America Express 2023 - Drumul Aurului. Două echipe au intrat în cursa pentru Marea Finală

Publicat pe

Asia Express revine pe micul ecran, la Antena 1, cu sezonul 5, sub o altă denumire. Emisiunea a devenit America Express – Drumul Aurului, dar are la bază același format. 18 concurenți, adică, în total, 9 perechi de vedete, se vor lupta pentru marele premiu. Vor călători prin Mexic, Guatemala și Columbia, pe o rută de peste 7.000 de kilometri. Iată tot ce nu știai despre America Express – Drumul Aurului! Aici găsiți toate informațiile complete despre emisiune și cele mai noi update-uri legate de desfășurarea show-ului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Update 23 martie. Seara trecută, o echipă a fost eliminată de la America Express. Este vorba despre echipa formată din Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu. Juratul de la Chefi la cuțite a făcut primele declarații după ce s-a aflat că o să plece acasă.

„Chiar dacă finalul acesta nu e cel mai drăguț, suntem o echipă și la bine și la mai puțin bine. O să mă certe Bontea. O să zică: Bă, eu cu un an mai mare și am câștigat, tu ce ai făcut acolo?', a mărturisit chef-ul.

Asta înseamnă că doar două echipe au mai rămas în competiție- echipa formată din Andreea Antonescu și Andreea Bălan și cea formată din Cătălin Bordea și Nelu Cortea. Marea finală America Express o să aibă loc duminică, 26 martie, la Antena 1. Doar o singură echipă va fi desemnată câștigătoare.

Update 22 martie. În ediția de marți seară, 22 martie 2023, concurenții au dat tot ce au avut mai bun pentru a ajunge primii la Irina Fodor. Gazda emisiunii i-a așteptat cu trei cufere, unul dintre ele fiind cel care va aduce eliminarea unei echipe.

„Am trei cutii pe masă. Înțeleg ce simțiți. E un moment care nu îmi place nici mie, dar vouă. Totuși, orice s-ar întâmpla, sunt trei cutii din care doar una e periculoasă, nu toate trei. O departajare trebuie făcută', le-a declarat gazda show-ului.

Astfel, pentru că Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu au ajuns ultimii, au fost nevoiți să aleagă prima cutie. Cu toate acestea, mai urmează două probe, iar lucrurile se pot schimba radical.

Tot în ediția de seara trecută, concurenții America Express au fost nevoiți să îmbrace costume de baie și să strângă cât mai mult nămol, folosindu-se de propriul trup. Andreea Antonescu și Andreea Bălan au făcut un adevărat show.

„Nu ne-am dezbrăcat la piele pentru că ne-am dat seama că dacă avem mai multe haine pe noi, putem să luăm mai mult nămol', a explicat Andreea Bălan. „Hai că Antoneasca poate să ia mult pe piept', a spus Cortea când le-a văzut pe cele două. „Este una dintre cele mai rușinoase experiențe din viața noastră. Nu am fost noi, a fost o altă latură disperată a noastră, pentru a câștiga', au precizat cântărețele.

Update 21 martie. În ediția difuzată ieri, 20 martie 2023, concurenții America Express au avut parte de o misiune cu adevărat spectaculoasă, cu muzică, dansuri și costume extravagante. Cele trei echipe rămase în concurs au trebuit să organizeze propria paradă de festival, inspirându-se de la carnavalul care se ține anual în orașul în care au ajuns. Mai exact, Carnavalul de la Barranquilla. Acesta este al doilea cel mai mare eveniment de acest gen din lume, primul fiind cel din Rio de Janeiro.

Echipele rămase în concurs sunt cele formate din Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru și Nelu Cortea și Cătălin Bordea. În timpul probei, spiritele s-au cam încins între cele două cântărețe și și-au pierdut cumpătul. În vreme ce încercau să decoreze autobuzul pentru carnaval, presiunea probei le-a făcut pe Andreea Antonescu și Andreea Bălan să se contrazică și să ridice tonul una la cealaltă, într-un schimb de replici tăioase, pentru a se face mai bine înțelese.

Reproșurile dintre cele două au început după ce nu au reușit să se înțeleagă asupra ordinii în care să pună decorațiunile.

„Păi asta zic, nu mai zbiera! Căutam foarfecă. Nu pot să fac șapte lucruri de-odată', i-a spus Andreea Antonescu Andreei Bălan la America Express, deranjată de tonul ei.

„Nu mai zi că zbier pentru că vorbeam așa ca să mă auzi, nu mai zice așa că se înțelege altceva. Și eu pot să zic că zbieri ', i-a răspuns Andreea Bălan, iar Andreea Antonescu i-a replicat astfel: „Păi schimbă tonul!'.

De asemenea, și Nelu Cortea și Cătălin Bordea au trecut prin câteva peripeții în timpul probelor. După ce au reușit să strângă suma de bani necesară, aceștia i-au trimis Irinei Fodor, pe telefon, dovada că au terminat proba, primind apoi indicații pentru următoarea destinație. Imediat după, cei doi concurenți au fost jefuiți la America Express.

În momentul în care încercau să iasă din piața unde s-a desfășurat misiunea, Cătălin Bordea și Nelu Cortea au trăit un șoc. Un bărbat a furat telefonul pe care Nelu Cortea îl ținea într-o cingătoare.

„Într-o fracțiune de secundă. Și tu ai fost foarte amuzant. A fost cea mai scurtă intervenție din istoria intervențiilor', a spus Cătălin Bordea la America Express.

„Mă, dar și cât tupeu pe el! Omul era filmat. Era ditamai camera! Nicio treabă n-a avut. A luat telefonul, s-a dus într-o piață, pa.

Am trecut cu greu peste moment pentru că am început să ne panicăm. Ne-am dat seamă că zona în care suntem nu e prea prietenoasă', a adăugat Nelu Cortea.

Update 20 martie. În ediția difuzată ieri, 19 martie 2023, la Antena 1, la America Express a avut loc jocul pentru ultima amuletă din acest sezon. Echipele care s-au calificat la joc au fost Andreea Bălan și Andreea Antonescu, Cătălin Bordea și Nelu Cortea. Cei patru concurenți nu au participat singuri, ci alături de câteva ajutoare, oameni pe care i-au convins să facă probele împreună. Jocul s-a desfășurat într-un loc de poveste, pe o superbă plajă de la Marea Caraibelor.

Cei care au câștigat amuleta de 1.000 de euro, de altfel ultima amuletă din acest sezon, au fost Cătălin Bordea și Nelu Cortea. De asemenea, ei au obținut și Jocker-ul.

„Ne-am bucurat toți patru foarte tare, dar în contrast total, Bălanca era transfigurată!'au spus Cătălin Bordea și Nelu Cortea la America Express.

Update 16 martie. A fost o seară tristă pentru fanii echipei Jean și Dinu Gavril, de la America Express. În ediția difuzată ieri, 15 martie, Jean și Dinu Gavril au fost eliminați din competiție. Concurenții au știut de la început că vulturul va fi roșu, însă, în ciuda eforturilor depuse, au ajuns pe ultimul loc la Irina Fodor în cursa pentru ultima șansă, căci norocul nu a fost de partea lor, mai ales la transport.

„Asta a fost soarta!', a spus Jean Gavril la America Express.

Update 15 martie. În semifinala America Express de pe 14 marie 2023, concurenții au avut parte de o surpriză emoționantă. Cele 4 echipe rămase în concurs au primit câte o cutie de la Irina Fodor, după ce au ajuns la punctul de întâlnire, cu mențiunea să o deschidă când ajung la cazare. În ele se aflau scrisori de la cei dragi, fapt ce le-a adus lacrimi de bucurie pe chip.

Nelu Cortea a început să plângă înainte de a vedea ce se află în cutie. Coechipierul lui Cătălin Bordea a mărturisit că-i lipsește foarte mult familia, având lacrimi pe față.

„Am zis în mașină că atunci când am plecat eu, fiul meu știa doar foarte puține cuvinte și este foarte posibil ca acum, când ajung acasă, să știe multe cuvinte, iar eu n-am fost acolo. La fiică-mea am fost la toate, și îmi pare rău', a spus Nelu Cortea la America Express.

Și Cătălin Bordea a fost la fel de emoționat după ce a deschis scrisoarea. Concurentul a început să plângă atunci când a văzut că e de la partenera lui, Livia.

„Eu nu știu cum este dragostea adevărată sau cum poate fi definită. Nu știu ce ne-a adus împreună pe noi doi. Nu știu mereu să arăt cât de mult însemnă pentru mine, știu însă că doar lângă el pot să fiu eu. Fiecare zi există doar pentru că există el. Orice lucru bun sau rău îl pot împărtăși doar cu el. Știu că aș face orice să fie fericit! Noi doi avem sens doar împreună. Te iubesc!', i-a scris soția lui Cătălin Bordea.

Și Andreea Antonescu, dar și Andreea Bălan au lăcrimat, după ce au primit scrisori de la fiicele lor. Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu au primit o scrisoare din partea lui chef Florin Dumitrescu, lucru ce i-a bucurat vizibil. De asemenea, și chef Sorin Bontea i-a trimis un mesaj lui Cătălin Scărlătescu. Jean Gavril a citit emoționat scrisoarea de la soția lui, prin care-i povestea cât de frumos crește fiica lor.

Update 14 martie. Concurenții au avut parte de o nouă provocare la America Express 2023, luni, 13 martie. Aceștia au participat la o cursă inedită, în care concurenții au trebuit să lupte individiual pentru a duce la capăt probele. Astfel, Cătălin Bordea, Andreea Antonescu, Dinu Gavril și Doina Teodoru s-au aventurat în cursă, în timp ce Cătălin Scărlătescu, Nelu Cortea, Jean Gavril și Andreea Bălan au rămas cu Irina Fodor.

Doina Teodoru a fost prima care a ajuns la destinație, după cursa individuală. De asemenea, de bucurie, Nelu Cortea a făcut show când l-a văzut pe coechipierul său, Cătălin Bordea. După el a venit Andreea Antonescu, iar Dinu Gavrilă a ajuns ultimul la Irina Fodor.

Așadar, Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru s-au reunit primii, după proba individiuală și pentru asta au 5 sori, dar mai au 5 sori pentru că el a câștigat un joc. Totodată, și Cătălin Bordea și Nelu Cortea au câștigat o probă, astfel că au primit 5 puncte din partea Irinei Fodor. În plus, au primit alte 3 puncte pentru că s-au reunit a doua echipă, la Irina Fodor.

În ceea ce le privește pe Andreea Bălan și Andreea Antonescu, acestea au adunat 7 sori, iar frații Jean și Dinu Gavril au obținut 6 puncte.

Update 13 martie. Au mai rămas doar câteva ediții până la finala America Express 2023. Astfel, reglulile din competiție au devenit mai aspre. În ediția de duminică, 12 martie, doar două echipe au participat la jocul de amuletă, în loc de trei. E vorba despre Andreea Bălan și Andreea Antonescu, Cătălin Bordea și Nelu Cortea.

Cătălin Bordea și Nelu Cortea au fost cei care au câștigat jocul pentru amuletă. În plus, eu au pus mâna și pe Joker, ce le-a adus un avantaj important în competiția de la Antena 1.

„S-a jucat o amuletă de 1000 de euro, s-a câștigat de către Nelu Cortea și Cătălin Bordea. Puteți opri pentru 10 minute orice echipă întâlnită pe drum în ultima parte a acestei etape', le-a spus Irina Fodor lui Nelu Cortea și Cătălin Bordea.

Update 9 martie. Trei echipe s-au luptat ieri, 8 martie, în cursa pentru ultima șansă. Jean și Dinu Gravil, Puya și Melinda și Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au dat tot ce-i mai bun la probe, cu speranța că vor scăpa de eliminare. Primii care au ajuns la Irina au fost Cătălin Sărlătescu și Doina Teodoru, iar după ei Jean și Dinu. Astfel, Puya și Melinda s-au clasat pe ultimul loc. Cei doi au fost eliminați de la America Express 2023, pentru că vulturul a fost roșu.

„Ce să facem acum? Se pare că s-a terminat cursa pentru noi', a spus Puya la aflarea verdictului.

 În cursa pentru ultima șansă au intrat automat Jean și Dinu Gravil, Puya și Melinda. Apoi a urmat ultimul vot la careu din acest sezon. În urma voturilor concurenților, în cursă au intrat Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru.

Update 8 martie. Marți, 7 martie, la Antena 1 a fost difuzată a 31-a ediție de la America Express 2023. Trei echipe au participat la jocul de amuletă, unul plin de adrenalină. Cătălin Bordea și Nelu Cortea, Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu și Puya și Melinda au trebuit să parcurgă un traseu în natură, cu tiroliană, rapel și poduri înalte. La sfârșitul probei, ei au trebuit să ridice și un turn Jenga.

Echipa câștigătoare a fost cea formată din Cătălin Bordea și Nelu Cortea. Aceștia au pus mâna pe amuleta de 1.000 de euro, dar și pe un avantaj în competiție. Aceștia au reușit să termine circuitul în 8 minute și 53 de secunde și jocul Jenga în 5:57.

Update 7 martie. Luni, 6 martie, telespectatorii Antena 1 i-au putut urmări pe concurenții de la America Express 2023 în cursa pentru ultima imunitate din acest sezon. Deși s-au luptat cot la cot, doar o echipă a câștigat proba. Astfel, Andreea Bălan și Andreea Antonescu au câștigat ultima  imunitate de la America Express 2023.

„Ne-am dorit atât de tare imunitatea și să intrăm în etapa nouă!', a spus Andreea Antonescu la America Express 2023, iar Andreea Bălan a completat-o: „Am fost determinate'.

Update 6 martie. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă de la America Express, difuzat duminică, 5 martie. Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, Jean Gavril și Dinu s-au luptat cot la cot pentru a pune mâna pe amuletă și joker.

„Sper că ați dobândit câteva calități ale ființelor care v-au ieșit în cale. Sper că ați dobândit flexibilitatea viermilor, agilitatea hamsterilor și inteligența furnicilor. Să știți că cel mai important în acest joc este să lucrați împreună cu aceeași determinare cu care furnicile își construiesc mușuroaie pentru că despre asta este vorba astăzi. Să vă faceți o căsuță de furnici și să vă aduceți și ouăle în cuibușor. Pentru asta va trebui să străbateți un traseu', le-a spus Irina Fodor concurneților calificați la jocul de amuletă de la America Express.

Așadar, după ce au ascultat cu atenție indicațiile primite de la Irina Fodor, cele trei echipe au început să-și construiască căsuțe de furnici. La finalul probei, câștigătorii au fost Cătălin Bordea și Nelu Cortea. Aceștia au obținut victoria, după ce au adus 6 „ouă' în căsuță.

Update 2 martie. În ediția cu numărul 28 a emisiunii America Express, trei echipe s-au întrecut în cursa pentru ultima șansă. Este vorba despre Andreea Bălan și Andreea Antonescu, Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu și Bie Adam și Mikey. La un moment dat, Mikey a cedat presiunii și a răbufnit printr-o criză de plâns: „Nu mai pot să port poncho-ul ăsta!', a spus mama lui Bie Adam, în timpul probei în care transporta niște oale cu bicicleta.

De altfel, ele au fost ultimele care au ajuns la Irina Fodor, la finalul cursei. Bie Adam și Mikey au fost eliminate, după ce totemul în formă de vulture s-a dovedit a fi roșu.

Update 1 martie. În ediția de marți, 28 februarie, trei echipa s-au întrecut la jocul de amuletă la America Express 2023. Este vorba despre Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu, Puya și Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan. Pentru concurenți, a fost o experiență cu totul și cu totul, proba desfășurându-se într-un Jurassic Park.

„Să știți, dragilor, că en aflăm într-un impresionant sit arheologic, numit Pozos Azules. Este într-o regiune de-o frumusețe ieșită din comun, cu păduri, văi și fâșii deșertice. Se numește Villa de Leyva, așa cum ați aflat ieri. Pe aici, în urmă cu 60 de milioane de ani, era un paradis al dinozaurilor. Imaginați-vă doar turmele de brontosauri păscând agale. Stegozaurii adăpându-se și brusc se stârnea panica general, veneau velociraptorii și apoi apărea T-Rex.

Suntem într-un adevărat Jurassic Park, numai că este, de fapt, un cimitir de fosile. Multe sunt încă nedescoperite. Toate cele trei echipe sunt gata să descopere noi specii de dinozauri. Unul vas ta lângă mine, celălalt va pleca să adune cu roaba diverse unelte de care aveți nevoie și chiar oase, fosile. Trebuie să mergeți după hartă, exact în ordinea numerotării locurilor', le-a spus Irina Fodor concurenților.

Câștigătorii au fost Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu, obținând astfel amuleta.

În aceeași ediție a avut loc și cursa pentru imunitate. Andreea Antonescu a avut parte de un invident dureros și a avut nevoie de medici, după ce a fost înțepată de un vierme, în timpul misiunii de curățat ceapa. Primii care au ajuns la Irina Fodor au fost Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru. Aceștia au primit o sticlă de vin și au aflat că au parte de cazare. Anunțul Irinei Fodor i-a făcut să creadă că ei au imunitate, însă ulterior, le-a explicat de ce nu poate da acum verdictul.

„Despre imunitate nu putem vorbi încă pentru că se va stabili în funcție de numărul de hăinuțe, dar și în funcție de timpul în care ați ajuns la mine. În funcție de asta se va stabili echipa imună', a fost anunțul surprinzător dat de Irina Fodor.

Update 28 februarie. După ce au făcut schimb de echipe, concurenții au fost trecut printr-o probă inedită. Aceștia s-au jucat de-a căsătoria și au fost nevoiți să se îmbrace chiar în mire și mireasă. Andreea Bălan și Jean Gavril chiar s-au sărutat la America Express, pentru că așa indica proba.

Când au ajuns la Podul Sufletelor, noile „cupluri' formate au „divorțat' printr-un gest simbolic, aruncând verighetele într-un râu. Atunci s-au întors și echipele la forma inițială și au pornit către Irina Fodor. Primii care s-au reunit au fost Nelu Cortea și Cătălin Bordea și au ajuns primii la Irina, câștigând astfel imunitatea.

Update 27 februarie. În ediția 25 a emisiunii America Express 20233, trei echipe s-au calificat la jocul pentru amuletă, după ce au ajuns în Guatemala. Este vorba despre frații Gavril, Puya și Melinda și Andreea Bălan și Andreea Antonescu. Câștigătorii probei au fost frații Jean și Dinu Gavril.

„Poți să adaugi timp fiecărei echipe ajunse înaintea da la punctul de acordare a imunității. Câte 5 minute', a presupus avantajul oferi de Jokerul câștigat de cei doi frați, conform Irinei Fodor.

De asemenea, toți concurenții rămași în competiție au făcut schimb de echipe, formând unele noi. Astfel, pentru scurt timp, Andreea Antonescu face echipă cu Puya, Andreea Bălan cu Jean Gavril, Bie Adam cu Dinu Gavril, Nelu Cortea cu Melinda, Miki cu Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru cu Cătălin Bordea.

În aceeași ediție, înainte de a face schimb de echipe, Nelu Cortea a trecut prin clipe de panică. Concurentului de la America Express 2023 i s-a făcut rău în timpul unei probe și s-a oprit pentru scurt timp, pentru că avea senzație că nu mai poate respira normal.

Update 23 februarie. Trei echipe s-au întrecut miercuri, 22 februarie, în cursa pentru ultima șansă. Este vorba despre Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla, Cătălin Bordea și Nelu Cortea și Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru. Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla au fost eliminați de la America Express 2023. Aceștia au ajuns cel mai târziu la Irina, iar totemul în formă de vultur a fost roșu, fapt ce i-a trimis acasă.

În cursa pentru ultima șansă, concurenții au avut de îndeplinit o serie de probe care mai de care mai dificile. Printre altele, au cunoscut un obicei neobișnuit din Guatemala, numit „cascarones de carnival'. După ce au cărat 20 de ouă, participanții au trebuit să găsească 20 de localnici care să le spargă pe capul lor, pentru că așa presupune tradiția de sărbătoare. De altfel, unele dintre ouă conțineau indicii pentru concurenți, pentru a afla următoarea destinație.

Primii care au ajuns la probă au fost Cătălin Bordea și Nelu Cortea. Deși erau presați de timp, nu au ratat ocazia de a le arunca fraților Jean și Dinu Gavril câteva „înțepături', mai exact un mesaj tăios, după ce i-au trimis în cursa pentru ultima șansă: „Frații Gavril, frații Gavril… asta nu se uită, nu se iartă!'.

Update 22 februarie. În ediția de marți, 21 februarie, concurenții s-au întrecut pentru ultima imunitate din Guatemala la America Express 2023. Echipa câștigătoare a acestei probe au fost frații Jean și Dinu Gavril. Odată cu această reușită, cei doi participanți și-au asigurat biletele de Columbia. Aceștia au celebrat victoria alături de Andreea Bălan și Andreea Antonescu, fiind și ele o echipă imună.

„Ideea e că vouă vă place ceva foarte mult în această cursă și ideea e că nu o să mai aveți parte. Nu o să mai participați la cursa pentru ultima șansă', le-a spus Irina Fodor fraților Gavril, anunțându-i astfel că au câștigat imunitatea.

Update 21 februarie. Andreea Bălan este născută pe data de 23 iunie. Anul trecut, artista și-a petrecut ziua de naștere în Guatemala, acolo unde a participat la filmările pentru America Express 2023 – Drumul Aurului. În ediția difuzată aseară la Antena 1, telespectatorii au aflat surpriza pe care cântăreața a primit-o din partea fiicelor ei, Ella și Clara, aflate în România, în grija bunicii materne.

Vedeta, deja emoționată pentru cursa pentru imunitate, a izbucnit în plâns când și-a văzut fiicele într-un filmuleț pregătit pentru ea, în care îi urau „la mulți ani'.

„Cel mai mult am stat departe de fiicele mele 7 zile. Competiția America Express înseamnă enorm de mult timp la distanță de ele. Mi-e foarte dor de ele. Dar fetițele mele sunt tot timpul în gândul meu', a declarat Andreea Bălan la America Express 2023.

Update 20 februarie. În ediția difuzată duminică, 19 februarie 2023, la Antena 1, concurenții America Express s-au întrecut într-o cursă pentru amuletă. Câștigătorii probei au fost Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru. 

„Am câștigat noi, ne bucură, frații se certau în continuare', a spus Cătălin Scărlătescu la America Express 2023, făcând referire la frații Jean și Dinu Gavril.

Totodată, prin Jokerul tras de ei, Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru vor avea și un mare avantaj în cursa viitoare. Ei vor fi singura echipă care va putea folosi taxiuni în cursa pentru imunitate, etapă care aduce și primele bilete pentru Columbia, următoarea destinație din America Express 2023.

Update 16 februarie. Trei echipe s-au întrecut în cursa pentru ultima șansă la America Express 2023, în ediția difuzată pe 15 februarie. Andreea Bălan și Andreea Antonescu, Jean și Dinu Gavril, Puya și Melinda au avut de îndeplinit misiuni care mai de care mai dificile în Guatemala. La final, prima echipă care a ajuns la Irina Fodor a fost cea formată din Andreea Bălan și Andreea Antonescu, urmată de frații Jean și Dinu Gavril. Ultimii ajunși au fost Puya și Melinda, dar s-au salvat de la emininare, pentru că vulturul a fost verde.

Update 15 februarie. După ce Bie și Mikey au câștigat imunitatea mare din Guatemala, concurenții s-au întrecut într-o cursă infernală pentru a pune mâna pe imunitatea mică, la America Express 2023. Aceasta a fost câștigată de Cătălin Bordea și Nelu Cortea, ajungând primii la Irina Fodor, deși au primit 10 minute de penalizare.

Update 14 februarie. Bie și Mikey au câștigat prima imunitate, cea mare, din Guatemala, în ediția difuzată pe 13 februarie. După victoria fetelor, telespectatorii America Express 2023 au putut urmări și lupta pentru amuletă. Frații Dinu și Jean Gavril, Puya și Melinda, Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla s-au întrecut într-un talent show cu totul inedit, cu numere de improvizație, inspirat din cultura afro-latină Garifuna. Cei care au câștigat amuleta au fost Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla. 

Update 13 februarie. Puya și Melinda au obținut victoria în primul joc pentru amuletă și Joker din Guatemala, la America Express. Cântărețul și soția lui au câștigat imunitatea, după ce s-au întrecut cu restul concurenților într-un ritm infernal.

Update 12 februarie. America Express 2023 trece la etapa următoare. Cele 7 perechi de vedete rămase în competiție și-au luat „rămas-bun' de la Mexic și au început prima etapă din Guatemala. În această cursă se va decide ce echipe intră la jocul de amuletă și Joker. Concurenții vor ajunge la piramidele mayașe, însă drumul până în vârf nu va fi deloc unul ușor. Cătălin Scărlătescu a fost la un pas să abandoneze competiția America Express. Ajuns la apogeul epuizării, cunoscutul bucătar a fost pregătit să renunțe la una dintre probele la care a fost supus. 

„Am simțit că mi se încețoșează privirea, mi-o luase inima razna rău. Mă luase amețeala. Am închis ochii, pentru că începuse să se învârtă piramida cu mine. Am încercat să mă liniștesc, nimic… Mi-a trebuit mult timp să-mi revin', a povestit Cătălin Scărlătescu.

Update 9 februarie. Ultima etapă din Mexic le-a adus mari emoții, atât concurenților, cât și telespectatorilor America Express 2023. Frații Dinu și Jean Gavril au ajuns ultimii la Irina Fodor, la cursa pentru eliminare, dar totemul în formă de vulture a fost verde, astfel că au scăpat de la eliminare.

„Nu mai știam cum să mă mai bucur. Mergem în Guatemala! Numai asta îmi repetam', a spus Jean Gavril la America Express, în ultima etapă din Mexic.

Update 7 februarie. Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla au câștigat imunitatea, garantându-le astfel biletul de Guatemala, la America Epxress. Cei doi concurenți au câștigat cursa pentru imunitate, după ce au cărat cu greu blocurile de gheață prin arșita din Mexic. Ei au au reușit să salveze de la topire nu mai puțin de 16 kilograme de gheață.

Update 5 februarie. Puya și Melinda s-au certat la America Express 2023. Atitudinea artistului din timpul unei probe cu dulciuri a scos-o din minți pe soția sa, motiv pentru care i-a reproșat că o agită.

Update 2 februarie. Bruja și Pufeh au fost eliminați de la America Express 2023. Cursa pentru ultima șansă a fost plină de adrenalină pentru cele trei echipe: Joaquin Bonilla și Ovidiu Buta, Andreea Bălan și Andreea Antonescu și Bruja și Pufeh. Concurenții au fost provocați să organizeze o „Quinceañera’ pentru trei adolescente care tocmai împliniseră 15 ani, toți susținând că a fost una dintre cele mai palpitante probe de până acum. La finalul zilei, Bruja și Pufeh s-au clasat pe ultimul loc și au fost nevoiți să părăsească competiția.

Update 29 ianuarie. Cătălin Scărlătescu a avut nevoie de îngrijiri medicale, la America Express. În ediția a 9-a a emisiunii, chef Scărlătescu a avut nevoie de ajutorul meddicilor, după ce a acuzat stări de rău. Echipele au fost nevoite să caute cazare pe timp de noapte, iar acest lucru a fost extrem de dificil pentru Scărlătescu și Doina. După ce au găsit pe cineva care le-a oferit cazare, cei doi au fost extrem de fericiți. Cu toate astea, bucuria nu a durat mult, deoarece au aflat că trebuie să meargă din nou cu trajineras. Ulterior, Scărlătescu a cerut intervenția medicilor deoarece era epuizat. 

„Ne urmărea trajineras. Am mers cu trajineras. Am făcut prima la dreapta, am intrat într-o curte. Ne-a băgat în casă, mare, cu o boltă. I-am zis să ne lase pe canapele, eu deja nu mai puteam. Așteptam să vină medicul, că eram terminat’, a zis Cătălin Scărlătescu.

Update 25 ianuarie. Larisa Iordache și Diana Bulimar au fost eliminate de la America Express. Vestea a fost atât de surprinzătoare pentru cele două fete, încât Diana Bulimar a izbucnit în lacrimi.

Nu-mi venea să cred că pentru o zi proastă și pentru niște oameni care ne-au ales să fim în această cursă, eu deja voi pleca‘, a mărturisit Diana Bulimar, cu lacrimi în ochi.

Update 22 ianuarie. Cătălin Bordea și Nelu Cortea s-au temut pentru viețile lor la America Express, din cauza unui localnic. Lucrurile au devenit foarte incomode pentru cei doi concurenți când localnicul care i-a luat cu mașina a început să le pună foarte multe întrebări despre viața lor personală din România.

Update 16 ianuarie. Puya și soția lui, Melinda, s-au certat la America Express, în ediția difuzată luni, 16 ianuarie, la Antena 1. Bruneta s-a enervat când căutau cazare și nu găseau un loc unde să doarmă, iar artistul s-a arătat vizibil deranjat de atitudinea ei. În același episod, Andreea Bălan și Andreea Antonescu au mâncat gândaci.

Update 15 ianuarie. America Express – Drumul Aurului, sezonul 5, a debutat la Antena 1 cu o premieră maraton, duminică seară, 15 ianuarie, de la ora 20:00. Cei 18 concurenți au dat startul aventurii vieții lor din America Latină. Aceștia vor traversa Atlanticul, pe un drum plin de mistere. Cele 9 echipe vor străbate mii de kilometri pentru a găsi orașul de aur: El Dorado.

America Express 2023 - Drumul Aurului. Două echipe au intrat în cursa pentru Marea FinalăAmerica Express 2023 - Drumul Aurului. Două echipe au intrat în cursa pentru Marea Finală

Citește și: „Am învățat să trăim, să dormim, să ne spălăm în camionete!'.Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla și-au întrecut limitele la America Express

Citește și: „Am stat într-o casă bântuită, dar și la un preot exorcist'.Cătălin Bordea și Nelu Cortea, despre cele mai grele provocări de la America Express

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Andreea Bălan a acceptat să meargă în America Express:'A fost ultima treaptă de temelie pentru transformarea mea'

Citește și: Măsuri de securitate sporite la America Express 2023. Concurenții au fost avertizați:”Evitați conflictul”

Când începe America Express 2023 – Drumul Aurului

America Express – Drumul Aurului va debuta la televizor, pe Antena 1, pe data de 15 ianuarie 2023. La fel ca în sezoanele anterioare, show-ul va putea fi urmărit de duminică până miercuri. Emisiunea va fi difuzată duminică de la ora 20:00, iar de luni până miercuri de la ora 20:30.

Cei 18 concurenți vor începe aventura cu traseele prin Mexic, Guatemala și Columbia. În total, ruta cumulează mai bine de 7.000 de kilometri. Ei vor fi nevoiți să-și găsească mâncare, transport și cazare și au la dispoziție doar 1 euro pe zi.

Antena 1 e a doua televiziune din lume ce pornește pe acest traseum după varianta italiană. Iar pentru că locurile noi aduc cu ele și noi provocări, traseul a impus și introducerea unor măsuri de securitate suplimentare. Asta pentru că, spre surprinderea multora, poveștile legate despre America Centrală și de Sud nu sunt doar un mit.

Cine prezintă America Express 2023 – Drumul Aurului

În sezonul 5, America Express 2023 – Drumul Aurului va fi prezentat de Irina Fodor. Ea are însă și două ajutoare de nădejde, pe co-prezentatorii Oase și actorul Marius Damian. Acest trio a prezentat și Asia Express, sezonul 4. După cum i-au obișnuit pe telespectatorii Atenei 1, Oase și Marius Damian vor povesti despre specificul zonelor prin care ajung concurenții, dar și despre obiceiurile locurilor.

Până la sezonul cu numărul 4, primele sezoane au fost prezentate de Gina Pistol. Pe atunci, emisiunea se numea Asia Express. Gina Pistol a refuzat să prezinte America Express, deoarece vrea să fie alături de fetița ei în această perioadă, să-i audă primele cuvinte și să îi observe fiecare schimbare.

Cine sunt concurenții de la America Express 2023 – Drumul Aurului

Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu s-a născut în data de 20 iunie 1972, la Constanța. Concurentul de la America Express 2023 – Drumul Aurului este de profesie bucătar. Acesta a devenit cunoscut de publicul larg odată cu emisiunea Chefi la cuțite, în care este jurat. De asemenea, el a apărut în aceeași ipostază și în cadrul show-ului Chefi fără limite, de la Antena 1. Celebrul chef are o relație de câțiva ani cu actrița Doina Teodoru.

Doina Teodoru

Doina Teodoru s-a născut pe data de 15 noiembrie 1989 și în prezent are 33 de ani. Aceasta este de profesie actriță. Tânăra a participat în sezonul 3 al emisiunii iUmor, de la Antena 1, pe care l-a și câștigat, cucerindu-i atât pe jurați, cât și pe telespectatori. Tânăra a jucat, de asemenea, și în „Băieți de oraș'.

Puya

Dragoș Gărdescu, zis și Puya, s-a născut în data de 22 iulie 1979, la București. Acesta este de profesie cântăreț. Concurentul de la America Express 2023 este căsătorit cu Melinda din anul 2011. Artistul a crescut în cartierul Balta Albă, alături de cei trei frați ai săi. Unul dintre aceștia, pe nume Alexandru Gărdescu, a murit în anul 2012, în locuința proprie din Italia.

Melinda

Melinda Gărdescu termina clasa a XII-a când l-a cunoscut pe Puya, iar povestea lor de dragoste a început într-un moment… delicat. Ea prezenta un Bal al Bobocilor în Deva, acolo unde Puya era invitat să cânte. Și-a luat o țeapă atunci, spune Puya, pentru că nu a mai primit bani de la organizatori, dar a întâlnit-o pe femeia vieții lui. Aceștia au în prezent 3 copii împreună.

Andreea Antonescu

Andreea Antonescu, pe numele său complet Andreea Georgiana Antonescu, s-a născut în Galați, pe 8 septembrie 1982. Artista în vârstă de 40 de ani, a devenit celebră încă de mică, iar la 12 ani și-a lansat albumul „Din vina ta’. Cântăreața are două fiice. Recent, ea a divorțat de tatăl fetei sale mai mari, Traian Spak, iar acum se iubește cu Victor Vrînceanu, tatăl fiicei sale mici.

Andreea Bălan

Andreea Bălan s-a născut pe 23 iunie 1984, în Ploiești. Este singură la părinți, iar în prezent are două fiice, Clara și Ella, din căsnicia cu George Burcea. Deși formau un cuplu apreciat de public, artista a decis să pună capăt mariajului cu actorul, în 2020. Cei doi s-au despărțit cu mare scandal, iar abia în 2022 au divorțat oficial.

Cătălin Bordea

Cătălin Bordea s-a născut pe data de 16 decembrie 1984, în Botoșani. Concurentul de la America Express 2023 e căsătorit cu soția lui, Livia Bordea. Acesta ascunde o dramă dureroasă. A fost crescut de bunică, după ce tatăl lui l-a abandonat în autobuz și mama lui a fost nevoită să plece în străinătate la acea vreme.

Nelu Cortea

Ioan Mihai Cortea, cunoscut drept Nelu Cortea, are 36 de ani și este din Huedin, dar acum locuiește în București. Acesta este de profesie actor. Nelu Cortea este căsătorit cu Elena Cortea, începând cu data de 16 august 2014. Au împreună doi copii, o fetiță și un băiețel. Soția comediantului este din Ploiești.

Ovidiu Buta 

Ovidiu Buta de la America Express 2023 are 35 de ani. Acesta este cunoscut drept unul dintre cei mai în vogă stiliști internaționali, de origine română. Stilistul colaborează cu Iulia Albu în cadrul emisiunii Poliția Modei, de la Antena Stars. De asemenea, el este bun prieten cu Ana Morodan.

Joaquin Bonilla

Joaquin Bonilla s-a născut în Ciudad de Mexicoo, în Mexic, în 1970. În prezent, el are 52 de ani. Joaquin Bonilla a absolvit Universitatea Autonomă Metropolitană, din Mexic, în perioada 2000. Acum, el este director creativ, story teller și personal brand coach. Concurentul de la America Express 2023 a ajuns în România în 2000, când a aplicat pentru un job de director de creație cu experiență internațională. Deși locul de muncă era doar de patru luni, Joaquin Bonilla a decis să se stabilească în București.

Jean Gavril

Jean Gavril, pe numele lui real Jean Florin Gavrilă, s-a născut pe data de 21 noiembrie 1993, în Constanța. Cântărețul e căsătorit cu superba lui soție, Bianca. Cei doi au devenit părinți în 2021, pe 25 septembrie, atunci când a venit pe lume fiica lor, Eva Marina. Artistul a câștigat primul sezon Dancing on Ice.

Dinu Gravil

Dinu Gavril este fratele mai mic al cântărețului Jean Gavril. Spre deosebire de Jean, Dinu nu este persoană publică. Se știe că s-a născut la Constanța, la fel ca fratele lui. Conform unei urări făcute de Jean Gavril pe rețelele de socializare în anul 2022, se pare că Dinu s-a născut pe 22 august.

Bruja

Bruja a devenit cunoscută publicului larg în anul 2020. Este o cântăreață de muzică trap și a reușit să ajungă imediat cu piesele sale în trending. A colaborat cu artiști renumiți din țara noastră, precum Killa Fonic, Irina Rimes, Liviu Teodorescu și Karmen. Chiar urmează să își lanseze și primul album, care se va intitula „Salem’. Ea a fost jurat la reality talent show-ul „One true singer'.

Pufeh

Pufeh, concurentul de la America Express, s-a născut în 1994 și are 28 de ani. El este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri din România. Acesta are aproximativ 19 mii de urmăritori pe Instagram. Tânărul este expert în beauty și știe toate produsele cosmetice, fiind cunoscut ca fiind mâna dreaptă a Alinei Ceușan și Carmen Grebenișan. Cei trei administrează împreună costume de baie pentru fete, branduri de haine, dar și cosmetice.

Larisa Iordache

Larisa Iordache s-a născut pe 19 iunie 1996, în București și e o fostă gimnastă. S-a apucat de gimnastică dintr-o întâmplare. Aceasta a fost remarcată în parc, de către antrenoarea clubului Dinamo, după ce a văzut-o cu câtă ambiție încerca să meargă pe role. În 2021, ea și-a anunțat retragerea din gimnastică. Sportiva a decis să-și încheie cariera, după ce a suferit numeroase accidentări ce nu au lăsat-o să își arate cu adevărat potențialul. 

Diana Bulimar

Diana Laura Bulimar s-a născut pe 22 august 1995, în Timișoara. Copilăria a însemnat o perioadă foarte importantă pentru Diana Bulimar, deoarece atunci și-a ales cariera. A fost pasionată de gimnastică și a participat la multe concursuri. După mai multe accidentări, Diana Bulimar s-a retras în 2016 din activitatea competițională. A rămas în domeniu vreme de șase ani și a antrenat copii. Aceasta a participat la Exatlon.

Bie Adam

Bie Adam, pe numele ei real Bianca Adam, e una dintre cele mai apreciate influencerițe din România. Ea a devenit cunoscută în urmă cu mai mulți ani, sub numele de „Tequila’. Mai exact, ea a făcut primii pași în lumea online-ului în 2012 și, treptat, a devenit unul dintre cei mai urmăriți creatori de conținut din țară. Are 1 milion de urmăritori pe Instagram, 1,8 milioane de abonați pe YouTube și peste 700.000 pe TikTok.

Mihaela Adam

Mihaela, mama Biancăi Adam de la America Express, locuiește în Craiova, alături de soțul ei. Cu toate că fiica sa este cunoscută în spațiul public, Mihaela a preferat să stea departe de lumina reflectoarelor. Mihaela Adam este brunetă și are ochii căprui.

Când este emisiunea America Express 2023 – Drumul Aurului

Emisiunea America Express 2023 – Drumul Aurului începe din data de 15 ianuarie 2023, la Antena 1. Show-ul va fi difuzat de duminică până miercuri. Duminică, telespectatorii îl pot urmări de la ora 20:00, iar de luni până miercuri de la ora 20:30.

Unde se desfășoară America Express 2023 – Drumul Aurului

America Express 2023 – Drumul Aurului vine cu o premieră pentru telespectatori. După patru sezoane de Asia Express, sezonul 5 se filmează în America, schimbându-și continentul. Cei 18 concurenți vor străbate Mexicul, Guatemala și Columbia, în cadrul unei rute de peste 7.000 de kilometri.

În noul sezon, cele 9 echipe de vedete vor trece prin probe care mai de care mai dificile. Vor lupta cu taurii, vor trece prin procesiuni șamanice, vor organiza propriul festival, vor căra noroi cu corpul, vor cânta alături de mariachi. De asemenea, vor trebui să guste din mâncărurile tradiționale mai puțin apetisante. Concurenții vor participa la lucha libre și se vor „delecta' cu picanteriile mexicane.

Care este premiul de la America Express 2023 – Drumul Aurului

Antena 1 pune la bătaie un premiu uriaș pentru câștigătorii America Express – Drumul Aurului. În sezonul 5, cele 9 echipe de vedete se luptă cot la cot pentru a pune mâna pe o sumă fabuloasă. Este vorba despre 30.000 de euro.

America Express 2023 – Drumul Aurului Live

Persoanele interesate să știe tot ce se întâmplă la America Express 2023 – Drumul Aurului pot găsi toate informațiile necesare, la zi, pe site-ul nostru Viva.ro.   De asemenea, edițiile emisiunii pot fi vizionate online, pe YouTube.

Sursă foto: Comunicat de presă, Facebook

Află tot ce trebuie să ştii despre Mexic, Republica Dominicană, Columbia şi Guatemala!

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter