Ai pielea uscată? E posibil să faci una dintre aceste greşeli

Publicat pe

Dintre toate regulile de îngrijire a pielii de care ar trebui să ţii seama, folosirea unei creme sau loţiuni de corp este poate cea mai importantă. O piele hidratată este o piele fericită. Ce se întâmplă, totuşi, când respecţi această regulă, dar pielea ta este în continuare uscată și deshidratată? Aplicarea cremei hidratante pe corp și față poate părea o chestiune destul de simplă, dar asta nu înseamnă că nu există diferite aspecte de care trebuie să ţii cont, iar acestea pot face diferenţa între o piele strălucitoare şi una uscată. Dacă foloseşti în fiecare zi o cremă hidratantă, dar pielea ta este în continuare ternă şi uscată, este posibil să faci una dintre aceste greşeli:

Foloseşti un săpun prea dur pentru pielea ta

Nici măcar o cremă hidratantă dintr-o gamă de top nu îţi poate ajuta pielea dacă foloseşti un săpun sau un gel de duş cu ingrediente care sunt prea dure pentru pielea ta. Dacă pielea „scârţâie' după fiecare duş, este clar că produsele de curăţare pe care le foloseşti afectează bariera naturală de protecţie a pielii. Aşadar, este momentul să foloseşti un gel de duş sau un săpun hidratant pentru piele foarte uscată. 

Te speli prea des

Poate nu te-ai gândit niciodată la asta, dar duşurile prea dese sunt la fel de nesănătoase pentru piele ca şi absenţa lor. Revenim, de fapt, la problema enunţată mai sus. Folosind prea des săpunuri şi geluri de duş, fie ele şi hidratante, elimini acele uleiuri naturale care constituie bariera de protecţie a pielii. Dacă îţi place să faci duş de două ori pe zi, alege să renunţi la folosirea săpunului în timpul unuia dintre ele, poate la cel de seară, pentru a ajuta la procesul de regenerare a pielii, care are loc pe parcursul somnului. 

Nu foloseşti crema de corp imediat după duş

Dacă vrei să te bucuri de o piele hidratată şi strălucitoare, aplică o crema de corp pe pielea umedă, imediat ce ai ieşit de la duş. Dacă vrei ca pielea ta să fie şi hidratată şi parfumată, aplică o cremă cu un miros care are notele parfumului tau. 

Nu foloseşti crema potrivită pentru pielea ta

Înainte de a cumpăra o cremă de corp, asigură-te că ea corespunde necesităţilor pielii tale. Majoritatea companiilor de cosmetice oferă mai multe versiuni ale unei creme, de la cele cu o hidratare lejeră, pentru piele normală, până la formulele pentru piele foarte uscată, care, de multe ori, au în compoziţie diferite tipuri de uleiuri.

Sari peste exfoliere

Este important de menționat că exfolierea delicată este o parte necesară a rutinei de îngrijire a pielii, cel puțin o dată pe săptămână. Puteți alege între exfolianți chimici pe bază de acizi sau enzime şi exfolianţi fizici, cum ar fi gelurile de gomaj sau periile speciale pentru masaj uscat. Dacă sari peste această etapă, celulele moarte care rămân la suprafaţa pielii pot împiedica loțiunile și cremele hidratante să își facă treaba.

Nu bei suficientă apă

Este uşor să confunzi pielea deshidratată cu cea uscată. Uneori o piele uscată este modalitatea corpului nostru de a ne spune că nu bem suficientă apă. Aşadar, dacă loţiunea sau crema ta de corp nu oferă hidratarea necesară pielii tale, este posibil ca problema să vină de la interior. Bea mai multă apă sau, dacă ai fost bolnavă, foloseşte săruri de rehidratare.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru şi este important să îi acordăm îngrijirea adecvată. Dacă pielea ta este uscată şi ternă, ia în considerare sfaturile noastre de mai sus pentru o hidratare corectă atât la exterior, cât şi din interior. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter