Ești stresată? Neurocercetătorii îţi recomandă să mergi la mare și iarna!

Publicat pe de Catalina Cristescu

Asociezi marea cu zilele însorite de vară și cu statul la plajă? Neurocercetătorii îţi recomandă să mergi la mare chiar și iarna, mai ales dacă ești stresată și ai probleme cu anxietatea.

Mergi la mare indiferent de sezon, reduce stresul


Ai fost vreodată la mare în alt anotimp decât vara? În primul rând este o experiență inedită. Îmbrăcată până-n dinți fă o lungă plimbare pe plajă sau pe faleză.

Astfel de vei bucura de bogăția ionilor pozitivi care efectiv îți calmează starea de spirit. Te vei simți mult mai relaxată, iar anxietatea e semnificativ redusă.

Marea te face mai creativă

Castele de nisip îmbracată cu geacă groasă și căciulă pe cap? De ce nu! Însă trucul stimulant al creativității ține de… culoare.

Ai observat că în spațiile de birouri este foarte mult folosită culoarea albastră? Asta pentru că liniștește și provoacă mintea să fie mai creativă.

Ei bine, la mare avem doză dublă de albastru (marea și cerul), iar dacă îți oferi și câteva minute de meditație cu atât mai bine.

Citește și:

Cercetătorii au decis! 3 defecte pe care le au oamenii inteligenți

Evită aceste gafe! Greșeli pe care le fac femeile și îndepărtează bărbații

Combate depresia

În depresie oamenii au tendința să se izoleze în casă, iar una dintre principalele recomandări este activarea comportamentală. Iar o mică excursie la mare rupe ritmul cotidian.

Mirosul mării, sunetul valurilor, al pescărușilor te transpune într-o stare similară transei, ceea ce îți permite să te detașezi puțin de gândurile triste din depresie.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter