3 motive pentru care înșală femeile

Publicat pe de Catalina Cristescu

Nu este vorba despre performanțele sexuale, ci sunt cauze strict psihologice. Iată 3 motive pentru care înșeală femeile.

Lipsa de atenție

Fiecare femeie are anumite nevoi emoționale: să se simtă iubită, că e importantă pentru partener, să primească din partea lui atenție.

Dacă relația de cuplu este foarte rece și pustiită de manifestările iubirii, este posibil ca femeia respectivă să ajungă să se încarce emoțional… din altă parte.

Citește și:

Înșeală mai mult bărbații decât femeile? Ce spun psihologii

Cercetătorii au descoperit dovada că te place și vrea să facă sex cu tine

Conflicte nerezolvate

Un conflict nu e nepărat rău în sine. El poate fi o bună ocazie de eliberare emoțională, a furiei, frustrărilor, de comunicare a lucrurilor care deranjează.

În urma conflictului se pot stabili noi limite iar astfel relația să se dezvolte, ba chiar să înflorească.

Problema este atunci când conflictul nu primește nicio soluție, iar bărbatul cumva îi impune femeii să accepte lucrurile așa cum sunt și punct.

Dacă el nu este dispus la o negociere, se creează o fisură emoțională care în timp se poate transforma într-o prăpastie uriașă.

Iar atunci când simți că nu mai faci echipă cu partenerul de cuplu, se diluează respectul, responsabilitatea, parcă nu mai ai de ce să lupți, iar infidelitatea nu mai este o consecință șocantă.

O formă de răzbunare

Atunci când bărbatul înșeală, unele femei pur și simplu vor să se răzbune. Fac asta doar pentru ele și păstrează taina, ori îi comunică infidelitatea bărbatului, astfel încât să guste și el din propria licoare.

Însă răzbunarea în așternut nu rezolva problemele de acasă și nici nu alină durerea trădării. Este ca un fel de plasture pus peste o rană ce necesită operație.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter