De ce să folosești fețe de pernă din satin

Publicat pe

Probabil că ai auzit tot ce se spune despre fețele de pernă din satin, că sunt mai bune pentru piele și păr. Se pare că și satinul – vărul la fel de alunecos al mătăsii, dar puțin mai accesibil – are beneficii pentru frumusețe.

Ce este satinul

Contrar credinței populare, satinul nu este un tip de țesătură.

Satinul este un tip de țesătură și poate fi făcut din câteva fibre diferite. (Fibrele sunt firele care alcătuiesc materialele.) Poți găsi țesături de satin realizate din mătase, raion, poliester și amestecuri.

Fețele de pernă din satin au devenit un trend pentru că se presupune că sunt mai bune decât fețele de pernă din bumbac care vin adesea în seturile de lenjerie pentru pat.

Beneficiile fețelor de pernă din satin pentru părul tău

Beneficiile fețelor de pernă din satin pentru părul tău (și pentru piele) sunt mulțumită suprafeței netede și alunecoase, care diminuează frecarea și tragerea.

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

Protecție împotriva încrețirii

Deoarece satinul este o țesătură netedă, nu asprește cuticula părului așa cum ar putea face o față de pernă obișnuită. Rezultatul este păr mai puțin creț.

Mai puține încurcături

Țesăturile, precum bumbacul, nu îți lasă părul să se miște atunci când îți schimbi poziția în timpul somnului.

Dacă părul tău este fin, uscat sau predispus la încurcături, finețea unei fețe de pernă din satin înseamnă că nu te mai trezești și nu mai arăți încâlcit.

Mai puține șanse de rupere a părului

Cei cu părul fin sau cei care se confruntă cu căderea părului ar trebui să încerce o față de pernă din satin.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Mai puțină fricțiune și tragere de la o față de pernă din satin poate duce la mai puține fire de păr rupte. Faptul că nu trebuie să îți perii părul prin încurcături va ajuta, de asemenea, la reducerea ruperii.

Coafura va dura mai mult timp

Același motiv ca mai sus: Cu cât suprafața este mai alunecoasă, cu atât este mai puțin probabil să se strice. Poate ajuta la păstrarea coafurii sau a buclelor pentru câteva zile mai mult decât o față de pernă din bumbac.

Părul tău va rămâne hidratat

Satinul este mai puțin uscăcios decât bumbacul, ceea ce face mai ușor să menții hidratarea părului tău.

Beneficiile feței de pernă din satin pentru pielea ta

Fețele de pernă din satin pot contribui la somnul nostru de frumusețe.

Aceleași beneficii pe care suprafața alunecoasă le oferă pentru părul tău se transpun și pentru piele.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Mai puține riduri

Suprafața alunecoasă are ca rezultat mai puține cute pe fața noastră, spune Cheung. Aceste riduri de pernă se diminuează de obicei după ce te trezești, dar există cercetări care arată că, în timp, întinderea și tragerea pielii care se întâmplă peste noapte pot contribui la ridurile permanente din timpul somnului.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Acestea pot ajuta la reținerea umidității pielii tale

Dacă ai pielea uscată, o față de pernă din satin te poate ajuta. Satinul nu este la fel de absorbant ca bumbacul, așa că este mai ușor să menții hidratarea pielii.

Fețele de pernă din satin pot ajuta la apariția acneei

Mulți oameni cred că dormitul pe o suprafață mai netedă, precum satinul, poate ajuta dacă ai acnee. Raționamentul: Mai puțină fricțiune din partea feței de pernă duce la mai puțină iritație.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter