Ce îneamnă pensiune completă sau demipensiune. Care e diferența

Publicat pe

Principala diferență între pensiune completă și demipensiune este reprezentată de mesele pe care le oferă. O pensiune completă oferă toate cele trei mese, micul dejun, prânzul și cina, în timp ce demipensiunea oferă doar două mese: micul dejun și fie prânzul, fie cina.

Ce înseamna pensiune completă sau demipensiune

Pensiune completă și demipensiune sunt două expresii folosite de hotelurile și unitățile de cazare din întreaga lume pentru a descrie tipurile de cazare și mese. Este important să știi care este diferența dintre cele două înainte de a face o rezervare la un hotel.

Ce poți lua și ce e interzis să iei din camera de hotel

Pensiune completă este un plan de masă care include toate cele trei mese principale, adică micul dejun, prânzul și cina. Aceste trei mese sunt de obicei servite sub formă de bufet. 

Cu toate acestea, toate băuturile sunt a-la-carte sau sunt disponibile contra cost. Acest lucru înseamnă că atunci când cumperi un pachet de pensiune completă la un hotel/unitate de cazare, primești gratuit cele trei mese principale, dar trebuie să plătești băuturile. 

În majoritatea hotelurilor, băuturi precum ceaiul, cafeaua și sucurile de fructe sunt oferite gratuit la micul dejun. Dar trebuie să plătești pentru alte băuturi alcoolice și nealcoolice pe care le comanzi la prânz sau cină. Uneori, o băutură poate fi oferită gratuit la o masă.

Pensiune completă sau demipensiune

Hotelurile de lux sau de mărime medie de pe plajă și stațiunile izolate oferă, în general, pensiune completă. 

Opțiunea de pensiune completă este populară în rândul oaspeților de agrement care preferă să stea la hotel/stațiune/vilă toată ziua și să lenevească. 

Inna, despre momentul când a fost evacuată dintr-un hotel din Mexic: „A fost înfricoșător'

Pensiunea completă este o opțiune bună pentru aceștia, deoarece acoperă toate cheltuielile de masă și implică doar câteva taxe suplimentare. 

Mai important este că nu vor trebui să iasă afară pentru mese. Dar dacă oaspeții nu doresc toate cele trei mese (de exemplu, preferă să sară peste o masă), plătesc pentru un serviciu de care nu au nevoie.

Pensiune completă sau all inclusive

 În plus, pensiunea completă este similară cu serviciul all inclusive, dar nu sunt același lucru. 

Acest lucru se datorează faptului că pensiunea completă include doar cele trei mese principale, în timp ce serviciul all-inclusive include băuturi și gustări pe lângă mesele principale.

Ce este demipensiunea

Demipensiunea include doar două mese. Una dintre aceste mese este micul dejun, în timp ce cealaltă este prânzul sau cina. 

Ce a primit o turistă la micul dejun, la un hotel de trei stele din Eforie Nord: „Atât ai plătit, atât mănânci!'

Decizia între prânz sau cină ar depinde de politica hotelului/cazării sau, uneori, de preferințele oaspeților. 

Cu toate acestea, majoritatea hotelurilor și cazărilor oferă micul dejun și cina. Mesele sunt de obicei servite sub formă de bufet. Unele hoteluri au, de asemenea, opțiunea de a oferi mâncare la pachet pentru oaspeții care pleacă în excursii lungi. 

Ca și în cazul pensiunii complete, băuturile sunt oferite doar la micul dejun. Oaspeții trebuie să plătească separat pentru băuturile pe care le comandă.

Ce să alegi

Opțiunea de demipensiune este cea mai bună pentru oaspeții care intenționează să părăsească hotelul în timpul zilei și să se întoarcă seara pentru cină. Este, de asemenea, o opțiune bună pentru cei care nu au un apetit mare și iau doar două mese pe zi. Cu toate acestea, dacă aceștia comandă o masă suplimentară, vor trebui să plătească un tarif ridicat.

Pensiunea completă oferă micul dejun, prânzul și cina, în timp ce demipensiunea oferă micul dejun și prânzul sau cina, așa că este ideală pentru cei care vor o vacanță în care să nu exploreze prea mult.

Costuri

Opțiunea de pensiune completă este, de obicei, mai scumpă decât cea de demipensiune.

Diferențe

În concluzie, principala diferență între pensiunea completă și demipensiunea este că pensiunea completă oferă trei mese, în timp ce demipensiunea oferă două mese. 

Cum arată hotelul de lux al Andreei Bănică. Costă milioane de euro

Pensiunea completă oferă micul dejun, prânzul și cina, în timp ce demipensiunea oferă micul dejun și fie prânzul, fie cina. Pentru ambele formule de masă, va trebui să plătești separat pentru băuturi și gustări.

Ce include demipensiunea la hotel?

Demipensiunea este o opțiune care este de obicei pe placul acelor oaspeți care doresc să descopere mai multe despre destinație, vor să rezerve o masă pe zi pentru a încerca bucătăria locală, să viziteze orașele învecinate sau pur și simplu să petreacă întreaga zi în afara hotelului.

Dacă un hotel oferă opțiunea de pensiune completă, înseamnă că odată cu rezervarea vei avea toate cele trei mese incluse în prețul rezervării. 

Laura Cosoi, primele imagini cu fiica ei cea mică, Lara: „Este copilul-muzică. De la început, de când era în burtică, am simțit…’. Cum a decurs botezul / EXCLUSIV

O opțiune foarte bună pentru toți acei călători care doresc să se bucure din plin de hotel, să evite cheltuielile excesive și să lenevească la piscină, să se joace în incinta vilei sau a hotelului și să evite aglomerația din oraș.

Sursa foto: Shuterstock.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter