Relația tată-fiu este esențială pentru băieței. Specialiștii în parenting ne explică de ce

Publicat pe de Catalina Cristescu

Într-un context social cu multe divorțuri sau ore târzii petrecute la birou, specialiștii în parenting atenționează tații să nu-și neglijeze băiețeii. Iată de ce.

Bărbații au mare nevoie de modele masculine în viața lor, și cu siguranță nu este de mirare faptul că tatăl devine primul și cel mai important model pentru fiul său.

Practic băiatul identifică, asimilează și apoi recreează ceea ce face și zice tatăl, de aceea părinții trebuie să își asume responsabil rolul pe care îl au.

Tatăl practic contribuie la dezvoltarea emoțională a fiului său, la formarea stimei de sine a micuțului, a identității lui sexuale, a validării masculinității băiatului.

Citește și:

Ți se pare că bărbații au devenit prea nepoliticoși și neimplicați? Specialiștii ne spun care e cauza

Te simți stresată? Fă curățenie în casă! Reduce anxietatea și e ca o formă de meditație

Băiatul învață de la tată cum să-și gestioneze emoțiile, să se descurce în diferite situații din viață, cât să riște și când să se oprească, cum să se poarte în mediul social, familial.

De la tată vede și cum să se poarte în cuplu ori la modul general cu persoanele de sex opus, ce înseamnă respectul, afecțiunea, protecția.

 

Foto: Shutterstock

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă