Toată lumea o cunoaște pe Tamara Buciuceanu, dar puțini știu de sora ei. E mama lui Ionică din ”Liceenii” și una din cele mai celebre soprane ale României

Publicat pe
Toată lumea o cunoaște pe Tamara Buciuceanu, dar puțini știu de sora ei. E mama lui Ionică din 'Liceenii' și una din cele mai celebre soprane ale RomânieiToată lumea o cunoaște pe Tamara Buciuceanu, dar puțini știu de sora ei. E mama lui Ionică din 'Liceenii' și una din cele mai celebre soprane ale României

Trecerea în eternitate a actriței Tamara Buciuceanu a întristat întreaga țară, dar în urma sa rămân 65 de ani de carieră în teatru. Așa cum rămâne o familie frumoasă și mai rămâne sora sa, Iulia Buciuceanu. O artistă care a trăit în umbra popularității surorii mai mari, dar care a făcut România celebră în lume, ca mezzo-soprană.

Tamara Buciuceanu a murit, lăsând în urma sa o durere fără margini, peste 60 de ani de carieră și o familie îndurerată.

Puțini știu că în urma uneia dintre cele mai talentate actrițe pe care le-a dat România rămâne o soră cu doi ani mai mică decât ea, la fel de talentată, dar în alt domeniu. Iulia Buciuceanu este mult mai puțin cunoscută decât celebra ei soră, însă aceasta a fost o stea în muzică, ducând numele țării noastre peste hotare.

Toată lumea o știe pe Tamara Buciuceanu, dar puțini știu de sora ei, o frumusețe cu voce de aur

Provenind dintr-o familie cu aptitudini artistice din Basarabia, Iulia Buciuceanu a făcut carieră ca mezzo-soprană, remarcându-se prin voce pe marile scene ale Europei, în Franța, Rusia, Finlanda, Cehia și nu numai. A început Conservatorul în Iași și l-a terminat la București, debutând la Opera Națională Română, în rolul lui Ondine din 'Rusalka'.

Pe lângă talentul ieșit din comun, Iulia, acum în vârstă de 88 de ani, a fost o tânără de o frumusețe ieșită din comun. Frumusețea ei a impresionat mulți bărbați, dar cel ce i-a câștigat inima  afost actorul George Constantin, decedat în 2004, cu care soprana a făcut un băiat, acum celebru. Este vorba despre actorul Mihai Constantin, faimosul 'Ionică' din Liceenii, film în care a jucat alături de mătușa sa, Tamara.

Referindu-mă la realitățile social-economice, trăiesc prost. Familia însă mă ajută să trec senină peste tot ce înseamnă lipsuri, indolență, dezinteres față de oameni și, în mod special, față de oamenii de artă. Matei și Maria, nepoții mei, sunt împlinirea mea supremă! Iar cel mai mare regret este că George, soțul meu, nu s-a putut bucura de ei!

La 20 de ani iubeam muzica, la 40 de ani o iubeam de două ori mai mult, iar acum iubesc VIAȚA. (…) Cele mai frumoase amintiri, pe care le-aș retrăi oricând, sunt căsătoria cu George, soțul meu, nașterea fiului meu, Mihai, și fericirea de a-mi cunoaște nepoții', declara în urmă cu câțiva ani Iulia Buciuceanu pentru Jurnalul Național.

La rândul ei Tamara Buciuceanu descria foarte frumos relația special dintre ea și sora ei, în monografia 'Tamara Buciuceanu, O viață închinată scenei'.

'Au fost odată două fete. Una brunetă și alta blondă. Celei brunete îi plăcea să spună poezii, iar cea blondă cânta foarte frumos. În serile când se adunau prietenii părinților, ele făceau un mic spectacol. Tamara recita şi cânta la pian, iar Iulia interpreta frumos melodii. Aşa a început cariera lor de artiste', scria regretata actriță.

Foto: Facebook, Libertatea, Cinemagia

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter