Cum îți poți motiva partenerul să facă mai mult sport

Publicat pe

Motivația pentru sport poate să vină mai greu în sezonul rece, când toată lumea se ascunde sub mai multe straturi de haine, iar drumul spre sală sau la jogging este marcat de temperaturi scăzute. Însă odată cu încălzirea vremii începe și sezonul perfect pentru sport. De la mișcare în aer liber, în curtea din spate sau la sală, te poți bucura de cele mai bune condiții. Dar ce faci cu partenerul tău care refuză să facă primii pași spre un stil de viață activ? Îl poți convinge cu puțină răbdare și ambiție. Iată câteva idei:

Dăruiește-i echipament potrivit pentru activități fizice

Nu aștepta un motiv anume pentru a-i face un cadou, ci surprinde-l cu echipament pentru sport. Partenerul tău poate să amâne momentul în care se apucă de sport tocmai din cauză că nu are hainele potrivite. În loc să aștepți ca acesta să facă o vizită la magazin sau să-și comande haine, alege o pereche de adidasi de la Deichmann și oferă-i un motiv suficient de bun pentru a pune la cale un outfit. Dacă tu practici deja un sport sau îți place să te antrenezi la sală îți va fi mai ușor să știi de ce are nevoie pentru a fi confortabil. De asemenea, dacă îl cunoști suficient de bine, poți ghici care sunt hainele pe gustul său. 

Dacă nu ești sigură, pentru început, alege articole vestimentare negre, nu foarte strâmte, dar nici largi, și adidași potriviți pentru activitate fizică moderată. Ține cont și de elementul fashion, mai ales dacă partenerul tău se îmbracă mereu în trend. În prezent, chiar și ținuta de sport trebuie să fie cât mai originală și să îi pună chiar și pe bărbați în cea mai bună lumină.

Alege activități pe care le puteți face împreună

O modalitate bună de a-ți motiva și încuraja partenerul să facă sport este să alegi activități pe gustul amândurora. Fie că este vorba de jogging sau antrenament tip crossfit la sală, vei avea mai mult succes dacă vei fi alături de el. Cel mai probabil motivația este necesară doar la început, iar odată ce dezvoltă o pasiune pentru activitatea fizică, va insista chiar el să te trezești mai devreme pentru sesiunea de alergat de la răsărit.

Aceste activități pot chiar să întărească legătura dintre tine și partener și să stabilizeze relația de cuplu. În special dacă ai petrecut mai puțin timp cu acesta în ultima vreme, sportul va fi activitatea voastră. Cuplurile nu au nevoie doar de cine romantice la restaurant pentru a-și consolida relația, ci și de activități care dezvoltă abilitățile de cooperare și care pot să vă transforme în oameni mai buni.

Optează pentru exerciții de cuplu

Pentru a deveni și mai apropiați, transformă exercițiile pe care le faci în mod normal în exerciții fizice în doi. Avantajul acestora este că pot fi făcute atât la sală, cât și acasă sau chiar în parc. Astfel de exerciții te pot motiva și pe tine atunci când simți că nu ai prea multă tragere de inimă pentru a face sport. Însă timpul petrecut în casă în ultima vreme poate ți-a afectat tonusul, iar sportul te poate ajuta atât fizic, cât și psihic. Eliberează endorfinele din organism cu ajutorul unor exerciții alături de partener și descoperă cum vă puteți motiva reciproc atunci când aveți idei bune împreună.

Ajută-ți partenerul să găsească motivația necesară pentru un stil de viață activ și bucură-te de o relație în continuă dezvoltare, dar și de o condiție fizică de invidiat.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Deichmann

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter