Ce se întâmplă în creier atunci când asculți muzica ta preferată

Publicat pe de Catalina Cristescu

Indiferent de gen sigur ai o formație sau un interpret preferat. Uneori lași o melodie pe repeat? Iată ce se întâmplă în creier atunci când asculți muzica ta preferată.

Când lucrezi asculți muzică? Ești la sală, alergi, asculți din nou muzică? Ești la o petrecere, te pregăteai de plecare și cineva pune melodia ta preferată încât nu mai vrei să părăsești ringul?

Poate și în clipele de relaxare asculți muzică? Încă din cele mai vechi timpuri muzica a fost prezentă în viața noastră, dar ce o face să fie atât de adictivă?

Răspunsul este extrem de simplu: muzica preferată ne facem să ne simțim mai bine!

Citește și:

Ești stresată? Neurocercetătorii îţi recomandă să mergi la mare și iarna!

Limbajul corporal al oamenilor de succes. E chiar util să îi imiți

Muzica preferată duce la secreția de dopamină

Dopamina este acel neurotransmițător care joacă un rol foarte important în funcționarea noastră cognitivă, emoțională și comportamentală.

Dopamina este legată de experiențele plăcute, de reglarea plăcerii și a motivației, iar atunci când asculți muzica ta preferată creierul începe să secrete dopamină.

Ai de făcut un task plictisitor la birou sau care nu-ți place foarte tare? Ascultă la căști muzica preferată, în felul acesta îți vei găsi motivația și o nouă sursă de plăcere.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter