Cum te pregătești dacă urmează să fii mamă pentru prima oară: 4 sfaturi utile

Publicat pe

Atunci când urmează să devii mamă și să aduci pe lume copilul pe care îl aștepți cu nerăbdare, poți deveni copleșită de noile responsabilități și de puținul timp care îl ai la dispoziție. Însă, pentru a trece fără griji în următoarea etapă din viața ta, este important să știi cum să te pregătești din timp și ce anume ar trebui să faci pentru ca tu și copilul tău să fiți sănătoși și să vă simțiți bine.

Așadar, am pregătit mai jos o listă cu câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor și care vor face ca viața de mamă să fie mult mai relaxantă, dar și să ai un copil fericit:

Fă mișcare

Este extrem de important să îți păstrezi sănătatea și starea de bine atât pe perioada sarcinii, dar și după ce ai născut. Iar partea bună este că există numeroase idei la care poți apela. Printre cele mai recomandate tipuri de exerciții în această perioadă sunt yoga, pilates, dar și câteva minute de mers pe jos.

Încearcă să faci mișcare de câteva ori pe săptămână. Acest obicei este benefic atât pentru starea ta de bine, cât și pentru sănătatea fizică. În plus, exercițiile te vor ajuta să te recuperezi mai ușor după naștere.

Fă o listă cu ce ai nevoie

Poate că, la început, vei avea impresia că ai nevoie de numeroase lucruri pentru tine și pentru cel mic. Totuși, pentru a nu te simți copleșită de situație, ar trebui să îți faci timp timp o listă cu acele produse esențiale. Astfel, vei avea nevoie de produse de îngrijire, pentru alăptat și hăinuțe potrivite. Bineînțeles, ar trebui să verifici și modelele de carucioare bebelusi, deoarece vei avea nevoie de unul, odată ce vei ieși la plimbări în aer liber cu bebelușul.

Treptat, vei avea suficient timp pentru a achiziționa tot felul de produse care vor deveni necesare pe măsură ce bebelușul tău va crește. Însă, până atunci, gândește-te la cele esențiale.

Nu ezita să ceri ajutor

Odată ce ai născut, cel mai important lucru este să petreci cât mai mult timp cu copilul tău, așa că nu ezita să ceri ajutor de fiecare dată când ai nevoie. Chiar dacă uneori simți că ai vrea să le faci pe toate, vei ajunge să simți la un moment dat că nu faci față, chiar și când partenerul tău îți va da o mână de ajutor.

Poți ruga un prieten apropiat sau un membru al familiei să se ocupe de cumpărături și alte treburi casnice, iar tu să îți dedici timpul pentru a te relaxa și pentru a te ocupa de îngrijirea și creșterea celui mic.

Răsfață-te

După ce ai trecut prin toată perioada sarcinii, cu siguranță vei simți nevoia să ai grijă de tine. Pe lângă faptul că e necesar să faci mișcare, la fel de utile pot fi și o sesiune de masaj sau o baie caldă cu spumă. Toate aceste activități te vor ajuta să te relaxezi și să te simți mai puțin stresată.

Iar starea ta de bine se va reflecta și asupra modului în care interacționezi cu cel mic. Cu cât ești mai relaxată, cu atât mai ușor îți va fi să ai grijă de copilul tău și să îl ajuți să se dezvolte armonios. 

În concluzie, viața de mămică este pentru oricine o experiență nouă, însă, poate fi extrem de fascinantă, dacă știi cum să ai grijă de tine și de cel mic. Petreceți cât mai mult timp împreună, pregătește din timp lucrurile de care vei avea nevoie, nu ezita să ceri ajutor și nu uita să îți rezervi, din când în când, puțin timp pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu adinish

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter