Regimul neobișnuit prin care Meghan Markle se menține slabă. Secretul ei e dieta flexitariană

Publicat pe

Meghan Markle a fost dintotdeauna sub lupă, fie din postura de actriță, fie din cea de soție a Prințului Harry. Pentru a se menține suplă, aceasta a ținut de-a lungul timpului diverse diete, dar una singură i s-a potrivit mănușă: dieta flexitariană, care prevede 90% regim vegetarian, 10% consum de carne.

Meghan Markle a devenit celebră ca actriță, fiind foarte populară în serialul 'Suits', după care popularitatea sa și așa mare a explodat, din momentul în care s-a aflat că are o relație cu Prințul Harry. Fiind dintotdeauna sub lupă, presiunea de a arăta bine a împins-o să apeleze la diverse diete, chiar dacă niciodată nu a fost adepta regimurilor drastice.

Mare iubitoare de cartofi prăjiți și de 'macaroni&cheese', Meghan Markle a fost mereu atentă la alimentație, preferând salate, sushi, pește, quinoa, sucuri naturale și marea ei slăbiciune, avocado. De altfel, ea însăși a mărturisit că de câte ori se află la hotel, adoră micul dejun constând în ouă poșate cu avocado.

În ce constă dieta flexitariană a lui Meghan Markle

Totuși, actrița a urmat câteva reguli de-a lungul timpului pentru a se menține suplă, iar, dintre toate, cel mai bine i s-a potrivit dieta flexitariană, de care cel mai probabil nu ai auzit foarte multe. Dieta flexitariană este potrivită pentru persoana care decide să adopte regimul vegetarian, dar nu vrea să renunțe complet nici la carne.

'Sunt vegetariană în timpul săptămânii, iar în weekenduri devin ceva mai flexibilă cu privire la ceea ce mănânc. Nu e o dietă propriu zisă, pentru mine este un stil de viață', declara Meghan Markle în perioada în care lucra ca actriță.

Ce este dieta flexitariană: 90% vegetal, 10% animal

Deși nu este încă foarte populară, se preconizează că dieta flexitariană va avea din ce în ce mai mulți adepți în viitor. În fapt, această dietă este pentru vegetarienii flexibili, care mănâncă aproape exclusiv preparate vegetale, consumând ocazional și carne. Dacă ești vegetarian, dar o dată pe săptămână sau o dată pe lună consumi și carne, de poftă sau pentru că simți că organismul tău are nevoie, atunci ești „flexitarian'. Nu doar Meghan a urmat această dietă, ci, întâmplător, și mama lui Kate Middleton, Carole, precum multe alte vedete.

Conform 'Slab sau gras', dieta flexitariană este un mod de alimentatie aproape vegetarian, fără a exclude sau respinge, totuși, produsele de origine animală. Acest regim e nu doar o ocazie eficientă de a scădea în greutate, dar și de a avea grijă de sănătate. Aceeași publicație a făcut un top al alimentelor de consumat și de evitat în dieta flexitariană.

Alimente recomandate: fructeleșsi legumele; pâină neagră; paste; cerealele: orez, quinoa, bulgur etc.; leguminoasele; oleaginoasele; lactatele vegetale îmbogățită cu lithothamne (alga marina bogată în calciu); ouale; uleiul de nuci, rapița, măsline; peștele slab și peștele gras de talie mică; carne slabă; zaharurile naturale: miere, sirop de agave etc.; lactatele de origine animală în cantități mici.

Alimente de evitat: produsele procesate și semipreparate; cerealele îndulcite pentru micul dejun; pâinea albă; biscuiții, produsele de patiserie și cofetărie; carnea grasă (de miel, oaie, porc); mezelurile, peștele gras de talie mare (tonul, somonul etc.); zahărul rafinat; untul (cu excepția cazului când e consumat la micul dejun); brânzeturile grase; frișca și smântâna.

Foto: Hepta

Regimul neobișnuit prin care Meghan Markle se menține slabă. Secretul ei e dieta flexitarianăRegimul neobișnuit prin care Meghan Markle se menține slabă. Secretul ei e dieta flexitariană
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter