Relația neștiută dintre Regele Mihai și Prințul Philip. Au fost veri și prieteni foarte buni

Publicat pe

Prințul Philip a murit, vineri de dimineață, la vârta de 99 de ani. Familia Regală a României a transmis un mesaj de condoleanțe și a amintit de relația apropiată dintre Prințul Philip și Regele Mihai. Cei doi au fost veri, dar i-a unit și o prietenie strânsă care a durat o viață întreagă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Familia Regală a României a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Prințului Philip al Marii Britanii. Ducele de Edinburgh și Regele Mihai, pe lângă faptul că au fost veri, au fost uniți de o prietenie de-o viață. Ba mai mult, Prințul Philip a botezat-o pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, prima fiică a Regelui Mihai.  

Relația neștiută dintre Regele Mihai și Prințul Philip. Au fost veri și prieteni foarte buniRelația neștiută dintre Regele Mihai și Prințul Philip. Au fost veri și prieteni foarte buni

„Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație' este mesajul transmis de Familia regală a României.

Citește și: A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta.Avea 99 de ani

Citește și: Cum se va desfășura înmormântarea Prințului Philip.Steagurile au fost coborâte în bernă

Citește și: Sora Anei Porgras rupe tăcerea despre relația dintre Faimoasă și Zanni:„A spus că îl iubește și că…'

Citește și: George Burcea a dormit două luni în mașină, în fața blocului în care stă Viviana Sposub:„Am locuit pe stradă'

Legătura dintre Regele Mihai și Prințul Philip

Regele Mihai și Prințul Philip s-au născut în același an, în 1921. Încă din copilărie, cei doi veri au fost foarte buni prieteni și petreceau mult timp împreună, în Anglia, România, Italia și în Grecia.

Emblematică rămâne fotografia cu Prințul Philip și Regele Mihai, care se jucau împreună pe când aveau șapte ani.

La nunta dintre Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a, de pe 20 noiembrie 1947, Regele Mihai a întâlnit-o pe Regina Ana, pe care a cerut-o în căsătorie la o săptămână după ce s-au cunoscut.

La jubileul de diamant, în 2012, moment în care s-au sărbătorit 60 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, Regele Mihai a fost invitat de onoare. Ba chiar, într-o poză de grup, Regele Mihai este așezat chaiar lângă Regină.

Prințul Philip a murit la 99 de ani

Prințul Philip a murit la 99 de ani. Anunțul a fost făcut de Casa Regală. Soțul Reginei Elisabeta s-a stins din viață la Castelul Windsor.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor.

Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care deplâng dispariţia sa’, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Soțul Reginei Elisabeta, a stat internat o lună în spital, după ce s-a confruntat cu o infecţie, iar apoi a avut o intervenție cardiacă. La mijlocul lunii februarie, prințul consort a fost internat într-un spital privat din Londra, King Edward VII.

Sursa Foto: Instagram, Facebook, adevărul.ro, fanatik.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter