Cafeaua: cum poate fi aceasta benefică pentru tine

Publicat pe

Cafeaua este printre cele mai versatile și adorate băuturi care, în același timp, are o reputație cu multe semne de întrebare. Este sau nu este cafeaua bună pentru tine? Discuția este una lungă și diversă și doar studiile științifice pot oferi un răspuns concret, însă, ca orice alt aliment, cafeaua consumată cu moderație poate fi benefică pentru tine. Indiferent cum îți place să o bei și în ce moment al zilei, atât timp cât nu abuzezi de ea, îți va face zilele mai frumoase. Iată câteva dintre beneficiile cafelei:

Îți poate influența starea de bine

Cafeaua consumată cu moderație poate avea legătură cu emoțiile pozitive, precum fericirea, starea generală de bine, afecțiunea și calmul. Acest lucru se datorează faptului că dopamina poate fi stimulată de cafea, lucru care duce la o stare generală bună, influențată de sentimente pozitive și energie. De asemenea, aspectul social din jurul cafelei influențează felul în care te simți în fiecare zi, mai ales dacă obișnuiești să ieși în cafenea alături de prietene. Chiar și în pandemie, acest obicei se poate muta pe terasă sau acasă, prin respectarea măsurilor de protecție.

Îți oferă energie înainte de antrenamente

Cafeaua poate încuraja rezistența, circulația și forța în timpul antrenamentelor. Energia pe care ți-o oferă te poate ajuta la întreprinderea unei activități mai intense, care automat duce la rezultate mai bune pe termen lung. De asemenea, faptul că te poți antrena la o intensitate mai mare și într-un timp mai lung obligă și inima să lucreze mai mult și să o facă mai puternică.

Conține antioxidanți

Antioxidanții pe care îi conține cafeaua au proprietăți semnificative în lupta cu anumite afecțiuni și boli. De exemplu, cel mai important antioxidant care se găsește în semințele de cafea, alături de magneziul pe care îl conține aceasta, ajută la reglarea glicemiei și poate scădea riscul de diabet de tip 2. Mai mult decât atât, există studii care atestă că antioxidanții conținuți de cafea pot proteja împotriva bolii Parkinson, ciroză a ficatului și cancer la colon. 

Consumă cu moderație

Pentru a te bucura de beneficiile băuturii tale preferate, trebuie să o consumi cu moderație, să ai un program sănătos de somn și o alimentație corectă. Cafeaua nu poate înlocui nutrienții importanți din alimente și nu trebuie folosită ca medicament. Aceasta este o băutură de care te poți bucura dimineața, folosind cât mai puțin zahăr, iar dacă suferi de anumite afecțiuni este recomandat să ceri sfatul medicului de familie sau al specialistului. Doar medicul poate să îți ofere informații corecte, bazate pe istoricul tău și poate chiar să îți limiteze cantitatea de cafea pe care o consumi zilnic.

Cafeaua este băutura care te ridică din pat, care te scoate din casă și care te poate chiar răcori în zilele calde de vară. Beneficiile oferite de aceasta există, dar este necesar să o consumi cugetat și să nu încerci să înlocuiești un stil de viață sănătos. Pentru mai multe sfaturi, apelează la medic și vei afla ce cantitate de cafea poți consuma zilnic și dacă poate aceasta să te ajute cu adevărat.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mega Image

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter