Efeminarea bărbatului? Aspecte pozitive și negative din punct de vedere psihologic

Publicat pe de Catalina Cristescu

Efeminarea bărbatului a devenit o problemă în societatea de azi? Psihologii spun să nu ne pripim, asta are efecte negative dar și pozitive care nu sunt deloc de neglijat.

Efeminarea bărbatului – impact pozitiv


Bărbații sunt puternici, ei nu au probleme și nu plâng niciodată. Un lait motiv extrem de toxic! Efeminarea bărbatului are impact emoțional semnificativ.

În sensul că apar schimbări la nivel de gândire și emoții, bărbații sunt mai în contact cu ei, cu ceea ce simt și nu se feresc să o arate, nu își mai neagă trăirile.

Practic devin mai empatici, mai puțin egoiști, văd și nevoile celorlalți nu doar pe ale lor, iar asta are un efect benefic în toate ariile vieții.

Citește și:

Relația tată-fiu este esențială pentru băieței. Specialiștii în parenting ne explică de ce

Ți se pare că bărbații au devenit prea nepoliticoși și neimplicați? Specialiștii ne spun care e cauza

Consecințe negative

Un bărbat efeminat duce la masculinizarea femeii care are tendința de a castra psihologic bărbatul, devenind foarte dominatoare.

De asemenea, sentimentul de siguranță, de protecție pe care bărbatul îl oferea femeii se diluează, iar aceasta devine ea capul familiei.

Masculinitatea bărbatului este prezentă într-o măsură mai mică, la fel și capacitatea de a-și asuma riscuri sau de a îndeplini roluri care până acum rezonau în mod tradițional cu ideea de masculinitate.

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă