Oana Zăvoranu, amintiri despre Tamara Buciuceanu. Locuiau pe aceeași stradă: ”Mă cățăram pe gard și apoi în pom și-i furam cireșele”

Publicat pe
Oana Zăvoranu, amintiri despre Tamara Buciuceanu. Locuiau pe aceeași stradă: 'Mă cățăram pe gard și apoi în pom și-i furam cireșele'Oana Zăvoranu, amintiri despre Tamara Buciuceanu. Locuiau pe aceeași stradă: 'Mă cățăram pe gard și apoi în pom și-i furam cireșele'

Trecerea în neființă a actriței Tamara Buciuceanu a întristat multe vedete care au crescut cu filmele sale, dar puțini pot spune că o cunosc din copilărie, așa cum este cazul Oanei Zăvoranu. Bruneta a locuit pe aceeași stradă cu marea actriță, având o serie de amintiri legate de aceasta, desprinse parcă din 'Amintiri din copilărie'.

Trecerea în neființă a Tamarei Buciuceanu, la 90 de ani, după două săptămâni în spital, a îndurerat multe vedete. Puține au avut, însă, ocazia să se afle atât de aproape de populara actriță în copilărie, așa cum a fost cazul Oanei Zăvoranu.

Legătura neașteptată între Oana Zăvoranu și Tamara Buciuceanu

Bruneta a locuit în copilărie pe aceeași stradă cu Tamara Buciuceanu, rememorând mai demult într-un interviu cum a trăit un episod desprins din pățaniile lui Nică în 'Amintiri din copilărie'.  Oana Zăvoranu și-a amintit într-un interviu de cireșul delicios din curtea regretatei actrițe, de unde nu ezita să „sustragă„ fructe ori de câte ori avea ocazia.

'Mă cățăram pe gard și apoi în pom și-i furam cireșele. Mă alerga și mă bătea cu umbrela sau cu bastonul, depinde ce avea la îndemână. Pentru două cireșe am luat o bătaie cu umbrela soră cu moartea. Dar nici eu nu tăceam. I-am zis odată: ‘Nu-ți ajung cireșele? Le iau și eu pe alea de pe jos! Și atunci mai rău mi-am luat-o. ‘O obraznică și o hoață ești! Ce dacă sunt pe jos? Sunt ale mele!, așa îmi zicea și mă alerga', a povestit amuzată Oana Zăvoranu.

Tamara Buciuceanu a murit, la 90 de ani

Tamara Buciuceanu Botez era supranumită ‘Doamna comediei românești’ și a lăsat în urma ei multă durere. La începutul lunii octombrie, îndrăgita artistă a fost internată la Spitalul Elias din Capitală, după ce s-a acutizat boala cardiacă de care suferea de foarte mult timp.

„Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!', a anunțat unitatea medicală printr-un comunicat de presă.

Tamara Buciuceanu s-a născut pe 10 august 1929, la Tighina, pe vremea când această regiune aparținea României. Ea a frecventat Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri’ din Iași, în perioada 1948-1951, apoi s-a transferat la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Nicolae Băltățeanu, terminând studiile în anul 1952.

Foto: Facebook, Libertatea 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter