"Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru..." Părintele Calistrat, prima reacție după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie

Publicat pe

Părintele Calistrat se află în mijlocul unui nou scandal, după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie, la mănăstire. Incidentul a avut loc miercuri seara, iar două enoriașe au ajuns la spital. La puțin timp după ce filmarea a făcut înconjurul internetului, părintele de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a reacționat! Ce declarații a făcut acum!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Miercuri seara, în curtea Mănăstirii Vlădiceni din Iași, a avut loc o ceartă între mai multe persoane. La un moment dat, Părintele Calistrat lovește una dintre enoriașe, iar aceasta cade la pământ, sub privirile șocate ale martorilor.

"Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru..." Părintele Calistrat, prima reacție după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie"Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru..." Părintele Calistrat, prima reacție după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie

Videoclipul în care părintele lovește o femeie a făcut înconjurul internetului. La puțin timp de la scandalul propriu-zis, Părintele Calistrat a oferit primele declarații despre situația actuală. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, la mănăstire.

Citește și: Părintele Calistrat a fost filmat în timp ce lovește o femeie, la mănăstire.Poliția anchetează cazul 

Citește și: Schimb de replici între Anamaria Prodan și un preot care a acuzat-o că se comportă ca „un adolescent neîmplinit':„Rușine Bisericii Ortodoxe Române!'

Citește și: Britney Spears suferă de o boală gravă:„Nu există niciun leac în afară de Dumnezeu

Citește și: Rebel Wilson a devenit mamă prima oară, la 42 de ani:’Fetița mea e cel mai frumos miracol’

Părintele Calistrat, prima reacție după ce a lovit o femeie

Părintele Calistrat susține că, de când cele două surori și-au luat două-trei locuri în cimitirul din Iași, au început mai multe conflicte la mănăstire. De asemenea, este de părere că acestea ar avea ceva probleme de comportament.

„Mare problemă nu s-a întâmplat. Unu. Acolo este un cimitir într-o coastă, unde mai vin enoriaşi din afară şi îşi iau locul. Iar fetele astea, au 2-3 locuri, şi cred că au deviaţii de comportament sau puţină isterie. Pentru că de când au luat locurile de acolo, au început să creeze un conflict printre credincioşii de la biserică. Şi eu le-am spovedit de câteva ori, că au mama moartă de Covid. Şi s-au dus la un preot mai tânăr, frumușel, dar cuminte… Și eu i-am zis să aibă grijă cu ele. Apoi el s-a dus la o mănăstire şi a stat vreo săptămână acolo că era răcit, şi s-au dus după el. L-au căutat și acasă, la mama lui.

Eu le-am interzis, în paraclis cât stau eu aici şi spovedesc, voi nu mai aveţi ce căuta aici. Eu le-am provocat la discuţii, să vorbim corect.

"Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru..." Părintele Calistrat, prima reacție după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie"Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru..." Părintele Calistrat, prima reacție după ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie

„Mi-e jenă de ele”

La un moment dat, au început să agaţe femeile din biserică. Dar ce fel de femei? Femei care au o mai mare apropiere de preoţi. Noi acolo unde spovedim, totul e transparent. Şi le-am spus, aici nu mai intraţi şi atunci s-au luat de Haralambie. Apoi de Petrachim. Şi părintele le-a spus să nu mai filmeze, să nu mai fotografieze. Şi le-au luat la rând, pe o profesoară de matematică i-au stricat oglinda, o alteia i-a spus că de ce pune aghiazma în sticluţă… După aia s-au luat de unul domn Bogdan care cânta la strană…

Eu le-am zis, călugării nu se însoară, nu fac copii, să se ducă, că mai sunt bărbați în oraș.

Şi au zis că mă dau în judecată că le-am stricat imaginea. Una a zis că mă dă în judecată, că e magistrat din ăsta… Şi apoi au început să scoată oamenii din Biserică.
Mi-e jenă de ele, că sunt două femei cu probleme de comportament… Dumnezeu să le lumineze!',
 a spus preotul Calistat Chifan, pentru bzi.ro.

„Dacă nu-mi punea piedica sora, nu reacţionam nici eu”

Totodată, părintele mai susține că una dintre femei i-a pus piedică, iar în acel moment a decis să o împingă. Chiar i-a atras atenția să nu mai filmeze și să încedeze să mai reacționeze așa în curtea mănăstirii.

„Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, şi i-au spus ‘Cârpo, o să ştergem cu tine pe jos! Iar ai venit? Eu citeam moliftele sfântului Vasile şi erau clar că erau pregătite de isterie. Şi eu le-am explicat cele 4 puncte conform legiii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Si mi-au zis ‘Ştii tu, gunoiule, legea!

Și au început să mă filmeze. Şi am luat o pe una şi am împins-o. Şi au ieşit afară şi mi-au spus că mă blesteamă.

Eu m-am dus în continuare la spovedit, şi între timp a venit agentul de poliţie, chemat tot de ele. Şi oamenii care erau acolo au dat declaraţii. Dar ele au mai făcut scandal şi în altă parte. Că ele au reclamat că nu e drept dealul în cimitir.

Eu am crezut că e o chestie banală, nu ştiam că a ajuns şi pe aici. Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie şi un aranjament sau o simplă coincidenţă.

Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea mi-a încălcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii.

Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea? Eu le-am zis doar să nu filmeze. Ce e prea mult strică. Mai mult a fost ficţiune', a închieat părintele Calistrat.

sursă foto- Captură de ecran

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter