indiferent dacă aceasta prezenta simptome specifice infecției cu coronavirusa sau a fost asimptomatică.

Citește și: Trauma care-l va urmări toată viața. Mihai Bendeac nu va uita niciodată drama lui Dan Mihăescu: „Când a aflat că este bolnav, m-a rugat… să îl eutanasiez”

Mihai Bendeac a fost infectat cu noul coronavirus, însă a avut noroc că totul a trecut repede și situația nu a fost atât de gravă. În tot acest timp, vedeta de la Antena 1 a stat în autoizolare.

Ce spun medicii, după ce Mihai Bendeac a declarat că a avut coronavirus

Adrian Marinescu, medicul de la Spitalul 'Matei Balș', face primele declarații despre situația celebrului actor. Medicul a explicat și motivul pentru care mulți români ascund că au simptome.

'Cu siguranță că s-a mers pe firul celor care au fost contacți cu personalul din acea biserică, doar că este foarte important ca oamenii să vorbescă, să recunoască. Mulți ascund acest lucru, de teamă că sunt internați. În plus, nu toți sunt testați. Cei care nu au simptome sunt izolați 14 zile, iar dacă apar trebuie să anunțe DSP sau la 112. Atunci, sunt preluați la spital și testați', a declarat medicul Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase 'Matei Balș', din Capitală, pentru Click!.

Medicul a confirmat că Mihai Bendeac nu a fost pacientul spitatului în care lucrează și nici familia lui. De asemenea, Adrian Marinescu a declarat că mulți medici sunt și au fost infectați cu COVID-19, pentru că aceștia nu au ținut cont de măsurile de protecție impuse de autorități.

Citește și: Dr. Adrian Marinescu, medic primar la „Matei Balș, a vorbit deschis despre lupta împotriva COVID-19: „Pandemia o situație prin care nu a mai trecut nimeni. La început, nu ne-am gândit că va lua amploare' / EXCLUSIV

FOTO: Facebook

Mihai Bendeac și familia lui au fost infectați cu coronavirus. Actorul a ținut totul ascuns: 'Aveam toate simptomele'Mihai Bendeac și familia lui au fost infectați cu coronavirus. Actorul a ținut totul ascuns: 'Aveam toate simptomele'
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter