Concertul In Memoriam Avicii a fost sold out în 30 de minute. Toate fondurile strânse vor ajunge la o asociație care luptă împotriva depresiei

Publicat pe

A fost poate pentru prima oară în istoria muzicii electronice când o tragedie a scos la iveală problemele cu care mulți dintre DJ se confruntă: depresia, anxietatea, abuzul de alcool, de substanțe interzise. Decesul lui Tim Bergling aka AVICII a fost considerat un wake-up call pentru industria muzicii. 

Familia suedezului a pus bazele unei fundații caritabile, The Tim Bergling Foundation și va organiza un concert caritabil Avicii Tribute Concert în Stockholm, în data de 5 decembrie, biletele pentru acest event fiind vândute in 30 de minute. Acesta este motivul pentru care organizatorii au luat decizia de a face livestream via YouTube, Instagram și Facebook, dar și pe câteva stații radio și posturi de televiziune. 

Mulți dintre prietenii, colaboratorii, soliștii care au lucrat cu AVICII și-au anunțat prezența la acest eveniment in memoriam:  David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke, Nicky Romero, Adam Lambert, Aloe Blacc, Bonn, Otto Knows ori Sandro Cavazza.

https://www.aviciitributeconcert.com/

Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate asociației Mental Health Awareness pentru a susține lupta împotriva depresiei și pentru prevenția suicidului. 

Printre ultimele lui apariții s-a numărat și show-ul din prima ediție a festivalului UNTOLD. Tim Bergling a fost decedat pe data de 20 aprilie 2018 in Muscat, Oman.

FOTO: PR

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter