Câte calorii trebuie să arzi ca să slăbești un kilogram

Publicat pe

Știai că 1 kg de grăsime este egal cu 7.700 de calorii? Asta înseamnă că, pentru a slăbi un kg de grăsime, ar trebui să arzi 7.700 de calorii.  Și dacă îți propui să arzi caloriile în loc să consumi mai puțin decât corpul tău are nevoie? Ei bine, aici ecuația se complică, pentru că dacă te folosești doar de exerciții fizice ca să dai jos un kilogram, atunci vei fi nevoit să depui multă muncă.

Câte calorii trebuie să arzi ca să slăbești un kilogram

Iată cum arată pierderea a un kilogram de grăsime prin exerciții fizice. Vom folosi aici o persoană „medie” pentru a păstra lucrurile simple. 

Cum eviți să ți se încrețească părul când e umiditate

60 de minute de alergare pe banda de alergare setată la 10 km pe oră = 500 de calorii (din nou, aceasta este o estimare a unei persoane de greutate medie). Asta înseamnă că ar trebui să alergi aproximativ 15,2 ore pentru a arde 7.700 de calorii. 

Și asta presupunând că nu ai mâncat nimic, pentru că ar însemna să adaugi înapoi acele calorii. 

Un alt exemplu. 45 de minute de curs de spinning = 440 de calorii. Asta înseamnă că ar trebui să faci în jur de 17,5 x 45 minute de cursuri de spinning de 45 de minute pe săptămână dacă vrei să slăbești un kilogram.

Lucru imposibil, de altfel. 

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Mai ales dacă nu te concentrezi pe consumul de alimente. 

Încercarea de a pierde un kilogram de grăsime doar prin exerciții fizice este din start o bătălie pierdută.

Cum să slăbești un kilogram

Trebuie să fie o combinație de exerciții fizice și un aport caloric controlat pentru sănătate și bunăstare generală. 

Exercițiul fizic este doar un ingredient dintr-o rețetă mare.

Acum iată cum poți face ca pierderea a 1 kg să fie puțin mai ușoară. Dacă vrei să slăbești un kilogram pe săptămână, ar trebui să fii într-un deficit caloric de 1.100 de calorii pe zi timp de 7 zile, adică 7.700 calorii deficit săptămânal. 

Asta e destul de dur. 

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Înseamnă că, dacă în prezent consumi 2.000 de calorii pe zi, iar în prezent arzi 2.000 de calorii pe zi (cu alte cuvinte, îți menții greutatea), ar trebui să consumi 900 de calorii pe zi, în următoarele 7 zile.  

Păstrând în același timp arderile la fel, doar pentru a pierde un kg de grăsime. Nu încerca să faci acest lucru, pentru că nu vei reuși decât să ajungi la o foame violentă care te va duce la consumul a multor mii de calorii, lucru care duce la îngrășare. 

Cum scazi în greutate pe termen lung

Iată cum să slăbești un kilogram de grăsime durabil, fără să folosești un calculator sau o formulă de calcul al caloriilor. 

Urcă-te pe cântar și ia-ți măsurătorile (piept / talie / șolduri). Ține un jurnal alimentar timp de o săptămână. Ia-ți măsurătorile o săptămână mai târziu, în aceeași zi și la aceeași oră.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

A existat o schimbare?

Dacă DA – continuă să faci ce făceai. 

Dacă NU – scade caloriile cu 200-500 de calorii pe zi

Este simplu. În plus, poți alege să faci sport sau nu. Este doar decizia ta. Ține cont că ar trebui să faci mișcare în fiecare zi, lucru care înseamnă de la mers pe jos până la treburi casnice sau chiar cumpărături în supermarket ori plimbatul câinelui pentru 30 de minute.

Cânt te concentrezi pe măsurarea caloriilor care intră și nu depășești o anumită limită, rezultatele vor veni de la sine. În plus, odată ce ai învățat, în mare, câte calorii au alimentele pe care obișnuiești să le consumi, nu vei mai avea nevoie de calcule sau aplicații ori de cântar de bucătărie.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Care este cea mai bună formă de exerciții fizice pentru a arde cele mai multe calorii în cel mai puțin timp? Antrenamentul cu greutăți.

Vei arde o grămadă de calorii în timpul și după aceea.  Dacă te antrenezi cu greutăți, poți să stai pe canapea să arzi calorii în plus. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter