E dovedit științific! Aerobicul te ajută să ai o memorie mai bună

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ești sedentară, ai cam început să uiți și simți nevoia să faci o schimbare în viața ta? Aerobicul te ajută să ai o memorie mai bună! Iată de ce să te apuci de acest sport.

Poate nu ești foarte mulțumită de viața ta… ești permanent îngrijorată, nu dormi bine, iar memoria îți joacă feste din ce în ce mai des?

Sportul rezolvă toate aceste probleme! Ai anumite probleme de sănătate și interdicție de la medic? Atunci mergi pe jos în fiecare zi!

Citește și:

Ceartă-te sănătos! Ce greșeli să eviți când are loc o ceartă în cuplu

Ai început să uiți? Păcălește-ți creierul ca să ai o memorie mai bună

Exercițiile fizice constante au ca efect în maxim 1 an dezvoltarea ca volum a unei regiuni din creier responsabilă cu învățarea și memoria.

Da, făcând mișcare devii mai deșteaptă, la propriu! Dacă ai îndoieli, află că există studii științifice care demonstrează eficacitatea aerobicului.

Acesta ce duce la creșterea hipocampului, acea zonă din creier menționată anterior, desemnată să regleze procesele de învățare și memorare.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter