Cum eviți să ți se încrețească părul când e umiditate

Publicat pe

Cum eviți să ți se încrețească părul când e umiditate? Indiferent de tipul tău de păr, vremea umedă poate face ca acesta să se încrețească. Este important să începi prin a te asigura că părul tău este bine hidratat, cum ar fi folosind un balsam profund și aplicând un serum anti-frizz. 

Cum eviți să ți se încrețească părul când e umiditate

Apoi, poți folosi tehnici speciale pentru a usca părul complet și pentru a sigila cuticula părului.

Stoarce excesul de apă din părul ud. Nu încreți cuticula uscându-ți părul cu un prosop. Cuticulele părului au o mulțime de crestături. Atunci când îți freci părul cu un prosop, acesta ridică marginile cuticulei părului, ceea ce îți încrețește părul. 

Folosește-ți mâinile pentru a stoarce cât mai multă apă din părul tău.

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

De asemenea, poți folosi un prosop din microfibră sau un tricou vechi pentru a absorbi o parte din excesul de apă.

Aplică un ser sau o cremă pe părul umed. Serumurile și cremele anti-frizz pot ajuta la fixarea umidității atunci când le aplici pe părul umed. 

Folosește ulei

De asemenea, acestea ajută la controlarea șuvițelor, deoarece uleiurile din produse îți acoperă părul, creând o barieră între părul tău și aerul umed.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Folosește un serum făcut cu uleiuri naturale, cum ar fi un ulei marocan. Părul tău absoarbe mai bine produsele realizate cu uleiuri naturale; acestea nu stau deasupra părului tău, cum fac produsele realizate cu uleiuri sintetice. 

Dacă ai părul gros, părul uscat sau părul vopsit, atunci o cremă poate funcționa mai bine.

Dacă părul tău este mai subțire, atunci aplică-l de la mijlocul lungimii părului până la vârfuri.

Dacă ai părul mai gros, atunci poți aplica crema sau serul pe tot părul, dar concentrează-te totuși pe vârfurile părului.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Balsamurile de îndreptare pot ajuta, de asemenea, la îndreptarea părului creț și la prevenirea încrețirii acestuia pe vreme umedă.

În general, cremele mai groase vor funcționa mai bine. Acestea vor ajuta la îngreunarea părului și îl vor proteja de umiditate pentru mai mult timp pe parcursul zilei.

Lasă părul să se usuce

Lasă-ți părul să se usuce puțin la aer. Nu-ți usca imediat părul cu un uscător de păr. Lasă-l să se usuce la aer, cel puțin parțial. Permițând părului să se usuce încet și natural, menține părul la locul lui, în loc să îl usuci în totae părțile ceea ce poate cauza încrețire. 

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Usucă părul cu o perie rotundă. Dacă îți îndrepți părul după ce l-ai lăsat să se usuce la aer, folosește uscătorul de păr și o perie rotundă pentru a sigila și netezi cuticula.

Astfel, cuticula este netezită, în timp ce căldura uscătorului de păr sigilează umiditatea și o blochează. Dacă umiditatea este sigilată în interiorul cuticulei părului, este mai puțin probabil ca acesta să atragă umiditatea din aer și să devină creț.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Usucă-ți părul complet. Este important ca părul tău să fie complet uscat dacă intri într-un mediu umed. Dacă părul tău este umed, va continua să absoarbă umezeala din mediul înconjurător, făcându-l să apară umflat și creț. 

Așadar, înainte de a ieși afară pe o vreme umedă, asigură-te că părul tău este complet uscat. 

Folosește un jet de aer rece pe fiecare secțiune de păr pe care o îndrepți. Dacă uscătorul tău de păr are acest buton, acesta va arunca un jet de aer rece pe părul tău. Acest lucru închide cuticula, astfel încât să sigileze umiditatea de pe părul tău.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter