De ce sunt importante aniversările: trei motive pentru care este bine să celebrezi iubirea

Publicat pe

Aniversările sunt o parte importantă a vieții. Ele ne reamintesc de evenimente speciale, atât personale, cât și culturale. 

Sărbătorirea unor repere în relație reprezintă un lucru semnificativ, deoarece astfel ne reamintim de momentele frumoase de care ne-am bucurat împreună, dar și de greutățile pe care le-am depășit. A marca un eveniment major din viața noastră ne oferă posibilitatea de a ne detașa de viața cotidiană și a petrece mai mult timp în cuplu, precum și de a reflecta asupra momentului care ne-a schimbat existența pentru totdeauna. Totodată, aniversările ne ajută să creăm noi amintitiri și tradiții.

Iată câteva motive pentru care aniversările ne pot întări relațiile:

1. Aniversările ne ajută să ne amintim trecutul într-o lumină pozitivă

Amintirile cuplurilor se schimbă de-a lungul anilor și pot fi nuanțate într-o lumină pozitivă ori într-una negativă. Odată cu trecerea timpului, ajungem să ne amintim doar anumite momente și să le uităm pe altele. De aceea, este important ca cele predominante să fie cele fericite. Aniversările permit cuplurilor să își reafirme admirația, iubirea și respectul reciproc și să își reamintească motivele pentru care s-au îndrăgostit.

Marcarea unui moment important din viața noastră nu trebuie să fie neapărat sărbătorit cu mare fast. Poate fi vorba despre o cină romantică în locul în care a avut loc prima întâlnire, o seară petrecută în locuința proaspăt achiziționată răsfoind albume foto, un schimb de cadouri care să aibă legătură cu primii pași ai relației, precum parfumul pe care îl purta când l-ai cunoscut ori o rochie elegantă asemănătoare cu cea din ziua când l-ai cucerit, sau o excursie în locul în care s-a petrecut luna de miere.

Aniversările pot fi momente cu adevărat speciale pentru cuplurile căsătorite. Când îți faci timp să sărbătorești cu persoana iubită, contribui astfel la continuitatea relației.

2. Aniversările ne ajută să creăm noi amintiri și tradiții

Relațiile sunt construite și pe amintirile pe care cuplurile și le crează de-a lungul timpului. „Îți amintești când… – este una dintre expresiile care subliniază trăinicia unei relații și clipele frumoase petrecute împreună. O aniversare este un prilej important de a stabili noi tradiții, dar care au legătură cu primele momente ale relației. Oferirea unui dar simbolic, precum un portret în creion, pentru a sărbători primul an al relației (aniversarea de hârtie), sau vizitarea unei plantații de bumbac, pentru a marca al doilea an al relației (aniversarea de bumbac), reprezintă o oportunitatea de a aduce un plus de culoarea căsniciei.

3. Aniversările ne ajută să ne reafirmăm dragostea față de celălalt

Este adevărat că fiecare zi ar trebui să fie un prilej de a-i arăta persoanei iubite cât de importantă este în viața ta, însă, de multe ori, uităm să ne exprimăm sentimentele la adevărata intensitate. De aceea, trebuie să profităm de prilejul pe care ni-l oferă aniversările pentru a sublinia, iar și iar, dragostea pe care i-o purtăm celuilalt. Atât într-o relație care durează de un an, cât și într-una în care cei doi parteneri împart aceleași momente de șaizeci de ani, spontaneitatea și dorința de a încerca noi lucruri împreună poate ajuta la cimentarea mariajului ori a parteneriatului dintre două persoane.

Așadar, o aniversare poate fi momentul potrivit de reconectare. Dacă ați trăit o perioadă aglomerată în care abia ați reușit să vă vedeți și să comunicați, celebrarea relației poate fi o oportunitate să faceți o pauză și să vă bucurați din nou de timpul petrecut în compania persoanei iubite.

Sursă foto: Q-stock/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter