Primele declarații ale polițistului care a preluat apelul Alexandrei la 112. Explicația sa te va revolta și mai tare: ”Așa sunt procedurile”

Publicat pe
Primele declarații ale polițistului care a preluat apelul Alexandrei la 112. Explicația sa te va revolta și mai tare: 'Așa sunt procedurile'Primele declarații ale polițistului care a preluat apelul Alexandrei la 112. Explicația sa te va revolta și mai tare: 'Așa sunt procedurile'

După ce au apărut stenogramele apelului Alexandrei la 112, polițistul care a revoltat întreaga țară cu atitudinea față de copil prezintă versiunea sa despre modul cum a decurs dialogul. Vei citi explicația lui și te vei revolta și mai tare!

Stenogramele dintre polițistul care i-a răspuns Alexandrei la 112 și fata care i-a explicat că a fost răpită, bătută și violată, a revoltat întreaga țară. Raportul MAI a scos, de asemenea, la iveală, faptul că operatorul a avut o atitudine refractară față de Alexandra.

Polițistul care a preluat apelul Alexandrei și versiunea lui despre cele întâmplate

Iată că polițistul, după câte se pare tatăl unei fetițe de 13 ani la rândul său, a ieșit cu primele declarații. Vasilică Florescu a venit cu propria versiune legată de modul cum a decurs apelul.

'Două am avut (nr. dialoguri cu Alexandra), să știți. Eu am vorbit decât de două ori cu Alexandra. I-am cerut indicii pentru a comunica la cei de la Caracal, ca să caute. Am cerut niște amănunte ca să le completez, să le trimitem la STS. Nu am crezut-o că nu este răpită și violată? Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Am văzut din atitudinea ei. Din contră, am spus că să stea liniștită că va ajunge un echipaj de poliție la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaștem, zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig și că este în Bold. Eu nu știam ce e Bold, apoi am aflat că este un cartier. Apoi mi-a zis că stați puțin că am găsit o carte de vizită.

În al doilea apel mi-a spus că nu a ajuns echipajul de poliție. I-am spus că probabil sunt pe drum. Eu am zis poliției ce mi-a comunicat Alexandra și ce a zis STS. Am comunicat la STS ce mi-a comunicat Alexandra, nu erau repere concrete, decât că a trecut pe lângă un dig și că a ajuns la Bold. Era un cartier mărginaș al Caracalului. Nu mie mi-a zis de gard, de câini, de fizionomia ăstuia. Cred că asta a vorbit cu cei de la Caracal. După ce am terminat legătura cu ea, a vorbit cu cei de la poliție din Caracal. Eu am avut două convorbiri, iar STS a avut una. Primul a fost la 11:05, al doilea nu mai știu, dar nu cred că a durat 10 minute. Nu nouă ne-a spus 'vine, vine!', ci celor din Caracal, care au stat mai mult de vorbă cu ea. Eu i-am spus să închidă telefonul, pentru a putea fi sunată înapoi de poliție. Așa sunt procedurile. Ce au făcut cei din Caracal, habar n-am.', a declarat Vasilică Florescu la România TV.

Greșelile făcute de polițistul care a preluat apelul disperat al Alexandrei la 112

S-a vorbit mult despre acel apel și despre tragedia copilului pe care 112 nu a știut să o gestioneze și iată concluzia în urma raportului preliminar MAI: operatorul de la 112 IPJ OLT care a preluat apelul fetiței a dat dovadă de ‘atitudine refractară’.

După ce au audiat înregistrările audio dintre Alexandra Măceșanu și polițistul de la 112, responsabilii MAI au ajuns la concluzia că operatorul în cauză a făcut greșeli flagrante, negestionând corect situația și neluând în seamă anvergura evenimentului. Polițistul care a preluat apelul nu s-a implicat în obținerea datelor vitale ce ar fi condus la identificarea locului unde se afla tânăra și nici nu i-a dat sfaturi legate de pașii pe care ar trebui să îi urmeze ca să rămână în siguranță până ajunge Poliția la ea.

Foto: Libertatea, Facebook

Citește și:

Discuția halucinantă dintre Alexandra și polițistul de la 112 care a preluat apelul: „Unde ești, mă?'/„Bine, bine, stai acolo, nu mai ține linia ocupată!'

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter