Ce înseamnă să ai așteptări sănătoase în cuplu

Publicat pe de Catalina Cristescu

Dacă am învăța să ne setăm așteptări sănătoase în relația de cuplu, lucrurile ar fi mult mai simple. Dar nicio problemă, niciodată nu e prea târziu să înveți asta.

În primul rând este necesar să îți evaluezi tu așteptările, pentru a vedea cât de realiste sunt. Daca îți dorești luna de pe cer, desigur metaforic vorbind, cât de posibil este de pus în practică?

Te raportezi la partenerul taă ca la ceea ce este el sau suprapui peste el o imagine ideală de bărbat care există în mintea ta și eventual în filmele romantice?

Citește și:

Nu există bărbatul potrivit la momentul nepotrivit! Un lucru îl descalifică din start

De ce este indicat să faci o pauză de dating după o despărțire

Apoi fiecare om vine la pachet cu un set de norme, de valori și principii de viață. Așteptările tale se aliniază cu aceste valori ale partenerului de cuplu?

Sunt așteptările tale similare cu nevoile și dorințele pe care le are celălalt? Cu idealurile și așteptările lui?

Cât de mult îl lași să fie autentic, natural și cât de mult îți dorești să se schimbe pentru a bifa aceste așteptări ale tale?

Ești sigură că nu proiectezi asupra lui niște sarcini care îți aparțin strict ție? Respectiv fericirea, echilibrul, împlinirea sunt chestiuni care țin de tine…

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter