Bradul de Crăciun - când se împodobește. Idei de decorare a pomului de Crăciun

Publicat pe

Bradul de Crăciun – când se împodobește? Cum să decorezi pomul de Crăciun? Ei bine, nu există un răspuns corect. În fiecare an, anticiparea Crăciunului pare să înceapă un pic mai devreme, iar anul 2021 bate deja noi recorduri pe baza datelor de căutare online. Dar există multe tradiții și credințe diferite atunci când vine vorba de cel mai bun moment pentru a începe să decorezi casa pentru Crăciun.

Când se îmopdobește bradul de Crăciun

În perioada victoriană, pomii de Crăciun erau în mod tradițional montați mult mai târziu în decembrie, adesea în după-amiaza Ajunului de Crăciun.

Pentru unii, decorațiunile de Crăciun se instalează la începutul lunii noiembrie, astfel că iubitorii de Crăciun îmbrățișează ziua de 1 noiembrie ca fiind începutul sezonului festiv și încep să-și decoreze casa în acest moment.

Minodora și-a decorat casa pentru Crăciun. Vila artistei a fost transformată ca-n filme

Alții încep să intre în spiritul festiv chiar pe 1 decembrie și tot atunci își decorează bradul de Crăciun și casa. 

Împodobitul bradului și a casei de Crăciun mai devreme te face mai fericit

Psihanalistul, Steve McKeown, a declarat pentru că montarea mai devreme a decorațiunilor de Crăciun prelungește entuziasmul sezonului festiv. Acționează ca o „ancoră sau o cale de acces către acele vechi emoții magice din copilărie” și astfel, în cele din urmă, te face mai fericit.

Psihologul Deborah Serani a declarat că decorarea casei pentru Crăciun mai devreme poate „crea acea schimbare neurologică care poate produce fericire”, explicând că acest lucru activează dopamina.

Idei de decorare a pomului de Crăciun

Investește într-un brad artificial de înaltă calitate

Pomii de Crăciun confecționați din materiale de calitate superioară oferă un suport robust și fiabil pentru decorațiuni. Vei descoperi că pomii de înaltă calitate sunt în general mai durabili și pot rezista mai mulți ani, păstrându-și în același timp aspectul frumos.

Adela Popescu, criticată pentru modul în care și-a împodobit bradul de Crăciun: „Ce e ăsta?'

Optează pentru un brad tradițional, mai degrabă decât pentru unul în tendințe, astfel încât să nu devină „demodat” după câțiva ani.

Pomii de Crăciun preiluminați sunt din ce în ce mai căutați, pentru că economisești timp pentru a descurca toate acele luminițe, dar, pe de altă parte, un avantaj al achiziționării unui brad neiluminat este că poți alege orice luminițe doriți. 

Când vine vorba de dimensiuni, brazii de Crăciun înalți sunt acum extrem de populari, dar ar trebui să alegi întotdeauna un brad care să se potrivească spațiului tău și să se simtă prea înghesuit.

Alternativ, dacă dorești un brad de Crăciun adevărat, există o selecție excelentă de tipuri diferite disponibile pentru a fi cumpărate de la ferme de pomi, piețe sau magazine de casă și bricolaj.

Modelează ramurile

Modelarea ramurilor ajută ca bradul de Crăciun să arate mai plin și mai natural, dar și mai des. Aceasta poate fi o sarcină care necesită mult timp, dar rezultatul final merită din plin. 

Cum arată bradul de Crăciun al Biancăi Drăgușanu: „Sunt două ajutoare care mi-au stilizat bradul'

Separă fiecare ramură astfel încât să se desfășoare în evantai pentru a acoperi cât mai multă suprafață. Și nu ezita să îndoiți ramurile individuale pentru a umple golurile, sigur, asta dacă ai un brad artificial, ale căror ramuri se desfac.

Decorează în jurul unei teme

Un brad de Crăciun cu aspect profesional are un aspect central care leagă decorațiunile între ele. Decizia asupra unei teme înainte de a alege decorațiunile dă tonul și îți oferă o idee clară despre cum să îți împodobești bradul.

De la glam, la tradițional, totul alb sau variațiuni de argintiu și albastru, roșu și verde, auriu și roșu, există o mulțime de variante în care îți poți decora bradul. Îl poți face o singură culoare, de exemplu, mov, sau poți să te joci cu tematicile și să alegi un brad multicolor, pe care să îl decorezi cu mai multe ornamente colorate. 

Începi cu luminile

Alege luminile care îți plac și care se potrivesc cu stilul de decor pe care vrei să îl faci. Există luminițe calde, albe, multicolore, mov și în cam toate culorile și mărimile. 

Alege decorațiunile potrivite

Alegerea unor accente care se potrivesc temei te vor ajuta să obții un design coerent. Fie că este vorba de decorațiuni pentru brad agățate, ghirlande, panglici sau decorațiuni florale, optează pentru decorațiuni pentru pomul de Crăciun care vor completa aspectul general al bradului tău. 

Ce tradiție neobișnuită respectă Regina Elisabeta, de Crăciun. Toți invitații sunt obligați să accepte

Multe seturi de ornamente includ diferite forme, dimensiuni, finisaje și modele. Combinarea acestora cu globulețe tradiționale vă oferi mai multă libertate de a te juca cu tema.

Echilibrează decorul

Având în vedere numărul mare de decorațiuni pentru bradul de Crăciun pe care este posibil să le ai, trebuie să te asiguri că totul este bine echilibrat și răspândit după bunul tău plac. Aranjează ornamentele din partea de sus a bradului și apoi mergi spre partea de jos. În acest fel, poți verifica cu ușurință designul pe măsură ce împodobești bradul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter