De ce nu ai voie cu lichide în avion

Publicat pe

De ce nu ai voie cu lichide în avion? Poți aduce lichide în avion, acestea nu sunt interzise în totalitate. Este limitată doar cantitatea de lichide pe care o poți aduce.

Lichide în avion. De ce nu ai voie cu ele

Regulile privind lichidele nu sunt făcute pentru a enerva pasagerii. Securitatea lucrează din greu pentru a menține siguranța pasagerilor din aviație și dacă limitează cantitatea de apă sau de alte lichide pe care le poți lua în avion, există un motiv întemeiat.

Incidentul din 2006

În 2006 a fost pus la cale un complot terorist care urmărea să detoneze explozibili lichizi, deghizați în băuturi răcoritoare, la bordul unor avioane care călătoreau din Marea Britanie spre Statele Unite și Canada.

Alimente bogate în proteine. De ce sunt importante în alimentație

Anchetatorii din poliție au deschis pe ascuns bagajul lui Abdulla Ahmed Ali, care era deja sub supraveghere. În interior, au găsit Tang, o băutură răcoritoare sub formă de praf și un număr mare de baterii, ceea ce a trezit suspiciuni. 

Alți 220 de polițiști de la alte departamente s-au alăturat poliției în cea mai mare operațiune de supraveghere din Marea Britanie în săptămânile următoare.

Un al doilea bărbat, Assad Sarwar, a fost văzut cumpărând articole care nu păreau să aibă legătură cu nevoile sale zilnice. O dată a fost observat de către ofițerii de supraveghere aruncând sticle goale de peroxid de hidrogen la un centru de reciclare.

Un parc din estul Londrei a fost locul unde Sarwar și Ali s-au întâlnit. S-a descoperit că un apartament folosit de Ali avea ceea ce părea a fi o fabrică de bombe atunci când MI5 a intrat în el pe ascuns. Ali și Tanvir Husain au fost apoi filmați în timp ce confecționau dispozitive din sticle de suc, la 3 august, cu o cameră ascunsă și un microfon.

Dejucarea unui atac terorist

Ulterior, Ali a petrecut două ore căutând orare de zbor într-un internet cafe, unde ofițerii l-au observat.

Aceștia plănuiau să folosească explozibili lichizi pe bază de peroxid.

Ca parte a acuzației împotriva conspiratorilor, acuzarea a declarat că fiecare atentator s-ar fi îmbarcat într-un avion înarmat cu ingredientele și echipamentele necesare.

Alimente care cresc speranța de viață chiar și cu 10 ani

În timpul zborului, dispozitivele ar fi fost construite și detonate. Băuturile răcoritoare Lucozade și Oasis ar fi fost umplute cu peroxid de hidrogen. Pentru a face ca peroxidul de hidrogen să pară o băutură răcoritoare normală, puneau praf concentrat de suc în ele.

O seringă ar fi folosită pentru a injecta amestecul în sticle. La controlul de securitate al aeroportului, dispozitivul ar fi semănat cu o sticlă de băutură normală nedeschisă, deoarece capacul nu ar fi fost îndepărtat.

Aproape că au reușit să scape. Dacă nu ar fi fost echipa de supraveghere alertă din Marea Britanie, rezultatele ar fi putut fi devastatoare.

După ce acest complot a fost dejucat, echipele de securitate ale aeroporturilor din întreaga lume au introdus limite la cantitatea de lichide pe care pasagerii o pot aduce cu ei în avion.

Securitatea nu poate verifica tipul de lichid, așa că limitează cantitatea

Nu se poate identifica ce tip de lichid se află în interiorul unei sticle cu ajutorul aparatului cu raze X la controlul de securitate.

Top alimente anti atac de panică. Ce să mănânci când ești stresată

Singura modalitate de a asigura siguranța pasagerilor este de a limita cantitatea totală de lichid prin utilizarea regulii pungii în care încap recipiente cu lichide sau creme și de a limita cantitatea de lichid care poate fi în orice recipient.

Acesta este motivul pentru care a fost introdusă regula.

Explozibilii lichizi reprezintă în continuare o amenințare. Permițând pasagerilor să transporte lichide, geluri și aerosoli în recipiente mai mici, se reduce riscul.

Pur și simplu nu este posibil să se verifice dacă lichidele din interiorul recipientelor sunt sigure.

Singura soluție este limitarea cantității de lichide pe care pasagerii le pot aduce.

Astfel, deși complotiștii ar putea fabrica în continuare un dispozitiv cu explozibili lichizi, ar putea fabrica doar un dispozitiv mic.

Poți lua cantități mai mari de lichide în avion dacă acestea au fost verificate.

Nu uitați că lichidele sunt restricționate doar atunci când treci prin controlul de securitate al aeroportului.

Acest lucru se datorează faptului că toate lichidele care sunt aduse în magazinele din aeroport sunt verificate.

Cele mai periculoase alimente de post. Cât de nocive sunt

Nu ți se interzice să aduci recipiente mari de lichide în avion. Ți se interzice să aduci în avion sticle mari de lichide necontrolate.

Câte lichide poți lua în avion

Ai voie să aduci o pungă de un sfert de litru de lichide, aerosoli, geluri, creme și paste în bagajul de mână și la punctul de control. A

cestea sunt limitate la recipientele de călătorie cu o capacitate maximă de 100 mililitri sau mai mică pentru fiecare articol. Plasarea acestor articole în geanta mică și separarea lor de bagajul de mână facilitează procesul de control. 

Împachetează articolele care se află în recipiente mai mari de 100 de mililitri în bagajul de cală.

Orice lichid, aerosol, gel, cremă sau pastă care se arată în timpul controlului va necesita un control suplimentar.

Exemplu de regulă privind lichidele

Excepții:

  • Medicamente
  • Alimente pentru sugari și copii

Zboruri internaționale

Poți transporta lichide duty-free în pungi securizate, cu sigiliu, mai mult de 100 ml în bagajul de mână dacă:

Lichidele duty free au fost achiziționate la nivel internațional.

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Petru și Pavel. Ce NU e bine să faci astăzi

Lichidele sunt ambalate într-o pungă transparentă, securizată și inviolabilă de către comerciantul cu amănuntul și nu prezintă semne de manipulare atunci când sunt prezentate pentru control.

Lichidele sunt însoțite de chitanța originală, iar achiziția a fost făcută în termen de 48 de ore.

Articolele din interiorul pungilor securizate și inviolabile trebuie să fie verificate și autorizate. Orice articol care se alarmează sau care nu poate fi verificat nu va fi permis în bagajul de mână. 

Sursa foto: Shutterstock.com

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă