De ce nu trebuie să îți vopsești părul când ești în perioada de menstruație

Publicat pe

De ce nu trebuie să îți vopsești părul când ești în perioada de menstruație. Multe femei tind să se programeze la salonul de înfrumusețare în funcție de cum arată părul lor în luna respectivă, fără a ține cont de perioada în care se află. Ei bine, de aici și rezultatul care uneori este peste așteptări, iar în alte dăți este cu adevărat un eșec și nu înțelegi unde este greșeala. Din nefericire, chiar tu poți fi vinovata, asta fiindcă ai ignorat zilele de menstruație!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

La fel cum fiecare lucru are o anumită perioadă în care iese mai bine, așa este și cu vopsitul părului. Multe femei sunt tentate să creadă că își pot aplica vopseaua în orice moment din lună. Ce-i drept, o pot face, însă rezultatele pot fi pe măsură. Dacă vrei să ai culoarea mult dorită, strălucire și schimbarea de look să dureze cât mai mult timp, ai grijă să nu faci programarea în timpul menstruației!

Citește și: Noua gama de vopsea de par Brilliance – Stralucire de toamna

Citește și: Nuanțe de par ideale pentru fete cu ochi verzi

Citește și: America Express 2023 – Drumul Aurului. Jean și Dinu Gavril au câștigat ultima imunitate din Guatemala

Citește și: Cine este Marius Vizer, soțul Irinei de la A.S.I.A. Celebrul Al Bano le-a botezat fiica

De ce nu trebuie să îți vopsești părul când ești în perioada de menstruație

Cu siguranță și tu te întrebi cum poate afecta menstruația vopseau din păr. În primă fază, niciuna dintre noi nu își poate da seama care este legătura între cele două. Potrivit unor studii de specialitate, modificarile nivelului de estrogen al femeilor, care pot apărea în timpul menstruației, afectează sensibilitatea la durere. Mai concret, durerile de cap de la substanțele chimice vor fi mult mai intense și de necontrolat.

Ei bine, asta nu este tot! Zilele de menstruație constituie un moment în care echilibrul hormonal al unei femei se schimbă. De asemenea, și temperatura corpului și reacția sa la anumite substanțe chimice este total diferită. Din aceste motive, vopseaua aplicată pe păr în timpul menstruației nu se menține.

De ce nu trebuie să îți decolorezi părul în timpul menstruației

În timpul menstruației podoaba capilară are de suferit. Coafurile nu rezistă prea mult timp, părul secretă un exces de sebum, iar totodată problemele apar și când vine vorba de vopsit și de decolorat. Am precizat deja faptul că vopseaua nu stă pe păr în aceste zile, astfel că rezultatul o să fie nemulțumitor, culorile fiind departe de adevărata lor intensitate.

Totuși, nici decolorarea nu este o idee bună la menstră. Știm toate că atunci când vorbim despre decolorant, toxicitatea este la cote maxime și duce deseori la dureri de cap sau sensibilitate oculară. Așa se întâmplă și în zilele delicate, însă totul la o intensitate și durere prin care nu vrei să treci.

Ce greșeli să eviți când te vopsești acasă

Numeroase femei aleg în ziua de azi să se vopsească de unele singure acasă. Nu este nimic greșit în acest lucru, asta dacă ai o totuși experiență. Dacă nu ai, trebuie să ții cont de o serie de greșeli pe care majoritatea le-au făcut la început.

  1. aplică cremă pe urechi, tâmplă, frunte, gât și față
  2. folosește haine vechi, pe care le poți arunca
  3. nu îți pune toată vopseaua deodată în păr dacă nu vrei un efect de perucă
  4. aplică vopseaua treptat, de la rădăcini spre vârfuri
  5. nu sta mai mult decât este indicat pe cutie cu vopseaua în păr

Sursă foto: Pixabay

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter