4 motive psihologice care explică de ce înșală bărbații

Publicat pe de Catalina Cristescu

De ce înșală bărbații? O întrebare pe care și-au pus-o multe femei între lacrimi și discuții interminabile cu prietenele. Psihologii îți oferă câteva variante de răspuns.

Sunt tratați ca niște copii

La ce țin bărbații ca la ochii din cap? La masculinitatea lor. Și ce este un copil? În niciun caz masculin!

Unele partenere de cuplu au tendința de a se transforma în mamele iubiților lor, care automat intră în rol de copii.

Și ce își dorește bărbatul? Să se simtă mascul! Cum face asta? Hrănindu-și masculinitatea din altă parte, respectiv de la o altă femeie.

Cresc financiar

Poate ai văzut situația în care el este promovat, are o poziție importantă, câștigă o mulțime de bani și… începe să înșele. Ori poate afacerea personală a devenit foarte înfloritoare.

Puterea, banii, îl fac pe bărbat să creadă că a devenit invincibil, că are dreptul la orice, inclusiv la alte doamne decât partenera oficială.

Citește și:

3 tipuri de filme pentru adulți la care se uită bărbații și motivele lor psihologice

De ce vor bărbații să facă sex anal cu partenerele lor. Nu e vorba doar despre o practică sexuală

Nevoia de atenție

În copilărie, atenția și iubirea le-au fost servite cu lingurița, în porții mici și rare. Motiv pentru care la maturitate unii bărbați își iau atenția de unde pot și cum pot, inclusiv înșelând.

Sau dai de un narcisic pentru care contează numai propria plăcere, nu știe ce e aia empatie și nu se supune niciunei reguli, de exemplu regula agreată verbal în cuplu că nu se înșeală.

Nu are curaj să pună punct

Atunci când nu are curaj să încheie relația în care se află, bărbatul poate oferi motive ca femeia să fie cea care pune piciorul în prag și contactează notarul pentru divorț.

Pentru multe femei infidelitatea este limita suportabilului, iar el face în așa fel încât (conștient sau inconștient) partenera să afle.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter