3 semne că ești victima unor tehnici de manipulare bine puse la punct

Publicat pe de Catalina Cristescu

Dovezile de manipulare sunt uneori atât de subtile că ajungi să te îndoiești de tine. Iată 3 situații care sigur îți vor da de gândit.

Te controlează prin vinovăție

Atunci când te simți vinovată cu atât mai mult dai totul, în speranța că lucrurile vor funcționa mai bine. Deci cine iese în câștig?

Manipulatorul care te convinge că el nu greșește niciodată, că numai tu ai toată vina. Mai mult, ajungi să-i fii recunoascătoare că îți permite să îi fii alături în contextul în care greșești de atâtea ori.

Citește și:

Ai început să ieși cu un tip nou și ceva nu pare în ordine? Atenție, să nu fie narcisist

3 tehnici de manipulare feminină la care este cazul să renunți

Ești coșul de gunoi emoțional

Are 1 milion de probleme și tu ești soluția pentru ele. Te transformă în salvator ori apelează cu dibăcie la această trăsătură a ta.

Desigur e normal să îți împărtășească tumultul său emoțional, însă atunci când caută un beneficiu discutăm de manipulare.

Manipulare prin provocarea furiei

Când discutați în contradictoriu cea mai ușoară modalitate de manevrabilitate este utilizarea furiei pentru a-ți pierde controlul și șirul logic al discuției.

Când te-ai înfuriat divaghează către acele nuanțe ale conversației care-i sunt folositoare.

 

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter