4 sfaturi ca să organizezi cele mai frumoase petreceri

Publicat pe

Iți place să ai casa plină de râsetele prietenilor dragi, să vă relaxați la un pahar de vin și să povestiți până noaptea târziu toate întâmplările din vacanțele petrecute împreună. Trebuie să știi că secretul unei vieți lungi și fericite se află în calitatea relațiilor sociale, spun rezultatele unui studiu realizat la Harvard, care a durat optzeci de ani.

Relațiile cu familia, prietenii și comunitatea sunt baza unei vieți fericite și este important ca timpul petrecut cu aceștia să fie de calitate. Dacă îți place să fii o gazdă bună dar nu ai mereu inspirație, ține cont de aceste patru sfaturi și surprinde-ți plăcut oaspeții:

1. Planifică meniul în avans

Cu siguranță îți dorești ca fiecare invitat să guste din preparatele la care te-ai oprit pentru această întâlnire și să se simtă în largul său. Planificarea este o parte importantă așa că întrebă-ți oaspeții mai întâi dacă au alergii alimentare și apoi creează un meniu simplu și ușor.

Alege feluri de mâncare care se pot prepara cu una-două zile în avans. Servește-le în boluri de dimensiuni mari, pentru un impact vizual plăcut. Mâncarea italienească este agreată de toată lumea și  este o idee excelentă să faci un „colț italienesc' de unde invitații își pot alege bruschete, salate, paste și neapărat să te asiguri că ai un contact pentru livrare de pizza la domiciliu.

2. Fii ingenioasă în decorarea mesei

Aranjarea mesei este un proces creativ prin intermediul căruia gazda creează  atmosfera dorită. Poți opta pentru o anumită tematică sau te poți juca cu un decor format din ramuri, flori, fructe de sezon și lumânări.

Umple borcane mari cu lămâi și crenguțe sau înfășoară tacâmurile în  șervete viu colorate, ceva care să dea personalitate mesei.

Documentează-te cu câteva zile înainte  și adună idei simple pe care să le pui în practică.

3. Ai grijă la intensitatea luminii

Ai multe lucruri de planificat înaintea unui eveniment iar iluminarea spațiului poate fi ultimul lucru la care să te gândești. Lumina este un detaliu care face diferența și este esențială în crearea atmosferei potrivite.

Este recomandat să scazi intensitatea luminii electrice și să folosești multe lumânări pentru o atmosferă caldă și relaxantă.

Lumânările albe, mai groase sunt ideale pentru a completa decorul mesei iar lumânările parfumate își au locul în colțurile camerei.

4. Alege un playlist echilibrat

Se spune că pentru o petrecere reușită muzica trebuie să fie bună. Alege un playlist variat, cu care toți invitații pot rezona și, mai ales, pe care se poate socializa. Puțin jazz pentru început, până ce toată lumea începe să se cunoască, apoi treptat poți adapta stilul.

Dacă nu te pricepi la acest capitol, roagă un prieten să te ajute. Sigur există un pasionat de muzică dornic să facă un playlist inspirat.

Relațiile de prietenie și amintirile plăcute pe care le aduni de-a lungul vieții nu îți protejează doar corpul, ci și creierul, spune același studiu Harvard. Acum poți începe să organizezi o întâlnire cu prietenii sau o reuniune de familie.

Articol realizat cu sprijinul Caserola

Sursa foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter