Cătălin Oprișan, despre interviul cu regretatul Corneliu Vadim Tudor: „Am ieșit de acolo ca din pușcărie”

Publicat pe

Cătălin Oprișan este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi români, scriind fără întrerupere la Gazeta Sporturilor din 1999 încoace. Lucrează de ani buni în televiziune, iar în prezent are propria emisiune de sport. La matinalul „Neatza cu Răzvan și Dani', Cătălin Oprișan este cel care comentează diferite filmulețe virale și comice, spre deliciul telespectatorilor.  

Jurnalistul a avut numeroase oportunități unice în cariera sa profesională: a participat la ultima finală a Cupa Cupelor UEFA înainte să se desființeze acum 22 de ani, a transmis din fața casei lui Ronaldo, l-a văzut pe Hagi în ultimul campionat EURO 2000 înainte ca acesta să se retragă, a scris „Steaua, legenda unei echipe de fotbal' în 2008, carte care a fost premiată inclusiv de Asociația Presei Sportive din România. Printre personalitățile cu care a realizat interviuri, s-a numărat și scriitorul Corneliu Vadim Tudor.

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Boomerul și Milenialu', cu Silviu Petcu și Alexandru  Zob, celebrul jurnalist a povestit cum a fost întâlnirea cu Tribunul.

A fost vorba despre un interviu de o oră și am stat șase ore în casa de-acolo din Cotroceni, șase ore în care m-a luat și m-a analizat. Îmi punea tot timpul întrebări. Le treceam, puteam merge la nivelul următor, dar dacă nu le treceam, el îmi spunea, știu că ai o față așa, mai de tâmpit, ai auzit de Iser vreodată? Îi spuneam că da, este un pictor, apoi făcea că am trecut testul. Îmi spunea că în presa sportivă sunt numai dobitoci, că spargem semințe și ne ducem acolo să scriem toate tâmpeniile. Mă întreba în ce sanatoriu a murit Mihai Eminescu, i-am spus unde și am mai povestit încă o oră', și-a amintit Cătălin Oprișan.

Ziaristul împreună cu colegul lui au descoperit ce ținea marele politician pe masa de lucru, dar și cum s-a terminat, în sfârșit, interviul. 

„M-am dus acolo, l-am găsit tăiat tot pe față. L-am întrebat ce s-a întâmplat. Îmi spune că dobitoacele de fiice ale lui nu i-au cumpărat spumă și că s-a bărbierit pe uscat (…). Deraia total de la subiect, era numai pe cultură (…). Pe masă era așa: un călușar, masca mortuară originală a lui Mihai Eminescu, un telefon Panasonic stricat (…). Am dat interviul pe un post tv, o oră și jumătate, și îmi sună telefonul. Zice: am simțit eu o ironie sau îți bați joc de mine? Te primesc în casa mea, practic în iatacul meu domnesc șase ore, și tu difuzezi o oră și jumătate? Puteai să faci un foileton. Numele tău Cătălin înseamnă dobitoc. Glumesc, desigur, și a început să râdă. Te pup și te estimez! Eu m-am blocat când am auzit. Am ieșit de acolo ca din pușcărie (…). Avea undeva la 20 de câini, imenși', a mai continuat jurnalistul.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube

– Articol în parteneriat cu HappyFishTV – 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter