(P) Cele mai tari tururi gastronomice din Europa

Publicat pe

Excursiile pe teme culinare au devenit o preocupare foarte intensă în perioada recentă. Cu siguranță, celor cărora le place să mănânce câte o prăjitură la o cofetarie Bucuresti vor fi tentați să facă asta și în alte orașe importante ale lumii.

De la cofetarie București la cafenelele din Porto și Berlin

Iată și câteva dintre cele mai interesante tururi culinare ale continentului, conform The Guardian.

  1. Berlin: de la 90 de euro de persoană, durează 3 ore și jumătate

Un flux creativ de talent și start up-uri cu costuri accesibile au făcut din capitala Germaniei o scenă a excursiilor culinare. Cei de la Berlin Food Stories îi ajută pe doritori să navigheze această lume magnifică. Tururile încep la Markthalle Neun, o uriașă cantină recondiționată, în zona Kreuzberg, și conțin tot ceea ce e mai delicios în Berlin. 

De la produsele diasporei turcești, cu opriri la localuri de kebab și alte preparate tradiționale, până la produse clasice nemțești. Cum ar fi șuncă murată sau chifteluțe de vită în sos de smântână. 

Fiecare tur oferă nu doar o incursiune în lumea culinară, ci și în istoria bogată a orașului. 2. Porto – de la 60 de euro de persoană, durează aproximativ 3 ore.

2. Porto – de la 60 de euro de persoană, durează aproximativ 3 ore

Cei de la Taste Porto fac tururi gastronomice foarte reușite în al doilea oraș ca mărime din Portugalia. În Porto, lucrurile sunt simple: nu găsim prea multe experimente fusion. Iar oamenii din spatele mâncărurilor contează la fel de mult ca mâncarea în sine. Hrana e văzută ca o expresie a culturii. În timpul tururilor, le place să arate cine gătește, cine servește, cine aduce ingredientele etc. 

De aceea, tururile culinare în Porto par întâlniri amicale cu vechi prieteni care iubesc mâncarea. Parcă suntem la o cofetarie Bucuresti, cumpărând o prăjitură sau un tort la comanda

Oriunde mergi, experiența este familiară. Tururile pot include și opriri la magazinele de vinuri, mai ales că Porto e celebru pentru viile sale de pe valea râului Douro.

(P) Cele mai tari tururi gastronomice din Europa(P) Cele mai tari tururi gastronomice din Europa

Tur gastronomic Barcelona

3. Barcelona: de la 80 de euro de persoană, durează între 2 ore și jumătate și 3 ore și jumătate

Mult mai mult decât un tur gastronomic, ceea ce oferă Devour Barcelona este o imagine de ansamblu a orașului. Conține locuri mai puțin cunoscute și vizitate de turiști. 

Evită zone aglomerate, ca Mercat de la Boqueria, în favoarea unor mic dejun-uri mult mai relaxate, la Mercado de Santa Caterina. Acolo, turiștii pot savura diverse mezeluri tradiționale, brânzeturi și cava. După opriri în superbul cartier El Born, vântul îi duce pe călători spre Barceloneta, pentru vermut și bombas – crochete de carne și cartofi. Seara, trebuie neapărat încercate celebrele tapas. 

Opririle diferă de la zi la zi. Includ delicioase produse precum porc marinat în cidru, hamsii prăjite și cârnați condimentați cu chimen. Unul dintre localurile preferate este La Plata, un favorit al regretatului Anthony Bourdain.

4. Copenhaga: de la 150 de euro de persoană, durează o zi întreagă și include închirierea unei biciclete

Ceea ce remarcă prima dată un turist în capitala Danemarcei este chiar numărul bicicletelor. Nu e surprinzător deloc că și turul culinar include un astfel de mijloc de transport. Food of Copenhagen explorează zone mai puțin turistice, cum ar fi Nørrebro și Refshaleøen. 

Un tur gastronomic poate duce participanții în locuri moderne, cu sandwich-uri și hot dogs, dar și în restaurante care servesc cartofi prăjiți fermentați și băuturi locale, precum cidrul nordic. 

Locațiile sunt alese cu atenție, iar mâncarea este consumată doar stând la masă și savurând-o pe îndelete. Astfel, turul durează mai mult, dar oferă o experiență detaliată a orașului și a vieții sociale. Nu doar degustări rapide.

Ce se mănâncă în Napoli

5. Napoli: de la 107 euro de persoană, durează 5 ore

Turul Culinary Backstreet ilustrează cât de mult e de văzut în acest oraș care te hipnotizează pur și simplu. Începe în zona vechilor ziduri, la Porta Capuana, cu un espresso matinal, rum baba, sfogliatelle cu ricotta și tarte cu fructe. 

Ne simțim ca acasă și ne ducem cu gândul la delicioasele tarte cu ciocolată sau vanilie de la https://www.magicake.ro/. Urmează degustări de cod sărat, cu un pahar de apă „vindecătoare' din bazinele Vezuviului și bruschete. Sunt 10 opriri, care oferă mult mai mult decât snacks-uri rapide și fotografii turistice. 

Ghidul are relații suficiente pentru a oferi o privire unică în spatele scenei. Se poate urmări cum se face pâinea, cum arată cuptoarele uriașe pentru pizza și se pot purta discuții cu meșteșugarii locali. O plimbare printr-o piață locală dă o savoare deosebită acestei excursii, pe care mulți turiști o ratează altfel. Totul se încheie cu un shot de limoncello, produs în zona golfului Napoli.

După o astfel de escapadă culinară, poate fi greu să revii la viața obișnuită. Te plimbi prin cofetarie – București are multe locuri cu dulciuri minunate – și te gândești la vacanța delicioasă din care tocmai te-ai întors. N-ai de ales. Te consolezi cu o brioșă, o pavlova sau chiar un tort la comandă, și planifici următorul concediu.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter