Cum îți protejezi părul de deshidratare pe timp de vară

Publicat pe

La fel ca schimbările pe care le faci în garderobă odată cu debutul unui nou sezon, există și schimbări necesare în rutina de îngrijire a pielii și a părului. În lunile călduroase de vară, când soarele strălucește întreaga zi și canicula se instalează treptat, vei fi tentată să petreci cât mai mult timp afară și să profiți de vremea frumoasă. Trebuie să ții cont, totuși, de felul în care îți îngrijești părul în această perioadă și ce poți face pentru a evita deshidratarea acestuia. Razele UV, aerul uscat și praful îți pot afecta firul de păr și textura podoabei tale capilare. Iată ce poți face pentru a-l proteja și pentru a arăta spectaculos în fiecare zi:

Folosește produse care hidratează intens

Temperaturile extreme ridică probleme la nivelul părului, indiferent că acestea sunt scăzute sau ridicate. Probabil ai observat și în timpul iernii că părul devine mai uscat, frizzy și își pierde din strălucire dacă nu îl hidratezi suficient. Tocmai de aceea este recomandat să folosești și pe timp de vară produse care îl hrănesc în profunzime, precum o masca de par. Aceasta te va ajuta să răspunzi nevoilor părului tău și să-l ajuți să facă față factorilor externi pe timp de vară. Alege masca în funcție de tipul de păr pe care îl ai, deoarece un produs foarte hidratant poate îngreuna părul fragil și moale. Alege mereu produsele după aceste criterii și nu folosi cantități mari, în special dacă părul tău este mai sensibil și se îngrașă ușor. Hidratarea te va ajuta să ai un păr fin, dar puternic, pe tot parcursul anului.

Nu uita de factorul de protecție UV

Cele mai multe sfaturi oferite pentru sezonul cald se învârt în jurul protecției UV. În general, aceasta este recomandată pentru protejarea pielii, dar este important de notat că există și produse pentru păr care oferă o barieră SPF firului de păr. Razele soarelui pot afecta puternic părul, în special dacă acesta este vopsit. Intensitatea culorii poate suferi modificări dacă petreci mult timp în aer liber, fără protecție. Moleculele care provoacă aceste schimbări la nivelul firului de păr afectează și structura acestuia. După lunile de vară poți observa că vârfurile părului tău au un aspect ars și că anumite părți suferă chiar decolorări semnificative. De asemenea, pielea scalpului este expusă intens la soare dacă nu folosești accesorii care să te protejeze și este indicat să aplici creme sau spray-uri cu protecție SPF ori de câte ori ieși din casă. Acestea trebuie aplicate cât mai atent pe toată suprafața scalpului, nu doar la rădăcina părului.

Folosește uscătorul de păr mai rar și bea multe lichide

Pe timp de vară, părul tău este expus la o serie de factori externi care îl atacă. Atunci când folosești uscătorul de păr, acesta devine doar o altă sursă de căldură excesivă, iar părul tău nu are timp să se regenereze. Încearcă să-l lași să se usuce natural și să profiți de faptul că este, în sfârșit, cald și că poți să te relaxezi cu o carte pe terasă până când părul tău se usucă complet. Nu sta în lumina directă a soarelui și nu lăsa rădăcinile ude. Specialiştii recomandă să-ți usuci rădăcinile după spălare, deoarece, în caz contrar, pot apărea dezechilibre în producția de uleiuri naturale la nivelul părului și scalpului. Concentrează-te și pe schimbările din interior, care sunt la fel de importante. Nu uita să bei zilnic cel puțin 2 litri de apă și să consumi cât mai multe fructe și legume, pentru a evita deshidratarea pe toate planurile.

Părul tău este mai fragil decât crezi, în special dacă este vopsit, sensibil sau deteriorat. În timpul verii este necesar să-i acorzi cât mai multă atenție și să nu-l expui prea mult la soare, fără a-ți lua toate măsurile de protecție.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Profihairshop

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter