Cum se curăță aurul. Așa dai strălucire bijuteriilor

Publicat pe

Aurul tău și-a pierdut din strălucire și arată mat? Iată cum să cureți bijuteriile din aur, aur alb sau roz. De asemenea, este recomandat să cureți bijuteriile în mod profesionist o dată pe an la un bijutier.

Dacă bijuteriile tale din aur au perle sau anumite tipuri de pietre prețioase, ai grijă când le cureți, deoarece acestea necesită o îngrijire specială suplimentară.

Cum se curăță aurul

Lustruiește-ți bijuteriile din aur pentru a menține strălucirea și pentru a le proteja împotriva pătării.

Ai nevoie de două boluri cu apă călduță, detergent delicat, cum ar fi șamponul pentru copii, o perie cu peri moi, o cârpă moale care nu lasă scame.

Ce trebuie să faci

Pune câteva picături de șampon pentru bebeluși într-unul dintre bolurile cu apă călduță.

Apa de orez pentru păr – care sunt cele mai mari beneficii

Amestecă pentru a obține o soluție. Folosind apă călduță înseamnă că nu supui bijuteriile la schimbări extreme de temperatură, care le-ar putea deteriora. 

Înmoaie-ți bijuteriile în bolul cu detergentul blând timp de zece minute. Acest lucru va slăbi orice murdărie sau pete, gata pentru ca tu să le îndepărtezi cu grijă. 

Curăță ușor cu peria cu peri moi. Scoate bijuteriile din bol și freacă-le ușor cu peria, acordând atenție la orice locuri greu accesibile unde se poate ascunde murdăria. O perie cu peri moi te asigură că nu vei zgâria suprafața bijuteriilor tale.

De ce să folosești fețe de pernă din satin

Clătește bine în apa curată. Săpunul poate lăsa un reziduu pe bijuteriile tale din aur, așa că asigură-te că le clătești bine pentru a îndepărta toată soluția.

Usucă și lustruiește cu cârpa care nu lasă scame.

Folosind o cârpă din microfibre te asiguri că nu vor rămâne urme de puf sau fire. Bucură-te de noile tale bijuterii strălucitoare!

Cum se curăță bijuteriile placate cu aur

Produsele placate cu aur trebuie manipulate cu grijă, deoarece placarea lor cu aur se poate uza în timp. Pentru a avea grijă de bijuteriile placate cu aur, trebuie doar să le ștergi ușor cu o cârpă din microfibre pentru a le reda strălucirea, păstrând-o uscată pentru a evita îndepărtarea placării cu aur.

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

Pentru a avea grijă de bijuteriile placate cu aur și pentru a evita pătarea, ar trebui să faci aceste lucruri:

Scoate-ți bijuteriile sau ceasul înainte de a face duș.

Ține bijuteriile placate cu aur departe de parfumuri, creme și dezinfectant de mâini.

Depozitează bijuteriile placate cu aur într-o pungă sau o cârpă moale, ținându-le departe de alte bijuterii.

Curățarea profundă cu amoniac

Amoniacul poate deteriora anumite materiale folosite adesea la bijuterii. Nu folosi amoniac atunci când cureți piese de bijuterii din aur care conțin platină sau perle.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Pune o parte de amoniac la șase părți de apă. Amestecă ușor pentru a asigura un amestec uniform.

Înmoaie bijuteriile în amestec timp de cel mult un minut. Nu lăsa bijuteriile să stea prea mult timp în amestecul de amoniac – fiind o bază puternică, amoniacul poate fi ușor coroziv.

Clătește bine bijuteriile sub jet de apă. Usucă ușor bijuteriile cu o cârpă moale de lustruit. Lasă bijuteriile să se usuce complet la aer pe un prosop înainte de a le purta.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Știai că bijuteriile din aur alb au în mod natural culoarea șampaniei? Se adaugă un strat de rodiu pentru a da bijuteriilor din aur alb un finisaj mai strălucitor și mai alb. 

În timp, stratul de rodiu se poate uza, dar nu trebuie să îți faci griji, deoarece poți să le redai strălucirea.

Sursa foto: Shutterstock.com

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter